Yüksekten bakınca atlama isteği geliyor, bu durum normal mi?

0 oy
331 göst.
önce Diğer kategorisinde (927 puan) tarafından

Kizlar herhangi yüksek biryerden aşağı bakınca 

Camdan balkondan falan işte 

Burdan atlasam aceba ölürmuyum diye içinizden geçiyormu

Burdan düşsem en fazla kolum kırılır ölmem falan diyormusnuz yoksa ben delimiyom😂

4 Cevaplar

+1 oy
önce (1,540 puan) tarafından

Her duruma göre komplo teorilerim var o derece diyim 😂

-Reklam-
0 oy
önce (48 puan) tarafından

Tek değilsin :) tek kendimi değil başkası baktıgında onuda düşünüyorum hatta nasıl yardım etcegimi falan düşünüyorum:) 

Hahah kafamda fena kuruyorum hiç sorma :) 

önce (65,654 puan) tarafından

onlari çocukken yapardik niye bırakmadın hala o hayalleri kendini aglatmalari😀

Çocuklugumuzdaki kadar basit değil amaa :) tam bi dedektifçilik oynuyorum hatta sebepsiz yere öldüklerini düşündügüm zamanda Müge anlıya kadar çıkıyorum :) 

pek normal degil gibi ama neyse 😀😀😀

Haha farkındayım en azından :)))  

0 oy
önce (973 puan) tarafından

Ölür müyüm gibi düşünmüyorum korkuyorum bakmaya başım dönüyor asagi bakmayi sevmem yaklasmam oyle yerlere

0 oy

cam silerken buranin alti balkon sakat kalirim diger odanin altı bos dsha kötü olur diyorum😀

önce (927 puan) tarafından

😂😂😂 herkes manyak

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yüksek bir yerden aşağı bakınca atlama isteği neden gelir?
Yüksek bir yerden aşağı bakarken hissedilen bu dürtü, psikolojide 'yüksekten düşme fenomeni' veya 'boşluk dürtüsü' olarak adlandırılır. Beyninizin yükseklik algısıyla güvenli bölgeyi karıştırması sonucu ortaya çıkan bu anlık düşünceler, genellikle gerçek bir intihar isteği değil, zihnin tehlikeyi fark etme biçimidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yüksek yerlerden bakarken ölür müyüm diye düşünmek normal mi?
Yükseklik korkusu olmayan bireylerde bile bu tür düşüncelerin ara sıra oluşması klinik bir bozukluk olarak kabul edilmez. Bu durum, beynin derinlik algısını işlerken yarattığı bir tür yanılsamadır ancak bu düşünceler günlük hayatınızı etkileyecek kadar sıklaşıyorsa bir uzmana danışmak faydalı olabilir.
Balkondan bakınca düşer miyim korkusu nasıl geçer?
Balkondan bakarken oluşan kaygı hissini azaltmak için odak noktanızı uzak bir ufuk çizgisine sabitlemek veya hemen arkadaki korkulukları tutmak etkili bir yöntemdir. Zihninizi 'buradayım ve güvendeyim' mesajıyla sakinleştirmek, bu tür anlık tedirgin edici düşüncelerin kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
Sürekli aşağı bakınca ölme düşüncesi gelmesi ne anlama gelir?
Bu tür tekrarlayan düşünceler, genellikle obsesif veya anksiyete temelli bir tepki olabilir. Eğer aşağı bakmak sizde kontrol edilemeyen bir korku, sürekli ölme düşüncesi veya panik hali yaratıyorsa, bu durum yaşadığınız genel stres seviyesiyle bağlantılı bir uyarı sinyali olabilir.
Yüksekten bakarken gelen atlama hissi tehlikeli mi?
Bu his genellikle pasif bir gözlemden ibarettir ve kişinin gerçek bir eylemde bulunma niyetini yansıtmaz. Ancak bu düşüncelerle birlikte gerçek bir atlama dürtüsü veya derin bir huzursuzluk hissediyorsanız, durumu profesyonel bir destek alarak değerlendirmek zihinsel sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 272 göst.
8 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,746 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,421 göst.
26 Ekim 2022 Diğer kategorisinde FazlaDertliBee (1,613 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 980 göst.
8 Ekim 2022 Diğer kategorisinde FazlaDertliBee (1,613 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 187 göst.
19 Nisan 2022 Diğer kategorisinde FazlaDertliBee (1,613 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,684 soru

24,738,960 cevap

371,411 kullanıcı

...