Ailemdeki şiddet olayında ne yapmalıyım?

0 oy
685 göst.
önce Diğer kategorisinde (6,046 puan) tarafından

Saatlerdir ağlıyorum ağlamaktan dua etmekten başka bişey gelmiyor elimden.ablamın şeref yoksunu kocası öldüresiye dövmüş kolunu kırıyormuş neredeyse.5 yaşındaki çocuğu araya girmiş.kaynanası çıkıp cama ablama orusbu ******  diye bağırmış.köpeğin bütün ailesi üstüne yürümüş.babamı aramışlar kocası demiş al kızını götür ben istemiyorum,babam sormuş noldu diye,kızını daha önce aldatmıştım onu söylüyor çok para harcıyor demiş.babam ablama demiş otur evinde sesin çıkmasın.kayınbabası sövmüş hepimize küfretmiş benim karaktersiz babam susmuş bişey dememiş.en son evdeki kardeşlerim babama kızmışlar bağırıp çağırmayla kalkmış gitmiş.daha haber yok.ben uzaktayım elim kolum bağlı gidemiyorum bile.köpek kocası sürekli aldatıyordu alkol alıp eve gelmiyordu en son ablam telinde fotoğraflarda kadınlı erkekli alkol alırlarken bi foto görüyor kavga öyle başlıyor.yıllardır bu pisliğin kahrını çekiyor.17 sinde evlendi 4 çocuk ailesi hep beraber yaşıyorlardı yapmadığı eziyetleri kalmadı.ailem kabul etmedi bi eve sığdıramadığım.ablam kendi küçük yaşta çalışıp yapmıştı o evi babam sığdıramadı.kimse durmadı arkamızda.Rabbim onların içine de ateş düşürsün acı çekerek gebersinler inşallah

18 Cevaplar

+4 oy
önce (32,283 puan) tarafından

Ablanın kocası ile birlikte babana çok şey demek isteyorum yaşattığını yaşamadan ölmesin hiç biri 

önce (6,046 puan) tarafından
+1

Amin acı çekerek ölsünler Rabbim görüyor artık

-Reklam-
+2 oy
önce (15,688 puan) tarafından

en çok babana kızıyorum. böyle olan bütün babalara. Allahım tez zamanda ablanı kurtarır inşallah 

Amin inşallah.ben artık onun yüznğ dahi görmek istemiyorum.bir baba olarak hiçbir zamn yanımızda olmadı 

+2 oy
önce (93 puan) tarafından

Adam aldatıyor sorun yok kadın para harcayınca mı orusbu oluyor oruspunun kim olduğu çok açık belli 

Biz kadınlar çok bahtsısız bize ne denk gelirse kader diye çekmek zorunda bırakılıyoruz hem Baba hem koca tarafından

Her boku yediği halde ablamı kendi ailesinin kölesi yaptı şimdi işi bitince dövüp elinden çıkarmaya çalışıyor.inşallah pisliğine boluğur geberip gider

önce (93 puan) tarafından

Burdan bosansın demek kolay Rabbim ıslah etsin eşini ona bagışlasın belki madde kullanıyor adam elinde değil

+2 oy
önce (2,790 puan) tarafından

canim kusurabakma da babanda  malesef bes oara etmez adam heralde cok buyuk hata var babanda . kizini daha ince aldatmistim onu soyluyor cok para harciyor dedigi yerde damadinin azina sicip sikine sahip cikamiyomusun  ******** diye damadini geberene kadar dovmesi lazim. keske daha fazla harcasaymis iyi etmis  elin oraplariyla yicegin parayi kizim hrcayinca gozune mi batti bi yolluya eskorta eksik gidersin bi seans deyip agzini burnunu kirmasi lazimmis babanin. 

baban sanada avlanada artik kac cocgu varsa onlara annenee de boyle muamele yapan kisileri hakli gorup sizi ezerse zaten elin oglu napmazki doverde soverde . 

kaynana orspu diye bagirana kadar sen kendi evladina bak asilmo orspu evladi deseymis ablan. o kaynana ne  gotten cikmis da bagirio 

Bir baba adam gibi çocuğunun arkasında dursa hangi köpek zarar verebilir.her zaman bizi susturup bastırdı.17 sinde ablam baskıya dayanamayıp evlendi şimdi 28 yaşında bu zamana kadar kocasının ailesine kölelik yaptı babam hep sessiz kaldı birgün ağırlığını koymadı.aynısını bana yapmaya çalıştı.kayınbabamgil varken bağırdı çağırdı kaynananında işini yapacan bulaştığını yıkayacan dedi orda bende ipler koptu bende bağırıp çağırdım herşeyi söyledim.akşam yine kavga edecektim kardeşim mani oldu.artık bende kaldıramıyorum.kızkardeşim var evde o aramış kaynanasını her lafı söylemiş.tutuşmuşlar hemen babamı arayıp uyarmışlar.

Ablam hala o evde. Biraz zaman geçsin bende onlarla çok güzel uğraşacam

+1 oy
önce (7,379 puan) tarafından

Çekip alın ablanızi ordan ya size gelsin ya diğer kardeşler destek olsun birsekilde idare edilir yerinde olsam aile sosyal hizmetlere o kocayı sikayet ederdim jandarmayi da arardim ihbar ederdim yasaklı madde kullaniyor diye bırak uğraşsın dursun kendini aklasin can kıymetli 

Kendim iyi durumda olsam 1 dqkka düşünmez alırdım.bendeki adamda düzgün değil.daha evin eksiklerini almıyor.biraz zaman geçsin ablam çıksın ordan o adamı yerin dibine sokacam olay tazeyken bişey yapamam küçük kardeşlerim var annemlerin evine gidip onlara da zarar verirler şimdi.

önce (7,379 puan) tarafından

Hadi inşallah 

+1 oy
önce (6,458 puan) tarafından

Kafamda deli fikirler dönüyor... İkiniz bir olup birlikte kurtulsanız bu pisliklerden, baban da dahil.. 

+1

Ben artık niyeti bozdum ne olacaksa olsun artık.itin gqtüne sokacam o pisliği 

önce (857 puan) tarafından

Ay al benden de o kadar vallahi biri çalışsa diğeri çocuklara baksa vallahi daha iyi geçinirler en azından döven söven olmaz kendilerine göre yerler içerler mis gibi de geçinirler

+1 oy
önce (3,736 puan) tarafından

Ah ah ah 

Kimsenin ateşi baskasini yakmıyor koca kötü oldugu zaman vah halimize rabbim yardimcisi olsun

Yaşamasın bu gece can versinler.ablam kurtulsun hepsinden.biliyormusun abla babam gitmiş onların lafına kanmış geri gelmiş ablamı getirmemiş geri.o pisliklerin eline bırakmış.insanın babası sağ olsunlar elin itine böyle maskara etsin bizi.ölseydi derdim yoktur.kaldıracak güç kalmadı artık kalbim kaldırmıyor.ben görmesem bile ablam kurtulsun onlardan 

önce (3,736 puan) tarafından

Allah büyük benim babam çok dedi bırak çocukları gel ama bırakamadım bunlar vahşi gibiler arkamı döndüğümde hemen çocukları doldururyorlardi demiyor ya yarın bu çocuklar büyüyecek doğru yanlış öğrenecek inşallah Allah sorar merak etme

Aynı soydan gelmişler sanki.benim babamda ablama dedi çocuklar olmadan gel diye.onda bile barışsın diye baskı yaptı.köpek kocası çocukları alıp gitmekle tehdit etti.katıksız kötüler içlerinde gram insanlık yok.yıllarca kıskançlık adı altında etmediği eziyet kalması şimdi kendisinin yemedği *** yok

+1 oy
önce (1,569 puan) tarafından

Ailen yoksa kimsen yok bi kaç hafta önce kaynanamda cesaret edip bana küfürlü videolar atmıştı dedim ya işte ailen yoksa arkanda kimsen yoktur

Yetim öksüz gibi bırakmış ablamı gelmiş eve.keşke hiç olmasalardı.ablam mücadele etmekten artık hastalandı.heryerinde kist var.hastaneyr bile götürmemiş köpek

+1 oy
önce (1,299 puan) tarafından

Allah'ım ya böyle insanlar niye var gerçekten buluyorlar altın gibi kızları ömürlerini  çürütüyorlar bunlar gibi şerefsizlere de böyle temiz kızlar düşüyor ya ne diyeyim yaşattıklarını yaşamadan ölmezler inşallah Rabbim ablana hayırlı bir kapı açsın inşallah

önce (1,299 puan) tarafından

Aile yok sayınca bu pisliklerin g****** kalkıyor daha da fazlasını yapıyorlar

Amin inşallah.Allahtan başka sığınacak kimsemiz yok.elbet onlarda sıra gelir inşallah

+1 oy
önce (6,355 puan) tarafından

Bilmiyorum neden daha başlığı görünce içimden sen diye geçirdim 😔 Allah belalarını versin itt sürüsünün 

Amin inşallah.ne kadar sövsem içim soğumuyor 

Sorunumuz hiç bitmiyor ki.

+1 oy
önce (4,934 puan) tarafından

Zaten delirmiş durumdayım şuan bütün öfkemi o o... Boşaltıyorum

Tutmayın kendinizi içinizde nekadar beddua varsa edin belki kabul olur sabaha sağ çıkmazlar belki

+1 oy
önce (110 puan) tarafından

Allah bildiği gibi yapsın o enişteyi de babanı da.

Amin.içim soğumuyor delirecem artık

+1 oy
önce (142 puan) tarafından

Direk sığınma evine gtsin 

4 çocuğu var.kadesi kullanmasını söylemiştim ona bile basamamış.cesaret edemiyor

+1 oy
önce (1,814 puan) tarafından

Cook ama çok üzüldüm canm geçmiş olsun. Rabbim ablanin hakkını alalcak sabır edin ama ablan o evde kalmasın  hiçbir konuda iyi gelmiyolar. Çocuklarını alsın devlete sığınsin. Allah'ım hayırlı kapılar açsın ablana inşallah. 

Amin bacım sağol.babamla dönmemiş bile.cesaret edemiyorum 4 çocuk var.

+1 oy
önce (48,361 puan) tarafından

Baba denen adam çocuklarını ateşe atmış resmen sende mutsuzsun ablanda Allah yanlarına bırakmasın 

Amin bacım.yaktı başımızı.göz göre göre kızını ateşe attı.adamın bütün ailesi üstüne yürümüş kayınbabadı hepimize küfretmiş.benim babam daha uzlaşmaya gidiyor.ben yine kendimi koruyabiliyorum.eşimin dövmeye cesareti yok.ama ablamın kocası öyle değil öldürme qmacıyla dövmüş.çocuklar araya girmeseydi kıracakmış heryerini.

+1 oy
önce (20,155 puan) tarafından

Okurken içim ciz etti 🥹Yarına kalırda kimsenin yanına kalmaz.Keske ablan polisi arayıp ciksaymis o evden baban babalık görevini yapmamis madem

Keşke ama telimi ne açılmamış o sırada kapanmış.bişey yapılmaz diyemi korkuyor artık bilmiyorum.

+1 oy
önce (2,047 puan) tarafından

Yazıklar olsun Allah nasıl hesap verecekler bunlar benimde babam senin baban gibiydi hiç arkamizdq durmadı her geçen ezmeye çalıştı şimdi en ufak şeyde bize muhtaç kalıyor Allah işte Allah ablanın yardımcısı olsun tez vakitte kurtarsın insallah 

Amin inşallah.bizi çaresiz bıraktı elimizi kolumuzu bağladı.dilerim Allahım son nefesini verene kadar içi pişmanlıkla yansın

+1 oy
önce (10,170 puan) tarafından

Baba bunu yaparsa el ne yapmazki ablan acil o evden kurtulmalı kendi başına ayakta durabilir devlette siginsin

Keşke sığınsa polisi bile alamamış.olay anında oradaydı herkes dışarıdaymış şahit olurlardı en azından.korkuyormu bilmiyorum babamla bile dönmemiş.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içi şiddet durumunda hukuki destek nereden alınır?
Aile içi şiddet durumunda 6284 sayılı Kanun kapsamında en yakın polis merkezi, jandarma karakolu veya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerine (ŞÖNİM) başvurulmalıdır. Ayrıca 7/24 hizmet veren ALO 183 Sosyal Destek Hattı üzerinden uzman desteği alabilir veya KADES uygulaması ile tek tuşla kolluk kuvvetlerine ulaşarak acil yardım talebinde bulunabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Şiddet gören bir kadın için acil koruma kararı nasıl çıkarılır?
Şiddet gören kadınlar, 6284 sayılı Kanun çerçevesinde aile mahkemesi hakimi veya kolluk birimleri aracılığıyla acil koruma kararı talep edebilirler. Bu karar, şiddet uygulayan kişinin evden uzaklaştırılmasını veya şiddet mağduruna yaklaşmasının engellenmesini sağlayan hukuki bir koruma tedbiridir ve başvuru için herhangi bir harç veya ücret talep edilmez.
Evlilikte sürekli fiziksel ve psikolojik şiddetle nasıl başa çıkılır?
Evlilikte yaşanan fiziksel ve psikolojik şiddet bir suçtur ve bu durumda ilk adım güvenlik planı oluşturmaktır. Kişi, şiddet anında güvenli bir alana geçmeli, çocuklarını korumalı ve vakit kaybetmeden kolluk kuvvetlerine veya kadın destek kuruluşlarına başvurarak yasal haklarını kullanmalıdır; şiddet döngüsü profesyonel destek ve yasal müdahale olmaksızın genellikle artarak devam eder.
Şiddet mağduru kadınlar için ücretsiz barınma imkanları nelerdir?
Şiddet mağduru kadınlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Kadın Konukevleri'nden ücretsiz olarak yararlanabilirler. Bu merkezler, can güvenliği tehlikede olan kadınlara ve beraberindeki çocuklara güvenli barınma, psikososyal destek, hukuki danışmanlık ve mesleki eğitim gibi kapsamlı hizmetler sunarak yeni bir yaşam kurmalarına yardımcı olmaktadır.
Çocukların şiddete tanık olması durumunda hangi önlemler alınmalıdır?
Çocukların ev içi şiddete tanık olması ağır psikolojik travmalara yol açtığı için çocuk ihmali ve istismarı kapsamında değerlendirilir. Bu durumda derhal 183 numaralı hat aranarak sosyal hizmet uzmanlarından rehberlik alınmalı ve çocuğun ruh sağlığını korumak adına bir çocuk psikiyatristi veya psikoloğu ile görüşülerek uzman desteği süreci başlatılmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,127 göst.
0 oy
20 cevap 1,697 göst.
1 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 186 göst.
27 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Almilayla (1,860 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 796 göst.

Kategoriler

1,516,680 soru

24,725,874 cevap

370,439 kullanıcı

...