Ebelik okumak istiyorum ama doğum yaptırmaktan korkuyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
298 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (435 puan) tarafından

Hemşirelik ve ebelik arasında kaldım. Ebelik de güzel geliyor bu ara ama doğurtabilir miyim diye korkularım var. Doğumda nasıl oluyor, bebeğe zarar veririm diye korkuyorum. Belki ebe de vardır burada bilen. Ebelik olursa okul iyi oluyor. Hemşirelik olursa ortalama bi okul oluyor. Siz doğumda zorlandınız mı mesela? 

Ebe varsa dmden yazarsa çok mutlu olurum 😅♥️

13 Cevaplar

+5 oy
önce (4,877 puan) tarafından

Ben epidural alıp normal doğurdum. Sıfır sancı, o yüzden bir şey diyemeyeceğim 😀 hangi mesleği seçerseniz seçin lütfen insanlara vicdanlı ve merhametli davranın. İnsanlar sırf bu çalışanların tavırları yüzünden devlet hastanesinde doğurmak istemiyor

önce (435 puan) tarafından

Ben olunca herkes doğurmak isteyecek merak etme sen 😅 teşekkür ederim bu arada ♥️

önce (6,365 puan) tarafından

Ya 5 cm e kadar çekip öyle epidural oldum ama  ölüyorum  sandım ı 5 cm ye kadar 🤣

önce (4,877 puan) tarafından

Epiduralsiz doğuranları çok takdir ediyorum gerçekten 

-Reklam-
+2 oy
önce (7 puan) tarafından

Canım seninle alakalı değil Allah stajyer ebelerin belasını versin hepsi boş insanlar doğurtmayı asla beceremiyorlar beni perişan etıler bence stajyerleri gerçek insanların üstünde denememek gerekiyor O yüzden doğurmaktan çok korkuyorum onlar yüzünden  

Çok geçmiş olsun 🌸

+2 oy
önce (65,526 puan) tarafından

valla tatli dilli guler yüzlü anlayisli olda gerisini yaparsin zaten 

benim dogumum zordu normalde denendi sezeryana alindim ebelerim cok iyilerdi Allah razi olsun biri küçüktü gelip gecerken el sallayip gülüyordu 

+2 oy
önce (1,146 puan) tarafından

Sakin sogukkanli ve merhametli olmak lazim. Eger oyleysen yapabilirsin ben tercih etmezdim panikatağim var disarda kavga sesi duysam kotu oluyorum ,😂 dogum falan gorsem fenalasirim

Tek korkum bebişlere zarar vermek

önce (2,728 puan) tarafından

Kız kardeşimi dogurtan eve doğum sırasında bayilmis 🤣

önce (1,146 puan) tarafından

Ben ebe olsaydim ben de bayilirdim kendi dogumlarimda da fenalastim uyuttular 😂

+2 oy
önce (32,343 puan) tarafından

Özelde doğurdum ebemde doktorumda çok iyiydi ama alttan dikişim çoktu. İkinciye nasıl olur bilemiyorum ama mümkünse işi severek yapan birileri okusun Allah uzun ömür versin doktorum tamda öyle biri hatta şu an çalıştığı hastaneden ayrıldı yeni Hastanesi'ne doğurmak için peşinden gideceğim. 

Peki çok zorlanıyor mu ebeler? 

önce (32,343 puan) tarafından

Bana göre değil ama alışıyorlar bence benim ebem işini çok güzel yapıyordu. Çok zorlanıyor gibi değildi 

+2 oy
önce (7,412 puan) tarafından

Benim doğumda ebe vardi ama doktor dogurttu ebe sadece sancı ölçmeye geldiydi doğumun zorluğuna kolaylığına göre meslek mi secicen meslegn iş imkani okuyacagin sehir kampüsün nerede oldugu ve gelismis olması bunlar etkili degilmi meslek seçmende

Sağlık meslekleri zaten kolay atanıyor, yani hemşire ve ebeler. Ben hemşirelik istiyorum da, ebelik de aklıma yattı o yüzden 

+2 oy
önce (781 puan) tarafından

3 yıl önce görümcem ebelik istiyordu doğrusu hemşirelik nasıl dedim pekş sıcak bakıyor musun aslında evet aklımda ikiside var dedi ikisinin artışını eksisini konuştuk hemşirelik sana çok yakışır dedim belki ileride yeni doğan  hemşiresi olursun fena mı olur diye üzerinde konuştuk ailesi abisi annesi hepimiz kendini bildiğimizden fikir verdik oda hemşireliğe daha sıcak baktığını başında ebelik istediğini ama hemşirelik daha güzel olur diye konuştu ve tercihlerine yazdı en sona da ebelik yazdı aradan 3 yıl geçti Allahın izniyle 4 yılı olacak bu sene çok memnun ve biran önce atanmak istiyor çok heyecanlı kpss ye hazırlanıyor şuan okul bitince hemen atanırım hayalini kuruyor Rabbimde nasip etsin inşallah. Aklında iki seçenek varsa artısı eksileri karşılaştır. Okuyacağın okul gideceğin yurda kadar bakmalısın. Ataması hangi şehir en yüksek puan alıyor en düşük yer neresi.. düşük yer gelirse atamada alışır mıyım ne yaparım en çokta hangi mesleği yaparak haz alırım sorusu olmalı insanda. Görümcem şefkatli ve bir o kadar bebeklere inanılmaz bir bağlılığı oluyor. Ona çok yakışacak bundan eminim ve işini hakkıyla yapacaktır. İleride çocuk hemşireliği içşn çabalıyor. Sende kendinde hangisini görüyorsan onu seç. Hakkında hayırlısı hangisi ise o olsun

Bu zamana kadar hemşirelik istedim, aşığım hemşireliğe. Kendime iğne sokmuşluğum bile vardır 😅. Ama ebelik de güzel gelmeye başladı yaa. İnşallah karar verebilirim. 

+2 oy
önce (2,728 puan) tarafından

Kız kardesimin doğumunu yaptıran ebe doğum sırasında bayılmış. Ebeyi tekerlekli sandalyeyle taşımışlar. Söyleyeceklerim bu kadar 🤣🤣 büyük ihtimalle yenidir tabi 🤣 kardeşim diyor ki doğum sırasında çok gergindi sürekli terliyordu beyi benzi atmıştı sonra küt diye gitti aklım çıktı diyor 🤣🤣🤣

Ahahahah 😆

+2 oy
önce (178 puan) tarafından

Ebe ve hemşireleri atarken en az 1 kez doğum yapmıs olmasına dikkat edilse ne güzel olurdu halden anlaması açısından hahhaha😅😅 

Bu işin şakası tabi ki☺ hangisini seçersen seç zaten eğitim ve pratikle pişeceğin için her türlü yaparsın bence, Allah yolunu açık etsin inşallah 🤲

Aminn, teşekkür ederim ♥️

+2 oy
önce (690 puan) tarafından

Doğum kişiye özel bir durum. Benim nice arkadaşlarım doğumda sancı bile hissetmeden doğurdu ama benim doğum tam bir faciaydı , o kadar çok zorlandım ki 5 cm açıklıkla sezaryene girdim, sezaryen benim için çok konforlu oldu gene olsa gene sezaryen olurum 

0 oy
önce (2,991 puan) tarafından

İki doğum yaptım ikisininde de doktor doğurttu ebe kimdi onu bile bilmiyordum ben özelde yaptım ama ikisini de devletteki durumu bilmiyorum :) 

0 oy
önce (27,928 puan) tarafından

Benim ebelerim çok iyiydiler yaş ebe iyiyse doğum çok kolay geçiyor bence. 

0 oy
önce (907 puan) tarafından

Ebe olursa gebelere iyi davran epizyotomi denen şeyi mecbur olmadikca yapma gebe olmak zor ztn lohusalik donemi daha zor epizyotomi olursa iyice zorlasiyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ebelik bölümünü okurken doğum yaptırma korkusu nasıl aşılır?
Ebelik eğitimi boyunca doğum yaptırma korkusunu aşmanın en temel yolu, klinik stajlarda deneyimli ebelerin gözetiminde kademeli olarak sürece dahil olmaktır. Eğitim sürecinde anatomi, fizyoloji ve acil müdahale tekniklerini öğrendikçe özgüveniniz artar. İlk aşamada gözlemci olarak başlayıp, teorik bilgilerinizi pratikle birleştirdikçe doğumun fizyolojik bir süreç olduğunu ve profesyonel müdahale ile bebeğin güvende tutulabileceğini kavrayacaksınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ebelik ve hemşirelik arasındaki temel farklar nelerdir?
Ebelik bölümü, doğum öncesi, doğum anı ve doğum sonrası süreçlerde anne ve bebek sağlığı üzerine uzmanlaşmayı hedeflerken, hemşirelik daha genel bir sağlık bakım modeline odaklanır. Ebelik eğitimi, sağlıklı gebeliklerin takibi ve normal doğum yaptırma konusunda özel yetkinlikler kazandırır. Hemşirelik ise hastanenin farklı birimlerinde genel hasta bakımı ve tıbbi destek süreçlerinde görev almak için daha geniş bir yelpazeye sahiptir.
Normal doğum yaptırmak için ebelikte hangi beceriler kazanılır?
Ebelik eğitiminde normal doğum yaptırmak için anne adayının fiziksel takibi, doğumun evrelerinin yönetimi, ıkınma süreci rehberliği ve yenidoğan ilk bakım becerileri kazandırılır. Bu eğitim, olası riskleri önceden fark etme ve doğum sırasında bebeğin güvenliğini sağlama odaklıdır. Mezuniyet aşamasına gelene kadar simülasyon laboratuvarlarında ve hastane stajlarında binlerce saatlik gözlem ve pratik eğitim alarak bu sürece tam donanımlı hazırlanmanız sağlanır.
Doğum sırasında bebeğe zarar vermekten nasıl korunulur?
Doğum sırasında bebeğe zarar verme korkusu, tıbbi protokoller ve doğru müdahale teknikleri ile tamamen minimize edilir. Ebelik eğitiminde, doğumun doğal seyrini izlemek ve sadece gerektiğinde dokunmak temel kuraldır. Eğitimli bir sağlık profesyoneli olarak, bebeğin kalp atışlarını izleme, doğru manevraları uygulama ve komplikasyon durumunda ne zaman hekime başvuracağınızı bilme yetkinliğine sahip olursunuz. Profesyonel bilgi, bu tür korkuların yerini soğukkanlı bir yönetim becerisine bırakmasını sağlar.
Ebelik okurken stajlarda zorluk yaşanır mı?
Ebelik stajlarında zorluk yaşanması beklenen bir durumdur ancak bu süreç mesleki gelişimin en önemli parçasıdır. İlk stajlarda doğum ortamına alışmak zaman alsa da, deneyimli eğitmenlerin rehberliği ile kısa sürede sürece uyum sağlanır. Staj süreci, teorik bilgilerin gerçek hayata aktarıldığı yerdir ve bu dönemde yaşadığınız zorluklar, doğum sürecini yönetme konusundaki profesyonel yetkinliğinizi güçlendiren basamaklardır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 263 göst.
+1 oy
15 cevap 633 göst.
19 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mervebykdg (393 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 602 göst.
12 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Tomatimm (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 484 göst.
2 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Serapse (579 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,516,695 soru

24,726,072 cevap

370,454 kullanıcı

...