Kayınvalidemin çocuklarımın markete gitmesine karışması normal mi?

0 oy
288 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (423 puan) tarafından

Iki tane kızım var biri 9 yaşında biri 6 yaşında ben bunları markete gönderdim bir tane komşu çocuğu vardı bunlardan büyük baktığın zaman gözüküyor market neyse bunlar gitmişler çiğ köfte almışlar orada yemişler ben de zaten gittim baktım aldım getirdim çocukları o sırada kayın validede dışarıda kızları diyor bir daha markete gitmeyeceksiniz izin vermiyorum babanıza söyleyeceğim Sizi dedi sonra babasına söyledi markete gitmişler çiğ köfte almışlar dıye babası zaten biliyodu o izin verdi bişe demedi 

Kadının yaptığına sinir olmak normalmi yoksa bnamı batıyor soyledıkleri sizce 

Yani bn izin verdim gönderdim sn niye karısıyon nasil izin vermiyorsun babaya soyluyorsun sna noluyo 

Şu aralar gozume cok batıyor belki bunda bişe yok ama bu bile bni sinir etmesine yetti

7 Cevaplar

0 oy
önce (15,713 puan) tarafından

ne münasebet anneleri olarak sen izin vermişsin kim karışabilir? 

üstelik seni yok sayarak babaya söylüyor 

-Reklam-
0 oy
önce (6,470 puan) tarafından

Sen izin verdikten sonra, seni yok sayarak eşine söylemesi çok saçma. Bu yaşlılar ne yapacaklarını bilmiyorlar gerçekten... 

0 oy
önce (1,656 puan) tarafından

Kayınvaliden aklınca ahlak dersi vermeye çalışmış. 

0 oy
önce (4,958 puan) tarafından

Hayırdır ben annesi olarak müsade ediyorsam kimseye laf düşmez sizde eşinize söylemek yerine kayınvalidenize aynen böyle söyleyin babannesidir sever ilgilenir oynar ama öte sınıra geçemez

0 oy
önce (1,571 puan) tarafından

Ah şu çatlak kaynanalar..

0 oy
önce (1,181 puan) tarafından

Vallah kaç yaşına gelirse gelsin ben  kız evlatlarimi asla tek yollamam itinvar ugursuzu var  kaza olur bişey olur her gün yüzlerce böyle haber görüyoruz sizde tek göndermeyin kaynanam haklı bence kötü olarak dememiş başlarına bişey gelir diye demiştir 9 yaş da büyük değil 

0 oy
önce (2,988 puan) tarafından

Bence hemen kötü düşünmeyin. Kadın korkmuştur etrafta o kadar sapık var ki 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

6 ve 9 yaşındaki çocukların tek başına markete gitmesi uygun mu?
6 ve 9 yaşındaki çocukların markete gitmesi, çevrenin güvenliğine ve çocuğun olgunluk seviyesine bağlıdır. Genel olarak uzmanlar, 10 yaş altı çocukların trafikte ve sosyal alanlarda gözetim altında olmasını önerir. Ancak güvenli bir mahallede, kısa mesafeli ve önceden kuralları belirlenmiş bir market alışverişi, çocukların özgüven kazanması için bir eğitim süreci olarak görülebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kayınvalidenin çocukların eğitimi ve kurallarına karışması nasıl yönetilir?
Kayınvalidenin sınırları aşması durumunda, eşinizle ortak bir tutum belirlemek en etkili yöntemdir. Aile içi kararların anne ve baba tarafından alındığını, büyüklerin önerilerinin değerli olduğunu ancak nihai kararın size ait olduğunu net ve nazik bir dille ifade etmelisiniz. Tutarlı bir ebeveynlik tarzı, aile içindeki dış müdahalelerin çocukların disiplini üzerindeki etkisini azaltacaktır.
Çocuk yetiştirme konusunda aile büyükleriyle yaşanan fikir ayrılıkları nasıl çözülür?
Aile büyükleriyle yaşanan fikir ayrılıklarında önceliğiniz, çocukların yanında tartışmamak ve otoriteyi zayıflatmamaktır. Özel bir zamanda kayınvalidenizle konuşarak çocukların sorumluluk kazanması konusundaki yaklaşımınızı samimiyetle açıklayın. Kendi ebeveynlik yöntemleriniz hakkında bilgi vererek, onların da sizin kurallarınıza saygı duymasını beklediğinizi net bir şekilde belirtin.
Çocuklara güvenli bir şekilde sorumluluk vermek için neler yapılmalı?
Çocuklara sorumluluk vermek için önce güvenli ortamlar oluşturun ve süreçleri kademeli başlatın. Başlangıçta onları uzaktan gözlemleyebilir, market gibi yerlerde alışveriş kurallarını (tanımadıklarına yaklaşmamak, doğrudan eve dönmek gibi) önceden pratik yapabilirsiniz. Çocukların hata yapma payını da hesaba katarak, onların yaş gelişimine uygun görevler vermek özgüvenlerini olumlu yönde destekler.
Ebeveynlik kararlarına karışılması durumunda sınırlar nasıl çizilir?
Ebeveynlik kararlarına karışılması durumunda sınır çizmek için 'Ben' dilini kullanarak duygularınızı ifade edin. Karar mekanizmasının anne ve babada olduğunu vurgulayan, yapıcı ve sınırlandırıcı cümleler kurun. Örneğin; çocukların markete gitmesi konusunda eşinizle anlaştığınızı ve bu kararın sizin sorumluluğunuzda olduğunu belirtmek, karışan tarafın rolünü netleştirmenize yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 1,324 göst.
+1 oy
25 cevap 951 göst.
5 Haziran 2026 Diğer kategorisinde mutlumutlu (615 puan) tarafından soruldu
+1 oy
58 cevap 2,451 göst.
0 oy
29 cevap 1,249 göst.

Kategoriler

1,516,644 soru