Hamileyken ev temizliğine kaçıncı haftada başlamalıyım?

0 oy
144 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (36 puan) tarafından

Kızlar 10 gün sonra randevum var ne olur ne olmaz ev temizliğini yapmaya başladım ağrılarım da var zaten yavaş yavaş anca bitiririm ama köyde yaşıyorum iki küçük cocukta var bazen erken mi diye düşünüyorum siz kaç haftalıkken ev temizliği yaptınız 

4 Cevaplar

0 oy
önce (1,299 puan) tarafından

37-38 gibi yaptırdım ben 

önce (36 puan) tarafından

Ben tekim işte annemlerle aynı koydeyiz ama oda sağlık sorunları var ve erkek kardeşlerim de çalışıyor akşam yemeği hizmeti hep annemde kaynanam eltimle de aynı binada yaşıyoruz ama kimse gelelim yardım edelim demiyor bende tenezzül edip söylemem yardıma ihtiyacım var diye iki erkek çocukta var (canavarlar )işte bende diyorum siimdiden başlasam yine kirlenir arada kaldim

önce (10,202 puan) tarafından

37 doğurdum.aman son zmaana birakma

Valla kontrole gideyim bebeğin durumuna bakayım bendde 37 .38 haftada doğurmayı istiyorum kardeşimin düğünü var Ekim ortasında Doğurayım da düğüne kadar toparlanayim istiyorum 

önce (1,299 puan) tarafından

Çoktan toparlanırsın doktor söyler zaten tahmini şu gün diye ona göre bak istersen 

-Reklam-
0 oy
önce (1,411 puan) tarafından

Benim kasımda doğumum allah nasip ederse. 

Bende ekimde dip, köşe temizletmeyi düşünüyorum. 

önce (477 puan) tarafından

Benimde kasımın başı doğumum Ekim'de aynı şekilde dip köşe yapacağım 

0 oy
önce (32,617 puan) tarafından

Kaç haftalıksın ki 33 34 de yapılır en geç 

34+5 haftalık oldum

0 oy
önce (15,996 puan) tarafından

35+3te eve temizlikçi çağırdım, ben hiçbir şey yapmadım. 

35+4te hoopp doğuma 😝 

Peki bebeği direk aldınız mi

önce (15,996 puan) tarafından

maalesef küvezde kaldı

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamileyken ev temizliği yapmaya kaçıncı haftada başlamalıyım?
Hamilelikte ev temizliğine başlamak için ideal bir hafta olmamakla birlikte, vücudunuzun yorulmadığı ve ağrılarınızın başlamadığı dönemleri tercih etmelisiniz. Genellikle ikinci trimester, enerji seviyenizin yüksek ve hareket kabiliyetinizin daha rahat olduğu bir dönem olduğu için temizlik işleri için en uygun zaman dilimi olarak kabul edilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamilelikte ev temizliği yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Hamilelikte ev temizliği yaparken ağır kaldırmaktan, yüksek yerlere uzanmaktan ve kimyasal içerikli deterjanlardan kaçınmalısınız. Bel ve sırt ağrılarını tetiklememek için işleri küçük parçalara bölerek dinlenerek yapmalı, kaygan zeminlerde dikkatli olmalı ve ağır mobilyaları asla tek başınıza hareket ettirmemelisiniz.
Hamileyken ev temizliği yaparken ağrı oluşursa ne yapmalıyım?
Temizlik sırasında ağrı hissetmeniz vücudunuzun size dinlenmeniz gerektiğine dair verdiği bir işarettir. Ağrı oluştuğu anda temizliği hemen bırakmalı, uzanarak vücudunuzu dinlendirmeli ve kendinizi zorlamamalısınız. Eğer ağrılarınız istirahat etmenize rağmen geçmiyorsa veya düzenli aralıklarla geliyorsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Hamilelikte ev temizliği yapmak bebeğe zarar verir mi?
Hamilelikte aşırı yorucu olmayan hafif ev işleri genellikle bebeğe zarar vermez ancak fiziksel zorlanma, düşük tansiyon veya erken doğum riski gibi durumlar varsa risk teşkil edebilir. Kimyasal temizlik ürünlerinin kokusunu solumamak ve bedeninizi aşırı yormamak, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken temel noktalardır.
Hamilelikte ev temizliği için nasıl bir plan yapabilirim?
Hamilelikte ev temizliği planı yaparken işleri tek bir güne sığdırmak yerine haftaya yayarak küçük görevler haline getirmelisiniz. Bir gün sadece toz almak, diğer gün ise mutfak düzenlemek gibi programlar yaparak kendinizi yormadan evi temiz tutabilirsiniz. Köyde yaşıyorsanız veya küçük çocuklarınız varsa mutlaka aile büyüklerinden veya yakınlarınızdan destek istemekten çekinmeyin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 1,132 göst.
3 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Altnr_svg (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 361 göst.
24 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 652 göst.
26 Mayıs 2025 Ev & Yaşam kategorisinde 525253 (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 231 göst.