Anaokulu kayıtları başladı mı, ne zaman kayıt yaptırabilirim?

0 oy
333 göst.
önce Diğer kategorisinde (15 puan) tarafından

Anaokulu kayıtları bugun başladı mı arkadaşlar okula gidip görüşen var mı acaba giden varsa kayıt için neler istenildi

6 Cevaplar

0 oy
önce (32,259 puan) tarafından

Ben bugün gideceğim bugün için başlıyor denmişti okuldan bana 

önce (15 puan) tarafından

Banada öyle söylenildi

Sadece form doldurduk bir de kayıt ücreti aidat aylık 750 TL bir para varmış sene başında verenden peşin 4500 alıyorlarmış 

Herhangi bir vesikalık aşı kartı vesaire istenmedi mi

Hayır istemediler başlarken isterler mı bilmiyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (16 puan) tarafından

Şimdi okuldan geldim 2021 doğumlu çocuğumu ana okuluna kaydettim 3 bin ₺ ödedim bu arada hepimize hayırlı olsun:)

@Melodi45. siz hangi şehirdesiniz acaba

önce (61 puan) tarafından

Her okulu farklıdır ama Gereksiz okulda müdür isteyen de var cidden durumu olmayan aileler var benimde durumum yok cidden o 11 700 lira zar zor ödedik yoksa yaptırmıyor oğlumuz için elimizden geleni yaptık Allah'ım güzel günler geçirsin evlatlarımız kötülükten korusun yeterki okusunlar meslek sahibi olsunlar biz gene elimizden geleni yaparız ama öğretmenler müdürler bazı istedikleri de çok masraf yada gereksiz de var işte 👏👏

@AdhdMom Manisa/Soma şehir deyim

Çok haklısınız allah çocuklarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah bu ödemeyi sizden yıllık tek seferlik mi istediler yoksa aylık tutar mı 

Tek seferlik istediler ve müdür geçen senede çok sıkıntı yaşadım mağdur olduğum için ve mağdur olmaması ve çalışan arkadaşlar mağdur olmaması için artık bundan sonra tek seferlik 11 bin 700 lira dedi tek sefer ödedik çocuklarımiz okusun yeterki para sonuçta herşey yapcek bişi yok

0 oy
önce (10,609 puan) tarafından

Okula gitmen lazım evrak veriyorlar onları tamamlayıp teslim ediyorsun 

Şimdi okuldan döndüm sistem olmadığı için henüz kayıt yapamadıklarını söylediler

0 oy
önce (1,277 puan) tarafından

Ben aradım perşembe gelin sistemden şuanda göremiyoruz kayıtlara başlayamadık dediler 

Bana da aynı şekilde söylediler

0 oy
önce (14,543 puan) tarafından

Şimdi geldim okuldan aylık 1350 TL 

Biz kayıt olamadık siz nasıl oldunuz acaba ya sistem var mıydı sizde

önce (1,386 puan) tarafından

Ben de şimdi geldim ayın 10unda olacakmış kayıtlar

Bana tarih dahi belli olmadığı söylenildi okulun web sitesinden kontrol edin paylaşacağız denildi

önce (14,543 puan) tarafından

Şuan e devlet de açıldı sistem yarın tekrar gidicem. Sistem 1.sinif için yok denildi ama anaokulu kaydi yapıldı. 

Aynen bende şimdi gördüm e-devleti teşekkürler 

0 oy
önce (2,914 puan) tarafından

Geçen hafta kayıt yaptırdım. Evrak falan bişey istemediler sadece ödemenin hepsini ya da ilk dönemini peşin olarak istiyorlar. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Anaokulu kayıtları hangi tarihlerde başlıyor?
Anaokulu kayıt tarihleri genellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın yıllık takvimine göre temmuz ayı içerisinde başlar ve eylül ayının ilk haftasına kadar devam eder. Okul öncesi eğitim için kesin tarihleri öğrenmek adına kayıt yaptırmak istediğiniz okulun web sitesini veya doğrudan okul yönetimini takip etmeniz en sağlıklı yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Anaokulu kaydı için gerekli belgeler nelerdir?
Anaokulu kaydı için genellikle çocuğun ve velinin kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi ve başvuru formu talep edilmektedir. Ayrıca okulun özel prosedürlerine göre aşı kartı fotokopisi veya sağlık raporu istenebilir; eksiksiz bir hazırlık için gitmeden önce okul idaresinden güncel evrak listesini teyit etmeniz önerilir.
Çocuğumu anaokuluna kaydettirmek için okula gitmeli miyim?
Anaokulu kayıt işlemleri için okul yönetimiyle yüz yüze görüşmek, okulun fiziki koşullarını görmek ve eğitim ortamını incelemek açısından oldukça önemlidir. Ön kayıt başvuruları bazen e-Okul sistemi üzerinden dijital olarak yapılabilse de, kesin kayıt için velinin belgelerle birlikte okula giderek imza atması gerekmektedir.
Kaç yaşındaki çocuklar anaokuluna başlayabilir?
Anaokulu eğitimi genel olarak 36-68 ay arası çocukları kapsamaktadır ve 3 yaşını tamamlamış çocuklar anaokuluna kabul edilebilir. 57-68 ay arası çocuklar ise okul öncesi eğitimde öncelikli grupta yer almakta olup, çocuğunuzun yaş gelişimine göre yerleştirme işlemleri okul idaresi tarafından gerçekleştirilmektedir.
Anaokulu kayıtlarında öncelik durumu nasıl belirlenir?
Anaokulu kayıtlarında öncelik genellikle okulun bulunduğu mahallede ikamet eden çocuklara ve yaş grubu daha büyük olan öğrencilere verilmektedir. Kontenjanın sınırlı olduğu durumlarda, okul idaresi bakanlığın belirlediği yaş kriterlerini ve adres kayıt sistemindeki öncelik durumlarını göz önünde bulundurarak kesin kayıt listesini oluşturur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 320 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde Ebru yilmaz (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 455 göst.
30 Haziran 2026 Diğer kategorisinde annnneeciimmm (78 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 431 göst.
19 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (9,172 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 312 göst.