Eşim annesiyle görüşmüyor, aralarında ne yapmalıyım?

+1 oy
356 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (197 puan) tarafından

Kızlar paylaşmıştım kaynanamla kavga ettik o bana vurdu bende ona vurdum sonra babamın ağzına sicim dedi orusbu dedi ben gelinmiymism ben kadinmiymisim ne iste sonra ben şehirdeki eve geldim 10gun kaynanam köyde kaldı o süre zarfında hiç aramadim eşimde aramadı 10 günde yanıma geri geldi 1hafta oldu yanıma geleli eşim hala aramıyor bı tek bana böyle yapıyor ben hicmi biseyim farkında değilim diyor herkese Güler yüzlü bize beddua karış diyor bende annendir olsun ara diyorum yok diyor şehir dışında çalışıyor 2 ayda bir geliyor fikirlerinizi almak istedim

16 Cevaplar

+4 oy
önce (15,688 puan) tarafından

sen de bir tuhafsın, işte sana destek oluyor bir nevi aramazsa aramasın sanane, boşver 

önce (197 puan) tarafından

Yok farkinda zaten sana nasıl konuştuğnu bilmiyormuyum diyor ama bilmem ne olursa olsun annesi 

önce (15,688 puan) tarafından

bırak kendi anası isterse arar. boşver kaşınma sende

Gelince konuşurum diyor 

-Reklam-
+4 oy
önce (14,217 puan) tarafından

Ne istediğini anlamadım seni hiçe sayıp ailesine bişey yokmuş gibi mi davransın

Eşim bana ben onun sana nasıl davranacağını görmüyor muyum der ben cocukmuyum dedi bende olsun annendir dedim bana bir gün destek olması diyor

+2 oy
önce (32,292 puan) tarafından

Allah'tan belanı mı arıyorsun annelik, doğurmak falan kutsal değil. kutsal olan evladı gözünden sakınmak onun için fedakarlık yapmak. Bu durumda o anne kayınvalide zaten o saygıyı hak etmiyor birakta adam tavır yapsın 

Haklısın canım 

+2 oy
önce (1,651 puan) tarafından

Yani o kavgadan sonra eşim bu şekilde yapsa kimse kusura bakmasın annedir vs demesin ama hoşuma gider şahsen çünkü o da benimle birlikte tepkisini koymuş olur. Bugün oğluna saygısı olmayanın gelinine de olmaz. Eşin arayacak kaynanani sonra hakli havalarına girecek haliyle yine senin eşinle huzurun kaçacak. Yani bacım kusura bakma ama sana da rahat batıyor gibi biraz sanki 😀

Yok batıyor zaten Allah tan belamı istiyorum da annesidir ne olursa olsun 

önce (32,292 puan) tarafından

Sen bu kafayla daha çok dayak hakaret yersin 

+1 oy
önce (93 puan) tarafından

Gerçekten hayretler içerisindeyim böyle bir kavgadan sonra ben ararım benim annemdir deseydi seni takmasaydı bu mu hoşuna giderdi

Valla biz kadınlar adam olmayız ben bunu anladım. Bırak senin tavrınla tavırlansın sen el kapısındasın onlara göre sen elalemsin kocan için sana iyi davranırlar kocan da seni takmadıgını gösterse onlar seni daha çok ezer daha fazla kötülük yapar. Her şeyin yeri ve zamanı var aramanın da aramamanın da! 

+1

Çok teşekkürler daha netleşti kafam çok sagol

0 oy
önce (1,569 puan) tarafından

Keşke benimkide aramasa alemsiniz onca şey saydrmış ben olsam eşime ara demem aryamazssin derim 

0 oy
önce (458 puan) tarafından

Bu kadar iyi niyetli olmayın. Aynı hatayı görümcem de yaptım ara ablanı ablandır dedim. Sonra yine aynısını yaptı şimdi eşim aramak istese arama boşver derim insanlar hak etmiyor hele ki o laflardan sonra yarın pişman olursun varsın aramasın boşver

Zaten yapacak biliyorum da ama annesidir diye 

önce (458 puan) tarafından

Annesi ise evladı için olafları satmayacak  sevmese bile saygı duymak zorunda eşin en iyisini yapmış boşver 

Tm canım sağolun fikirlerinizin her birine 

0 oy
önce (577 puan) tarafından

Kız boşver daha iyi sana destek oluyo bende 3senedir konuşmuyorum kaynanamla eşimde 3yıldır konuşmuyor çok şükür konuşmayıda düşünmüyoruz boşver konuşmaması daha iyi 

Yemin ederim annesidir diye çok takiyorum

Ayyy sende benim gibi iyi niyet kurbanı olursun valla

10 senedir akillanmadimki zaten

Valla boşver bacım ne güzel eşin seni tutmuş sana el kaldıran birine acıma bu defa seni eşine kötü yaparlar benden söylemesi aklını başına topla ne kadar uzak o kadar iyi canım

Tm canım sagoinnhakisin

0 oy
önce (4,309 puan) tarafından

Allaha sen bacım... aramasın..Belanı mı istiyorsun  ben de bekliyorum  eşim destek olmadı... demeni...   lafın gelişi ... teşbih... (benzetme).Maymun artık gözünü açsın bu kadarı zarar ziyan

Haklısıniz bacım valla 

0 oy
önce (6,461 puan) tarafından

Bunca olaydan sonra senin şu şekilde olaya yanaşman sencede çok saçma değil mi...

Annesi diye diyorum 

önce (6,461 puan) tarafından

Eşin de annesi olduğunu biliyordur, onun istemesi lazım. Açıkçası senin bu konuda nötr olman gerekir. Yani ne ara demelisin, ne de arama. 

Tam canım teşekkürler fikirlerinizi 

0 oy
önce (65,505 puan) tarafından

babanin agzina sicip sana ****** diyecek sende ara diye israr edeceksin saka yaptigini düşünüyorum 

önce (473 puan) tarafından

Bence bu arkadaş bir tuhaf

önce (65,505 puan) tarafından

onca şeyden sonra esim konusursa asil olay çıkar bu hala annedir diyor annelerde anne gibi davransin 

0 oy
önce (473 puan) tarafından

Bacım sende varya o kadar şeyden sonra hala gelmiş bunu diyorsun ne dese hak ediyorsun kusura bakma boşver yani ister konuşsun sana  o kadar şey diyen birine niye Hala düşünüyorsun ki anlamıyorum

Annesi diye diyorum valla 

0 oy
önce (8,246 puan) tarafından

Gerçekten buradaki kadınlar bir tuhafsınız. Adamlar anasının ağzına bakıyor diye söyleniyorsunuz anasıyla konuşmasa bu sefer konuşmuyor diye söyleniyorsunuz. Ne istediğiniz belli değil

0 oy
önce (978 puan) tarafından

Erkekler boşuna kadınları anlamak zor demıyor

önce (2,793 puan) tarafından

saka gibi. agzina scsalar yarabbi sukur annendir diyeck

0 oy
önce (76 puan) tarafından

Kaynanam bana vuracak ta eşim anasını arıyacak ha başlarım öyle kocaya 

0 oy
önce (2,793 puan) tarafından

azina sicsalar yarabbi sukur diyeceksin sende. bi sahmet aramasin esin ararsada anasinin agzina sicmak icin arasin. ne saf kadinsin iyi niyetli yani. annendir ara demek ne yaa

sen boyle saf olursan orapuda der herseyide der doverde seni kaynanan. annendir ara ne agzina sic diye ara demen lazim . ay gelip beynini acip icine akil koymak istiyorum senin valla bukadar iyi niyetli saf olma ezilirsin boyle

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin annesini aramaması normal mi?
Eşlerin ebeveynleriyle olan iletişimi kişisel tercihlere ve yaşanan çatışmalara göre farklılık gösterir ancak aralarındaki ilişkinin tamamen kopuk olması genellikle derin bir kırgınlığın veya çözülmemiş bir aile içi sorunun göstergesidir. Özellikle şiddet içeren kavgalar veya ağır hakaretlerin yaşandığı durumlarda mesafe koymak bir savunma mekanizması olarak gelişebilir. Bu noktada eşinizle iletişimi zorlamak yerine yaşadığı kırgınlığı anlamaya çalışmak, sağlıklı bir çözüm süreci için daha yapıcı bir adım olacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kayınvalidemle şiddetli tartıştıktan sonra eşimin annesiyle iletişimi nasıl olmalı?
Yaşanan şiddet ve ağır hakaret içerikli tartışmalar sonrasında tarafların birbirine zaman tanıması, duygusal soğuma sürecine girmeleri açısından oldukça sağlıklıdır. Eşinizin 10 gün boyunca annesini aramaması, yaşanan olayın yarattığı travmatik etkiyi ve tepkisini gösterir. Bu süreci sağlıklı yönetmek için öncelikle eşinizin kendisini güvende ve huzurlu hissetmesini sağlamalı, ailevi sınırları net bir şekilde çizerek birbirinize olan saygıyı yeniden tesis etmeye odaklanmalısınız.
Eşim annesine karşı mesafeli davranıyorsa nasıl yaklaşmalıyım?
Eşiniz annesine karşı mesafeli veya tepkili olduğunda onu zorlamak yerine, neden bu tavrı sergilediğine dair empati kurarak yaklaşmak önemlidir. Şiddet ve hakaret gibi ciddi sorunlar yaşanmışsa, eşinizin duygusal iyileşme süreci sizinkinden daha uzun sürebilir. Bu tür durumlarda kendi sınırlarınızı korumakla birlikte, eşinize onun duygularını anladığınızı hissettiren tarafsız bir destekleyici tutum sergilemek, aranızdaki gerginliği azaltacaktır.
Eşim ailevi sorunlar yüzünden annesiyle görüşmüyorsa ne yapabilirim?
Eşiniz ailevi sorunlar nedeniyle annesiyle görüşmeyi reddediyorsa, bu durumu kişiselleştirmeden önce yaşanan çatışmanın kök nedenlerini analiz etmek gerekir. Ona baskı yapmak yerine, yaşadığı olumsuz deneyimlerin onda yarattığı güven kaybını konuşabileceğiniz sakin bir ortam yaratın. Eğer aile içi şiddet veya ağır hakaret gibi durumlar söz konusu ise, eşinizin sınırlarına saygı duymak ve aranızdaki evlilik bağını güçlendirmeye odaklanmak en sağlıklı yaklaşım olacaktır.
Kayınvalidemle kavga ettikten sonra eşimle aramızdaki dengeyi nasıl korurum?
Kayınvalide ile yaşanan bir kavgadan sonra eşle aradaki dengeyi korumanın yolu, her iki tarafın da duygusal sınırlarını karşılıklı olarak belirlemekten geçer. Eşinizin annesiyle olan ilişkisine müdahil olmak yerine, kendi evinizin huzuruna odaklanarak eşinizle olan bağınızı güçlendirin. Öfke geçici, ancak eşinizle olan ilişkiniz kalıcıdır; bu süreçte eşinizin annesine karşı aldığı tavrı, yaşadığı incinmişliğin bir yansıması olarak kabul etmek gerginliği azaltacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 368 göst.
21 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Esence (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,107 göst.
0 oy
5 cevap 433 göst.
30 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 2,011 göst.
19 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Perihan.. (31 puan) tarafından soruldu