Stres altındayken neden bu kadar hızlı kilo alıyorum?

0 oy
152 göst.
önce Diğer kategorisinde (9,209 puan) tarafından

Kızlar ya başıma gelenleri biliyorsunuz ilk dış gebelik geçirdik mtx iğnesi vuruldum  iç kanama geçirdim ameliyata girdim tüpüm gitti 40 günlük toparlanma sürecimde 6 7 kg almıştım tam  tekrad diyete spora başladım tekrar hamile kaldım korunurken ama mtx iğnesi vurulduğum için bebeğimi kürtajla aldılar doğumsal anamolı olabilir dendi 2 3 kg da su 3.5 haftada gelmiş vermem gereken 10 kg oldu benim vucudum strese girdiğinde kg alıyor zaten yasadıklarım ağır birde kg problemim var bugun herşeye sıfırdan başlıcam . Sizde stres altındayken kg alanlardan mısınız

4 Cevaplar

+1 oy
önce (586 puan) tarafından

Bende tam tersi kilo veriyorum 😞

önce (9,209 puan) tarafından

Keske bende verenlerden olsaydım

önce (586 puan) tarafından

Bende almak istiyorum  gel değiştirelim sen aldığın kiloları bana ver bende verdiğim kiloları sana verıyım😊

önce (2,018 puan) tarafından

Bende heken yuzum cokuyor

-Reklam-
0 oy
önce (15,891 puan) tarafından

tiroidlerine baktırsın mı hiç? 

Temiz canım o sadece insülün direncim var annem anneannem şeker  hastası bende risk taşıyorum üni sınavlarına hazırlanırkende çık kg almıştım okulu kazanınca diyet yapmadan vermiştim okul bitti kpss hazırlanırken aldım gene ve adet düzenımı bile bozdu 3 ay regli olmadım kilodan zayıflayınca o da düzeldi hemen ben strese girdim mi hep kg alıyorum 

0 oy
önce (2,886 puan) tarafından

aynn stresde bende kilo aliyorum yemesem bile iyle. bu arada gecmioslsun ben tekrar hamile kalip tekrar kurtaj oldugunu kaçırmisim.

basla diyet spor eylul

ekime kadar gtsin . yoksa oantolonlari giyemicez🤣 suan elbiselerle kamufle oluoda ekimde kotlarima goremem heralde girsem bile sagdan soldan fıskirxak gibi olur

Canann seni gormusken sorayim goz alti etrafibkirisikligi onlemek icin ne kullaniyon,birde gozenek icin

inanirmisin hicbise 🤣🤣 annem cok kizio goz alti kremi kullan kullan diye diye ama bi turlu aliskanlik edemiyorum onu. ama annem yves rosheyi kullanio. gerci indirim seyine göre larosh posayda kullanioda ben bi aliskanlik edemiyorum onu gozenek icin klasik tonik kullaniyorum genelde salisilikl sivilce vok cikariyorum

diye.

Tonik hangisini kullaniyosun cnm 

the purest aldim

en son .   adi aklimda degil bi tane eczaneden aldim giya bitkiselmis . o hep sivilce cikardi oylece acik duruo

İnanırmısın bu süreçte kalçam genişlemiş  basenlerim çıkmış

0 oy
önce (2,071 puan) tarafından

Geçmiş olsun bende stres yaptığımda eriyorum resmen zayıflıyorum ama vücudum yüzüm çokuyor 

Keske bende erisem

önce (2,071 puan) tarafından

Bu şekilde kilo vermek çok sagliksiz tavsiye etmiyorum güçsüz dusuyorsun

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Stres altındayken vücut neden çok hızlı kilo alır?
Stres anında vücut kortizol hormonu salgılar ve bu hormon iştahın artmasına, özellikle yağlı ve şekerli gıdalara yönelmenize neden olur. Kortizol, vücutta yağ depolama sürecini hızlandırırken metabolizmayı yavaşlatabilir. Uzun süreli stres durumlarında kan şekerindeki dalgalanmalar, kısa sürede gözle görülür kilo artışına ve ödem oluşumuna yol açar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Stres kaynaklı ani kilo alımı nasıl durdurulur?
Stres kaynaklı kilo alımını durdurmak için öncelikle kortizol seviyesini dengelemek gerekir. Düzenli uyku, hafif tempolu yürüyüşler ve kan şekerini dengede tutan protein ağırlıklı beslenme, kilo artışının önüne geçebilir. Ayrıca aşırı kısıtlayıcı diyetlerden kaçınmak ve vücudu strese sokmadan, porsiyon kontrolüne dayalı sürdürülebilir bir beslenme düzenine geçmek en sağlıklı yöntemdir.
Stres ve travma sonrası oluşan kilo artışı ne kadar sürede verilir?
Stres ve travma sonrası alınan kilolar, vücudun toparlanma sürecine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Metabolizmanızın normale dönmesi ve ödemin atılması genellikle birkaç haftalık düzenli bir beslenme ve yaşam tarzı değişikliği ile başlar. Sağlıklı bir kilo verme süreci haftalık 0,5 ile 1 kg arasında olmalı, hızlı şok diyetlerden kaçınılarak vücudun iyileşmesine izin verilmelidir.
Kortizol hormonu yüksekliği nasıl anlaşılır ve ne yapılmalı?
Kortizol yüksekliğinin belirtileri arasında karın bölgesinde yoğunlaşan yağlanma, yorgunluk, uyku bozuklukları ve tatlı krizleri yer alır. Bu durumu doğrulamak için bir endokrinoloji uzmanına başvurarak kan tahlili yaptırabilirsiniz. Doktorunuz tarafından önerilen yaşam tarzı düzenlemeleri ve gerekirse stres yönetimi terapileri, hormon seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olacaktır.
Zorlu süreçlerden sonra diyete yeniden nasıl başlanır?
Zorlu bir sağlık sürecinden sonra diyete başlarken kendinize baskı yapmamak en önemli adımdır. İlk aşamada günlük su tüketimini 2-2,5 litreye çıkarmak ve şekerli gıdaları azaltmak başlangıç için yeterlidir. Vücudunuzun hala toparlanma sürecinde olduğunu hatırlayarak, ağır egzersizler yerine sizi zorlamayacak yürüyüşler yapın ve öğünlerinizi düzenli bir saat planına oturtarak metabolizmanızı yavaşça uyandırın.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 837 göst.
24 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (2,586 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 143 göst.
12 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Busesndr (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 273 göst.
10 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde MARMELAT -_- (1,350 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 293 göst.
6 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,358 soru

24,734,033 cevap

371,115 kullanıcı

...