Pestil ürününden kıl çıktı, paramı nasıl geri alabilirim?

0 oy
262 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (585 puan) tarafından

Kızlar pestil aldım karışık  muska diye yapılan bir şeysi var onda kıl çıktı adamın numarası vardı numarasını aradım mesaj attım resmi de attım ürününüzde kıl çıktı diye  Adamın bana hitabı abisi ürünümüzde asla kıl çıkmaz Siz kurnazlık yapıyorsunuz şimdi ben ne yapayım Çok sinirlendim ürünü memleketten aldım şu an memlekette değilim paramı İstedim atmadı 

image

image

3 Cevaplar

0 oy
önce (10,625 puan) tarafından

Marka olan bir yerse eğer şikayet vara yaz 

önce (585 puan) tarafından

Marka olan bilindik biryer

E-devletten mi yapacağım 

Hayır direkt Google a şikayet var yaz oraya insanlar şikayetlerini yazıyor ben her şikayetime çözüm buldum. 

Adam Bana Abisi Ürünümüzü Gönderin Dedi Bizde Öncesinde Bilmediğimiz İcin Yemiştik 3 4 parça Falan Kalmış Ona Dedim Oda Diyor Yemissiniz Daha Niye Ücret İdaesi İstiyorsunuz Bende bilseydim yemezdim falan diye konuştuk yani şikayet sonucu para iadesi alabilir miyim yine midem bulandı yani başkasına ait olan kılı yemisimdir belkide öncekilerde

Ben olsam uğraşmam ama illa uğraşacağım diyorsan şikayet et para iadesi olmuyor genelde ya özür ya hediye oluyor bazen de kimseyi kale almıyorlar 

-Reklam-
0 oy
önce (1,321 puan) tarafından

Haklı olabilirsin ama belki bir onda çıktı diğerlerinde çıkmayabilir kontrollü tüketin alınmış 

Adamda Öyle Dedi Sadece Onda Çıkmıştır Dedi Ama Kimse Yoğurdum Ekşi Demez Kimbilir Nasıl Ortamda Yapılıyor 

0 oy
önce (4,887 puan) tarafından

Adamın tavrı aşırı sinir bozucu,tamam kusura bakmayın dese belki siz de orda bırakırsınız. El yapımı şey sonuçta olabilir ama müşteri ilişkisinin önemi burda devreye giriyor. Google harltalarda vs yerleri varsa kötü yorum bırakın

Öyle yapacağım bide şikayet edeceğim ama nasıl yapacağım pek bilgim yok 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gıda ürününden yabancı madde çıkarsa tüketici hakları nelerdir?
Gıda ürününden kıl veya benzeri yabancı madde çıkması durumunda 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ürün ayıplı mal statüsüne girer. Tüketici, ürünün bedel iadesini isteme, ürünü değiştirme veya ayıp oranında bedel indirimi talep etme hakkına sahiptir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Satın aldığım gıda ürününde yabancı madde çıkarsa kime şikayet etmeliyim?
Satın alınan gıda ürününde hijyen sorunu veya yabancı madde tespit edildiğinde ilk olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Alo 174 Gıda Hattı'nı arayarak bildirimde bulunmalısınız. Ayrıca ürünle ilgili kanıtlarınızı saklayarak tüketici hakem heyetine başvuru yapabilir, yasal süreç başlatabilirsiniz.
İnternetten veya dışarıdan alınan gıda ürününde kıl çıkarsa para iadesi nasıl alınır?
Para iadesi alabilmek için öncelikle ürünün ve içinden çıkan yabancı maddenin fotoğrafını net bir şekilde çekip satıcıya iletmelisiniz. Satıcı iade talebini reddederse, ödeme yaptığınız banka veya kredi kartı üzerinden harcama itirazı (chargeback) sürecini başlatabilir veya Tüketici Hakem Heyeti'ne dijital ortamda şikayet oluşturabilirsiniz.
Gıda güvenliği ihlali olan ürünler için delil olarak neler saklanmalıdır?
Gıda güvenliği ihlali durumunda ürünün ambalajı, üzerindeki parti numarası, üretim ve son kullanma tarihi mutlaka muhafaza edilmelidir. Ayrıca ürünün fotoğrafı, video kaydı, satıcı ile yapılan mesajlaşmalar ve varsa ödeme dekontu, şikayet sürecinde en önemli delil niteliğindedir.
Satıcı ürünün hatalı olduğunu kabul etmezse yasal haklarım nelerdir?
Satıcının sorumluluğu reddetmesi durumunda, uyuşmazlığın çözümü için e-Devlet üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) aracılığıyla Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunabilirsiniz. Bu süreçte elinizdeki tüm görsel kanıtları ve satıcıyla yaptığınız görüşme kayıtlarını dosyaya eklemeniz haklılığınızı kanıtlamanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 231 göst.
30 Aralık 2025 Diğer kategorisinde dobrabirisii23 (183 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 269 göst.
15 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Huzurum91 (15,583 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 480 göst.
23 Şubat 2022 Diğer kategorisinde asminim09 (744 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 431 göst.