Gebelik haftamla doktorun randevusu neden farklı görünüyor?

0 oy
107 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (122 puan) tarafından

Kızlar benim son regli tarihin 11 Şubat yani şuanda 26+3 gebelik olmam lazım ama bazen doktor 25+5 diyor ve benim 28 haftada kan uyuşmazlığı iğnem var + şeker yüklemem var o zamanda bir uygulamaya göre 28+5 oluyorum bir diğer uygulamaya göre 27+0 oluyor sanıyorsam doktorum da randevu 31 Ağustos açmış bu dediğim haftalara uyumlu oluyor 28+5 bir sıkıntı olurmu şeker yüklemesi için felan 

2 Cevaplar

0 oy
önce (1,054 puan) tarafından

25+5 ile 26+3 arasında 5 gün var, çok büyük fark değil. Doktor ultrasındaki femur boyuna ve kafa çapına göre tarih söylüyor. Geç yumurtlama falan olduysa son adet tarihi doğru sonuç vermeyebiliyor

önce (122 puan) tarafından

Peki 28+5 de gitsem bir sıkıntı olurmu yoksa 28+1 'de benim doktorum eşine randevu alacağım 

-Reklam-
0 oy
önce (3,789 puan) tarafından

Benim de önden gidiyordu doktorun söylediği tarihte gittim canım hem kan uyuşmazlığı iğnesi hem de şeker yüklemesini aynı gün yaptirdim

önce (122 puan) tarafından

28+5 geç derse diye şekere 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gebelik haftası hesaplamada ultrason ve SAT neden farklı çıkar?
Gebelik haftası hesaplaması, son adet tarihi (SAT) ile ultrason ölçümleri arasındaki farklardan dolayı değişiklik gösterebilir. SAT, kesin bir takvim hesabı yaparken, ultrason gelişime dayalı tahmini bir hafta verir. Özellikle 20. haftadan sonra bebeğin büyüme hızı kişisel farklılıklar gösterebileceği için doktorunuz ultrason ölçümlerini esas alarak takvimini güncelleyebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Şeker yükleme testi gebeliğin kaçıncı haftasında yapılmalıdır?
Şeker yükleme testi, genellikle gebeliğin 24. ve 28. haftaları arasında rutin olarak uygulanmaktadır. Bu aralık, gestasyonel diyabetin tespiti için en ideal zaman dilimidir. Doktorunuzun belirlediği tarihin bu aralığın biraz dışında kalması durumunda, testin doğruluğu için hekiminizin yönlendirmesine güvenmek en sağlıklı yoldur.
28. haftada yapılan kan uyuşmazlığı iğnesi nedir ve neden gereklidir?
Kan uyuşmazlığı iğnesi, anne adayı Rh negatif ve bebek Rh pozitif olduğunda vücudun bebeğe karşı antikor üretmesini engellemek için yapılır. Genellikle 28. gebelik haftasında tek doz olarak uygulanır. Bu iğne, hem mevcut gebelikteki riski azaltır hem de gelecekteki olası gebeliklerde oluşabilecek kan uyuşmazlığı komplikasyonlarının önüne geçilmesini sağlar.
Gebelik takibi sırasında farklı uygulamalar neden farklı hafta gösterir?
Gebelik uygulamaları hesaplamalarını ya son adet tarihinize ya da ultrason ölçümlerine göre yapar. Bazı uygulamalar döngü uzunluğunu dikkate almazken, bazıları kişiselleştirilmiş verilerle daha farklı sonuçlar sunabilir. Tıbbi takipte her zaman doktorunuzun muayene sırasında verdiği ve hastane kayıtlarına işlediği haftalık veri esas alınmalıdır.
Gebelik randevularında doktorun belirlediği hafta ile uygulama farkı sorun olur mu?
Doktorunuzun muayene takvimi, bebeğinizin gelişimsel verilerine göre planlandığı için birkaç günlük farklar genellikle klinik bir sorun teşkil etmez. Önemli olan şeker yüklemesi ve kan uyuşmazlığı gibi kritik tıbbi işlemlerin doktorunuzun belirlediği zaman aralığında güvenle yapılmasıdır. Randevu tarihlerinizle ilgili bir endişeniz varsa, hekiminizle bu takvimi teyit etmeniz yeterlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 136 göst.
23 Temmuz 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Abcdhahagga (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 291 göst.
20 Kasım 2025 Aile & Aşk kategorisinde Esmer ghh (277 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 144 göst.
0 oy
3 cevap 217 göst.

Kategoriler

1,517,713 soru

24,739,304 cevap

371,429 kullanıcı

...