Eşim annesiyle görüşmüyor, aralarında ne yapmalıyım?

+1 oy
690 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (200 puan) tarafından

Kızlar paylaşmıştım kaynanamla kavga ettik o bana vurdu bende ona vurdum sonra babamın ağzına sicim dedi orusbu dedi ben gelinmiymism ben kadinmiymisim ne iste sonra ben şehirdeki eve geldim 10gun kaynanam köyde kaldı o süre zarfında hiç aramadim eşimde aramadı 10 günde yanıma geri geldi 1hafta oldu yanıma geleli eşim hala aramıyor bı tek bana böyle yapıyor ben hicmi biseyim farkında değilim diyor herkese Güler yüzlü bize beddua karış diyor bende annendir olsun ara diyorum yok diyor şehir dışında çalışıyor 2 ayda bir geliyor fikirlerinizi almak istedim

22 Cevaplar

0 oy
önce (2,617 puan) tarafından

Büyük konuşmak istemem ama bana vurmayı bırak el kaldırmaya teşebbüs bile etse eşim ortalığı birbirine katar. Bana telefonda bir küfür etti kaynanam haksız yere 2 aydır konuşmuyorum eşim de muhatap olmuyor arti yan yana oturuyoruz bı yerde görsem bı yabancıdan farksız benim için. Aramazsa aramasın bırak anadır hakkı vardır bilmem ne geçin bunları analık yapacak tabi dünyaya getirdiyse yapacak doğurdu diye tapacak değiliz yanlışlarını kabul edecek sineye çekecek değiliz herkes ana bu dünyada herkes duracağı yeri lafını bilsin kimse kimseye küfür edemez el kaldıramaz 

önce (200 puan) tarafından

Haklısınız yorumunuz için teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
önce (4,973 puan) tarafından

Benim kayınvalidem bana vuracak ve ben eşime ara anneni mi diyecem. Herhalde ya annen ya ben diye tercihe zorladım kimse kusura bakmasın. Bacım sen ***** mısın, adam ne güzel sana yapılann için tepki alıyor ailesine. O tepkiyi almazsa onlardan daha çok dayak yersin

önce (200 puan) tarafından

Haklısınız yorumunuz için teşekkürler söylemiyorum artık annesi diye demiştim eşim şehir dışında çalışıyor 2 ayda bir geliyor gelincede ben ona söyleyecek lafı biliyorum diyor madem sen kotuydun tekrar yanına niye geldi diyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin annesini aramaması normal mi?
Eşlerin ebeveynleriyle olan iletişimi kişisel tercihlere ve yaşanan çatışmalara göre farklılık gösterir ancak aralarındaki ilişkinin tamamen kopuk olması genellikle derin bir kırgınlığın veya çözülmemiş bir aile içi sorunun göstergesidir. Özellikle şiddet içeren kavgalar veya ağır hakaretlerin yaşandığı durumlarda mesafe koymak bir savunma mekanizması olarak gelişebilir. Bu noktada eşinizle iletişimi zorlamak yerine yaşadığı kırgınlığı anlamaya çalışmak, sağlıklı bir çözüm süreci için daha yapıcı bir adım olacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kayınvalidemle şiddetli tartıştıktan sonra eşimin annesiyle iletişimi nasıl olmalı?
Yaşanan şiddet ve ağır hakaret içerikli tartışmalar sonrasında tarafların birbirine zaman tanıması, duygusal soğuma sürecine girmeleri açısından oldukça sağlıklıdır. Eşinizin 10 gün boyunca annesini aramaması, yaşanan olayın yarattığı travmatik etkiyi ve tepkisini gösterir. Bu süreci sağlıklı yönetmek için öncelikle eşinizin kendisini güvende ve huzurlu hissetmesini sağlamalı, ailevi sınırları net bir şekilde çizerek birbirinize olan saygıyı yeniden tesis etmeye odaklanmalısınız.
Eşim annesine karşı mesafeli davranıyorsa nasıl yaklaşmalıyım?
Eşiniz annesine karşı mesafeli veya tepkili olduğunda onu zorlamak yerine, neden bu tavrı sergilediğine dair empati kurarak yaklaşmak önemlidir. Şiddet ve hakaret gibi ciddi sorunlar yaşanmışsa, eşinizin duygusal iyileşme süreci sizinkinden daha uzun sürebilir. Bu tür durumlarda kendi sınırlarınızı korumakla birlikte, eşinize onun duygularını anladığınızı hissettiren tarafsız bir destekleyici tutum sergilemek, aranızdaki gerginliği azaltacaktır.
Eşim ailevi sorunlar yüzünden annesiyle görüşmüyorsa ne yapabilirim?
Eşiniz ailevi sorunlar nedeniyle annesiyle görüşmeyi reddediyorsa, bu durumu kişiselleştirmeden önce yaşanan çatışmanın kök nedenlerini analiz etmek gerekir. Ona baskı yapmak yerine, yaşadığı olumsuz deneyimlerin onda yarattığı güven kaybını konuşabileceğiniz sakin bir ortam yaratın. Eğer aile içi şiddet veya ağır hakaret gibi durumlar söz konusu ise, eşinizin sınırlarına saygı duymak ve aranızdaki evlilik bağını güçlendirmeye odaklanmak en sağlıklı yaklaşım olacaktır.
Kayınvalidemle kavga ettikten sonra eşimle aramızdaki dengeyi nasıl korurum?
Kayınvalide ile yaşanan bir kavgadan sonra eşle aradaki dengeyi korumanın yolu, her iki tarafın da duygusal sınırlarını karşılıklı olarak belirlemekten geçer. Eşinizin annesiyle olan ilişkisine müdahil olmak yerine, kendi evinizin huzuruna odaklanarak eşinizle olan bağınızı güçlendirin. Öfke geçici, ancak eşinizle olan ilişkiniz kalıcıdır; bu süreçte eşinizin annesine karşı aldığı tavrı, yaşadığı incinmişliğin bir yansıması olarak kabul etmek gerginliği azaltacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 368 göst.
21 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Esence (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,107 göst.
0 oy
5 cevap 433 göst.
30 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 2,011 göst.
19 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Perihan.. (31 puan) tarafından soruldu