Ters dubleks ev almak mantıklı mı, borca girmeye değer mi?

0 oy
101 göst.
önce Alışveriş-Hediye kategorisinde (6 puan) tarafından

Kızlar iyi akşamlar bu ev 3650 gelir tapu falan 3800 diyelim İstanbul Sancaktepe Anadolu yakası beklersek bütçemiz el vermiycek yada 1 milyon altın borcuna girip 1. İkinci kati alicaz yada 200 300 borç alıp bunu alicaz ters dubleks bilemedim sizlerinde yoeumlarinizu bekliyorum

image

image

image

image

image

2 Cevaplar

0 oy
önce (9,701 puan) tarafından

Ters dubleks ben sevmiyorum ya alt kat karanlık olur yada su baskını olayı olabilir.  Gider basabilir. Mutfakta çok küçükmüş

-Reklam-
0 oy
önce (1,720 puan) tarafından

Ters dubleks taraftarı asla değilim ya insan mecbur olmadıkça almamalı diye düşünüyorum. İmkanınız varsa tek daire alın yani en mantıklısı 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ters dubleks ev almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Ters dubleks evler, genellikle giriş katı ve alt kat şeklinde konumlandığı için bahçe kullanımı gibi avantajlar sunabilir ancak nem, rutubet ve gün ışığı alma kapasitesinin düşüklüğü gibi yapısal dezavantajları vardır. Bu evleri satın alırken yalıtım kalitesini, drenaj sistemlerini ve binanın zemin durumunu mutlaka profesyonel bir ekspertize inceletmeniz gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ters dubleks dairelerin piyasa değeri ve kira getirisi nasıldır?
Ters dubleks daireler, normal kat dairelerine kıyasla genellikle daha uygun fiyatlıdır ancak ikinci el piyasasında alıcı bulma süreleri daha uzun olabilir. Yatırım amaçlı alımlarda kira getirisi bölgedeki talebe göre değişse de, konutun aydınlık seviyesi ve yerleşim planı kira değerini doğrudan etkileyen en önemli faktörlerdir.
Ev alırken borca girmek mantıklı mı nelere dikkat etmeliyim?
Ev alırken borca girmek, enflasyonist ortamlarda sabit taksitli ödemelerle bir avantaj sağlayabilir ancak hane halkı gelirinizin en fazla yüzde 30'unun kredi ödemelerine ayrılması finansal risk yönetimi açısından kritiktir. Borçlanmadan önce mutlaka tapu harçları, dosya masrafları ve olası tadilat giderleri gibi ek maliyetleri toplam bütçenize dahil ederek bir ödeme planı oluşturmalısınız.
Ters dubleks evlerde nem ve rutubet sorunu nasıl anlaşılır?
Ters dubleks evlerde nem ve rutubet sorununu anlamak için duvarlardaki boya kabarmalarına, süpürgelik diplerindeki kararmalara ve oda içindeki yoğun küf kokusuna dikkat etmelisiniz. Özellikle yağmurlu günlerde veya bodrum katın dış duvarlarını kontrol ederek binanın izolasyonunun yeterli olup olmadığını kolayca tespit edebilirsiniz.
Yeni bir ev alırken tapu ve ek masraflar için ne kadar bütçe ayrılmalı?
Yeni bir ev alırken tapu harcı, döner sermaye bedeli ve emlakçı komisyonu gibi ek masraflar için satış bedelinin yaklaşık yüzde 4 ile yüzde 6'sı kadar bir bütçe ayırmanız gerekir. Örneğin 3,8 milyon TL'lik bir alımda yaklaşık 150 bin TL ile 230 bin TL arasında değişen ek masrafların hazır olması, satış sürecini sıkıntısız tamamlamanızı sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 196 göst.
0 oy
5 cevap 887 göst.
22 Aralık 2019 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 530 göst.
+1 oy
10 cevap 1,186 göst.
3 Eylül 2024 Diğer kategorisinde teleTubiii (2,915 puan) tarafından soruldu

Kategoriler