Çevremde neden az arkadaşım var, bende bir sorun mu var?

0 oy
232 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (468 puan) tarafından

Kızlar benm 2 ablam 1 de kız kardeşim  var.. cevreme bakiyorum sosyal medyaya falan  herkesin sürekli takıldığı bir sürü  arkdaşları var.. benm yok.. acaba bendemi bi problem var.. bizde hep ablalarimla kız kardesimle bir araya geliriz.. insanlar nasil basariyor bir sürü arkadaş edinmeyi.. benmi beceremiyorum :).. bugün bi düğüne gittik kızın düğünü o kadar kalabalikki bir sürü arkadaşı falan gelmis doldurmuşlar.. ya benmde var öyle 3,4 tane ama hani cok sık görüsmedgim senede 1 görüstugum arkadaşlarim.. sizin arkadaş cevreniz nasıl.. 

11 Cevaplar

+1 oy
önce (15,958 puan) tarafından

önceden çoktu. sayı bakımından bakarsak evet cidden çok ama gerçekten arkadaş, sayılı. 

zamanla herkes kendi hayatının derdine düşüyor.

önce (468 puan) tarafından

Bana insanlar pek samimi gelmiyor yapmacık geliyorlar  bende genelde mesafeli olurum yapmacık hic olamam icim dışım birdir 

önce (15,958 puan) tarafından

ben az insan seviyorum. çok arkadaş canlısı biri de değilim. dediğin gibi yapmacık, samimi olmayan arkadaşlık ararsan çevrende çok insan olur ama gerçekte kaç kişi bunlar? kaç kişiye gerçekten yakınlık duyarsın. 

iş yeri, okul, komşuculuk vs zoraki arkadaşlık bunlar. gerçek arkadaşlık, bu zorunluluklar ortadan kalkınca ortaya çıkar. kiminle gerçekten görüşmek istiyorsun? benim bir elin parmağını geçmez ama hepimiz çocukluyuz, onların derdinden birbirimize vakit ayıramıyoruz. 

Aynen öyle.. bende 8 yıl önce iş yerinde 4lü gruptuk biz samimi yakın bulduğum  onlar.. ama dedigim gbi hepimiz evlendik herkes iş güc coluk cocuk derdinde ve senede 1 bulusuyoruz.. ama cevremde mesla görduklerim hemen hemen hergun bir aradalar arkadaşlariyla cesit cesit cok var.. nasl oluyor öyle :)  ben sadce kardeslerim ve anne babamla takilirim.. 

-Reklam-
0 oy
önce (7,309 puan) tarafından

O arkadaş kavramı yıllar önce bitti benim icin 

Lazimda degil arkadaş filan

Aaa neden 

önce (7,309 puan) tarafından

Trafik kazası geçirdim herkes bir oldu iki oldu sırtını döndü 

Nankorluk ettiler

0 oy
önce (27,456 puan) tarafından

Benim arkadaş çevrem orta seviyede dir. Sayı olarak yani. Hani bszıları vardır. Bir ortama girer girmez hemen samimi olurlar. Onla tsbışır ona laf atar falan. Herkesin didisinin didisini bilir. Ben öyle değilim . Ama yani uzun yıllardır arkadaşlık ettiğim arkadaşlarım var. Görüştüğüm en eski arkadaşlarım 18 yıllık falan.  Yani hiç arkadaşın yoksa sorun sende olabilir. Ha ama uzaklaşmışsınızdıe yıllar içinde hayat gailesi. Sonradan da arkadaş edinecek ortam olmamıştır. O da olabilir. Mesela okul kurs iş gibi ortamlar olmadığı sürece yeni arkadsş bulmak kolay değil . O sebeple de olabilir. Ablanlar da varmış. Kimseye ihtiyacın yok işte ne güzel  

8 yıl önce iş yerinde tanistigim arkdaslarim var ama onlarlada senede 1 görüşürüz herkes kendi derdine düşmüş.. böyle çok fazla samimi oldugum sürekli görüştügm bi arkadaşım yok.. yeni arkadaslarada açık değilim nedense çunkü kimse samimi gelmiyor bana... 

önce (27,456 puan) tarafından

Ben de bunu anlamıyorum. Bazı insanlar samimi gelmeyebilir. Ama kimsenin samimi gelmemesi biraz aşırı güvensizlik. Ben çevreme bu gözle bakmayınca insanlar bana yeterince samimi geliyor. İlişkiler seviye seviyedir. Herkesten aynı enerjiyi alamayız. Yeteri kadar enerji almamız gelecek için bir ışıktır. Mesela 2 komşum var. Bana samimi geliyorlar  1 tane var. Samimi gelmiyor. Gibi

Ya bahsettigim bu evet kimse demeyelimde bazıları samimi gelmiyor..  ay ne bilim anlatamadım ben derdimi ya 

0 oy
önce (14,385 puan) tarafından

Az vede öz kuru kalabalık sevmem

0 oy
önce (5,104 puan) tarafından

7 arkadasım var 5i kader kardeşim 2si mesaiden çok yakın arkadaşım başka arkadaşlarımda var ama ayda yılda bi görüşürüz insan canlısı olduğum için arkadaş edinmem kolay oluyor

0 oy
önce (6,501 puan) tarafından

Gerçek arkadaş diyebileceğim arkadaşlarım Türkiyedeler. Mesafe çok, paylaşım az olunca, iletişim de ona göre değişiyor maalesef.

Şuanda da arkadaşım diyebileceğim görümcem ve eltilerim var. Aynı ailede bulunduğumuz için görüşüyor değiliz, gerçekten birbirimizi sevdiğimiz, anlaştığımız için görüşüyoruz. O yüzden arkadaş gözüyle de bakıyorum. 

Öte yandan akraba ve tanıdık olmadığı halde görüştüğüm bir çevre var. Özele girmeden, kıyıdan kıyıdan sohbet muhabbet ettiğimiz. 

Belli bir olgunluğa erdikten sonra, insan ince eleyip sık dokuyor. Bu yüzden çevrenin azalıp küçülmesi çok normal. 

0 oy
önce (587 puan) tarafından

Arkadaşlarım çoktu ama hangisi evlendi herkes kendi derdine düştü 

Sadece iki kızım var aradaşlarım OLUCAK inşallah 

0 oy
önce (700 puan) tarafından

Benim hiç çevrem yok Mardin'den İzmir'e gelin geldim 6 yıl oldu çok sevdiğim bir arkadaşım vardı oda iki gün önce Mardin'e taşındı iki gündür ona ağlıyorum bir oğlum var 5 yaşında üç aylikta kızım var evdeyim sürekli ev işi temizlik yemek çocuklar derken çok bunaliyorum ama gidecek kimsem ve gelecek kimsem yok ☹️

0 oy
önce (6,422 puan) tarafından

Türkiye’de 2 3 kuzenimle çok çok yakındık biz büyüdükce dertler de büyüdü eskisi kadar konuşamıyoruz. Burada 3 arkadaşım var hepsini çok seviyorum ama 2 tanesi candan öte benim için 

0 oy
önce (879 puan) tarafından

Bi elin bes parmağını gecmez (hepside yirmi küsur yıllık çocukluk arkadaşım)

Gerek yok yeni insanlar tanimaya yanimizdakiler kafii 

0 oy
önce (4,910 puan) tarafından

WhatsApptan aktif görüştüğümüz üniversiteden arkadaşlarımla grubumuz var. Ailemin olduğu şehirde yaşıyor 3 tanesi. Yaşadığım şehirde de doğru düzgün görüştüğüm 2-3 kişi var. Kolay kolay arkadaş edinemem bir de belli bir yaştan sonra daha zor geliyor. Zaman zaman eksiklik hissediyorum ama bazen de boşver ne gerek var diyorum.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sosyal çevrem neden çok geniş değil, bende bir sorun mu var?
Sosyal çevrenin genişliği kişisel bir başarısızlık göstergesi değildir; herkesin sosyal ihtiyaçları ve yaşam tarzı farklıdır. İnsanların sosyal medya üzerinden yansıttığı kalabalık arkadaş grupları, genellikle hayatlarının sadece bir kısmını temsil eder ve bu durum herkes için geçerli bir standart değildir. Kendi ailenizle vakit geçirmek ve kaliteli, az sayıda arkadaşlığa sahip olmak oldukça normal ve sağlıklı bir sosyal etkileşim biçimidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gerçek arkadaşlıklar nasıl kurulur ve nasıl sürdürülür?
Gerçek arkadaşlıklar genellikle ortak ilgi alanları, düzenli iletişim ve paylaşılan ortak deneyimler üzerine kurulur. Yeni insanlarla tanışmak için kurslara katılmak, gönüllülük projelerinde yer almak veya hobilerinizle ilgili topluluklara girmek etkili yöntemlerdir. Arkadaşlığın sürdürülebilir olması için her iki tarafın da zaman ayırması ve karşılıklı çaba göstermesi gerektiğini unutmamak, ilişkinin derinleşmesini sağlar.
Arkadaşlık çevresinin geniş olmamasının psikolojik nedenleri nelerdir?
Arkadaş çevresinin dar olması genellikle kişinin içe dönük kişilik yapısı, yoğun aile bağlarına sahip olması veya sadece seçici bir sosyal tercih süreci yaşaması ile ilgilidir. Birçok kişi, çok sayıda yüzeysel arkadaş yerine az sayıda derin ve anlamlı dostluğu tercih eder. Sosyal kaygı veya iletişim becerileri konusunda bir eksiklik hissetmiyorsanız, bu durum sadece sizin sosyal tercihinizle ilgili olabilir.
Sosyal medyada gördüğüm kalabalık arkadaş ortamları gerçek mi?
Sosyal medyada gördüğünüz kalabalık arkadaş ortamları, çoğu zaman kişilerin hayatlarındaki özel günlerin veya en aktif anların bir derlemesidir. İnsanlar genellikle sadece kutlamalarını veya eğlenceli anlarını paylaştığı için dışarıdan bakıldığında herkesin sürekli bir arkadaş çevresi olduğu yanılsaması oluşur. Bu durum çoğu zaman insanların günlük rutinlerini veya yalnız kaldıkları zamanları yansıtmadığı için yanıltıcı olabilir.
Yetişkinlik döneminde yeni arkadaş edinmek için neler yapılmalı?
Yetişkinlikte yeni arkadaş edinmek için en etkili yol, ilgi duyduğunuz alanlarda düzenlenen etkinliklere düzenli olarak katılmaktır. İnsanlarla aynı ortamda, tekrarlayan şekilde bulunmak zamanla tanışıklığı dostluğa dönüştürür. Ayrıca, mevcut arkadaşlarınızın çevresine dahil olmak veya ilgi alanlarınıza yönelik sosyal gruplarda aktif rol almak, benzer değerlere sahip kişilerle bağ kurmanızı kolaylaştırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,517,771 soru

24,740,008 cevap

371,482 kullanıcı

...