7 aylık hamileyken eylül ayında tatile gitmek riskli mi?

0 oy
96 göst.
önce Diğer kategorisinde (640 puan) tarafından

Kizlar eylul 10 da tatile gitcem 7 aylik olacak sizce birsey olur mu doktoruma daha sormadım havuz falan gireyim mi sizce hasame alayim mi bilemedim mikrop kapar miyim sizce

5 Cevaplar

0 oy
önce (32,508 puan) tarafından

Havuz değilde Deniz önerilir genelde Havuzda enfeksiyon riski var 

önce (640 puan) tarafından

O zaman hasame almaya gerek yok demi havuza girmicem denize girmem

-Reklam-
0 oy
önce (15,891 puan) tarafından

denize girebilrisin ama ıslak mayo ile kalma

Girmeyi düşünmüyorum hasame almama gerek var mi

önce (15,891 puan) tarafından

girmeyeceksen gerek yok ama güneşin altında çok durma 

Teşekkür ederim 

0 oy
önce (2,886 puan) tarafından

yok be kaliteli guzel biyere gdeceksen havuzlar buram buram klorlaniyor . mikrop kapmazsin. ama dandirik biyerse havuz hijyenine dikkat etmiyolarsa en kotu akintin olur fitil

kullanirsin olur biter . okadar abartilcak bise degilki. 

ama deniz tabiki daha saglikli.

Girmeyi düşünmüyorum hasame almama gerek var mi

önce (2,886 puan) tarafından

kiz tatile gdip niye havuzdan denizden mahrum kalasinki. sicagin anlinda pismeyemi gidecen . serin serin yuz mis gibi. niye grmeyesin yani al hasemani guzelce yap tatilini son rahat tatilin sonra bebek ziriltiai durultisu uyucakdi memeaiydi kakasiydi soau buauydi bi 5 sene  zor geccek tatiller. mis gibi keyfini cikar

Öyle mi diyorsun kizim 1 yasinda gitmistim ama bu kizimda gider miyim bilmiyorum cunku dwon sendromu olabilir dedi doktor

0 oy
önce (64 puan) tarafından

Ben 7 aylıkken gittim 8 aylıkkende gittim doktorum konforlu yolculuk yapmamı söyledi bol mola dinlenme tavsiye etti haricinde deniz tatili olduğu için yorulmamalı ve girip çıkınca hemenm mayomu çıkarmamı söyledi dikkat edince problem olmazmış sizde riskli bir gebelik geçirmiyorsanız doktorunuzdan izin alın

Gece 3 de yola çıkacak 1 de orada olacaz dönüşte ne olur bilmiyorum 4 yasinda kizim olunca 2 saat arayla mola veriyoruz 

0 oy
önce (4,995 puan) tarafından

Kişisel havuz değilse doktorunuzun tavsiye edeceğini zannetmiyorum denize girmeyi tavsiye eder tabi seyehat engeli yoksa

Girmicem hasema alamama gerek var mi

Girmeyecekseniz suya gerek yok ama denize girip yüzmeniz sizin için iyi olur hamilelere yüzmek sıkça önerilir uzmanlar tarafından

Yüzmeyi bilmiyorum sadece ayaklarım giriyor havuzda kendimi kaldırmayı öğrendim tam alınırken hamile kaldım 

Denizde daha rahat yüzersiniz ayagınız yere değeceği için 

Bilmiyorum ki birazdan korku var daha alışamadım havuz kenarında tutunuyorum oyle alıştım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

7 aylık hamileyken eylül ayında tatile gitmek riskli mi?
7 aylık gebelik dönemi, doktorunuzun onay verdiği sürece seyahat için genellikle güvenli kabul edilen bir dönemdir. Ancak 28-32. haftalar arasında seyahat planlamadan önce mutlaka doktorunuzun görüşünü almalı, uçuş yapacaksanız havayolu şirketinin gebelik politikalarını kontrol etmelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamileyken havuza girmek mikrop kapma riski taşır mı?
Hamileyken havuz kullanımı, suyun hijyenik ve klor seviyesinin uygun olması şartıyla enfeksiyon riski açısından düşük bir tehlike arz eder. Yine de havuzdan çıktıktan sonra ıslak mayoyla kalmamak, duş almak ve vajinal florayı korumak adına havuz yerine temizliği daha kolay kontrol edilebilen denizleri tercih etmek daha güvenli olabilir.
Hamilelikte tatilde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Hamilelikte tatil yaparken en önemli konu, doktorunuzun izin verdiği sınırları aşmamaktır. Bol su tüketmek, uzun süre güneş altında kalmaktan kaçınmak, düşük glisemik indeksli beslenmek ve acil durumlarda ulaşabileceğiniz bir sağlık kuruluşuna yakın olmayı planlamak tatilinizi çok daha güvenli kılacaktır.
Hamilelikte deniz veya havuz sonrası nelere dikkat edilmeli?
Deniz veya havuz sonrası vajinal bölgenin kuru kalması, mantar ve enfeksiyon gelişimini önlemek için kritik öneme sahiptir. Sudan çıkar çıkmaz ıslak mayonuzu kuru bir mayo ile değiştirmeli, mümkünse bölgeyi nazikçe kurulamalı ve uzun süre nemli ortamlarda kalmaktan kaçınmalısınız.
Gebelikte tatil için hangi hazırlıkları yapmalıyım?
Tatile çıkmadan önce mutlaka doktorunuza danışarak güncel bir muayene yaptırmalı ve gebelik takip dosyalarınızın bir kopyasını yanınıza almalısınız. Ayrıca gideceğiniz bölgedeki hastane imkanlarını önceden araştırmak, güneş kremi gibi kişisel bakım ürünlerinizi seçerken içeriklerine dikkat etmek hazırlık sürecinizin temel parçalarıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 414 göst.
8 Eylül 2023 Tatil-Seyehat kategorisinde Nazenin premses (11,729 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 537 göst.
26 Haziran 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Papatya06. (96 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 153 göst.
15 Temmuz 2026 Tatil-Seyehat kategorisinde Minikkiz (197 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 712 göst.
20 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,360 soru

24,734,058 cevap

371,121 kullanıcı

...