Doğalgaz faturam bu ay neden yüksek geldi?

0 oy
255 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (468 puan) tarafından

Kızlar nasisliniz neler yapıyorsunuz 

Doğalgaz faturalariniz bu ay ne kadar geldi acaba benimki geçen ay 2500 bu ay 1800 niye bu kadar çok geliyor anlamıyorum kiiii

15 Cevaplar

0 oy
önce (771 puan) tarafından

Benim şantiye görünmesine rağmen 1000 TL geçen ay bu ay 850 geldi 

Tüm mahallenin doğalgazını sana mı bağladılar 🤣

önce (468 puan) tarafından

Valla şüphelenmiyor değilim canım çünkü çok fazla geliyor 

-Reklam-
0 oy
önce (7,504 puan) tarafından

200 TL geldi sizin niye bu kadra fazla kışın bile bana 2300 geldiydi 

Valla kışı hiç sorma 6, 6 buçuk geliyordu ev büyük ısı yalıtımı yok bir türlü ısınmıyordu bende 50 de yakıyordum ondan fazla geliyor diye düşündüm ama şimdi de böyle olunca artık değişik gelmeye başladı 

önce (7,504 puan) tarafından

Bende 50 de yakiodum 6 Petek açıktı ama ne bilim yüksek yazın böyle gelirse kışın napcan 

Şimdi böyle ise kışın 10 da gelir ha

0 oy
önce (32,508 puan) tarafından

300 kusuratlı bir şey geldi bize 

Seninki iyi ya

0 oy
önce (14,316 puan) tarafından

Doğalgaz 150 geldi benim rekor elektrik 2000

Elektrik benjm 240 TL'ydi 

0 oy
önce (361 puan) tarafından

Ayyy benimki binanın girişinde zahmet edip hiç almadım daha valla hiç halim yok🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️

0 oy
önce (8,304 puan) tarafından

Niye o kadar yüksek ki yaz günü. Benim 350 geldi. Ama elektrik 2900tl geldi su da 1000tl. Su çok fazla geliyor bana da

Su daha gelmemiş elektrikte 240 

0 oy
önce (15,889 puan) tarafından

Doğalgaz yakıyor musunuz

niye bu kadar fazla o zaman bir ocak bir su değil mi

Evet onlar tek bende anlamıyorum ki

200-300 falan geliyor, hadi konser yap, evde 10 kişi yaşa anca böyle yüksek gelir. bir baktırın bence kombiye

Evde 10 kişi değiliz orası kessin de 

kesin baktırın ya kaçak var ya başka bir şey yani normal değil 

0 oy
önce (14 puan) tarafından

Kombi eskimi eski kombilerde oyle geluyordu ben bi evde otuyordum yazin 3 yada 4 bin kisin 8 yada 9 gelirdi cikmistim sobali eve gectim banyo şobben eleketirkli ocak butun beyaz esyam calisiyor firinim elektirik 600 geldi suda 175 geldi 

Evlendiğim zaman tesisatı herşeyi yeni yapıldı 3 yıl oldu eski değil yani 

0 oy
önce (4,613 puan) tarafından

300 gelmiş senin çok fazla gelmiş o fiyat bizim kışın geliyor

Kışın da yüksekti o zaman 50 de yakıyordum ondan normaldir diye düşünüyordum

0 oy
önce (65,614 puan) tarafından

o ne kiz oyle bir tanidik demisti.yaz günü acik kalmış anlamamislar sizinde acik olmasin

Yok yaa ev zaten sıcak açık kalsa hemen fark ederim ama değil 

0 oy
önce (4,993 puan) tarafından

Bakü ceyhan doğalgaz boru hattı sizin evden mi geçiyor acaba bu ne fiyat

0 oy
önce (17,614 puan) tarafından

Anneme de 948 geldi 

Şişme havuzu doldurduk geçen ay biraz serindi sıcak su kullanınca da geliyormuş bunu anladık 

0 oy
önce (6,400 puan) tarafından

228 dolar gelmiş. Tek fatura geliyor bizde, yaza göre çok. Normalde bazı eyaletlerde daha düşük oluyor max 100 burası daha pahalı elektrik vs

0 oy
önce (59 puan) tarafından

Nee benimki 230 geldi

0 oy
önce (1,669 puan) tarafından

Evi sobalı olan ben 😂

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğalgaz faturası neden aylara göre bu kadar farklı gelir?
Doğalgaz faturasının tutarı, tüketim miktarına, hava sıcaklıklarına bağlı olarak kombinin çalışma süresine ve doğalgazın birim fiyatındaki değişimlere göre belirlenir. Özellikle kış aylarında dış ortam sıcaklığı düştüğünde kombinin evi ısıtmak için harcadığı enerji artar, bu da faturanın yükselmesine doğrudan neden olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kombi ayarı yaparak doğalgaz faturası nasıl düşürülür?
Kombi derecesini evin yalıtım durumuna göre sabit bir seviyede tutmak, sürekli açıp kapatmaktan daha ekonomiktir. Oda termostatı kullanarak oda sıcaklığını sabit 20-22 derece arasında tutmak ve kombi bakımını her yıl düzenli yaptırmak, yakıt tüketimini yüzde 15 ile 20 oranında azaltmanıza yardımcı olabilir.
Doğalgaz faturamın yüksek gelmemesi için nelere dikkat etmeliyim?
Faturayı düşürmek için evde ısı kaybını engellemek en etkili yöntemdir; kapı ve pencere kenarlarını yalıtım bantları ile kapatın. Ayrıca radyatörlerin önünü mobilyalarla kapatmamaya, gece yatarken perdeleri kapatmaya ve kullanılmayan odaların peteklerini kısık ayarda tutmaya özen göstererek tasarruf sağlayabilirsiniz.
Doğalgaz faturası okuma günleri tüketimi etkiler mi?
Doğalgaz faturaları genellikle 25 ile 35 gün arasındaki tüketimi kapsayacak şekilde düzenlenir. Sayaç okuma günlerinin farklılaşması, faturanın yansıdığı dönemin uzunluğuna göre tutarın daha yüksek veya düşük görünmesine sebep olabilir; bu nedenle fatura üzerindeki son okuma tarihlerini kontrol etmek önemlidir.
Doğalgaz faturasındaki tutarsızlık durumunda nereye başvurulur?
Faturanızın normalden çok yüksek geldiğini düşünüyorsanız, öncelikle sayacınızın üzerindeki endeks değerini faturadaki ile karşılaştırarak kontrol edin. Eğer okuma hatası olduğundan şüpheleniyorsanız, bağlı bulunduğunuz bölgedeki doğalgaz dağıtım şirketine dilekçe ile başvurarak sayaç inceleme talebinde bulunabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 390 göst.
12 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Kuslukvakti (1,082 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 239 göst.
24 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Berra.umay (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 717 göst.
10 Nisan 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Özlemm ❤ (926 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 669 göst.
6 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (2,714 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,353 soru

24,733,925 cevap

371,109 kullanıcı

...