İdrarda yanma ve pembelik var, evde nasıl geçer?

0 oy
303 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,571 puan) tarafından

Kizlar bugün oldu idrarda yanma şık çıkma ve idrarda pembelik evde gecirebilirmiyim lavabodan çıkamıyorum iki cocugum var ku uk tek dra da gidemiyorum antibiyotik siz geçiren varmi

8 Cevaplar

0 oy
(14,548 puan) tarafından

Hamile falan değilsen ben kekik maydanoz kaynatıp içiyorum rahatlatıyor 

(1,571 puan) tarafından

Hamile değilim hiç olmazdım 7 sendir ilk eefa oldum 

(14,548 puan) tarafından

Mümkün mertebe girmem ama mecbur kalıpta ne zaman dışarda wc kullansam başıma gelir 

(1,571 puan) tarafından

Brnjm hic olmamıştı Bayadır neden oldu bilmiyorum evde tedavi mümkündür gidene kadar dr a hafifletmek Maydanoz kaynattım simdi

-Reklam-
0 oy
(7,709 puan) tarafından

Maydanoz ye birde ilaç var meşhur cipro 

0 oy
(16,274 puan) tarafından

beni mahveder bu, acile gidin 

0 oy
(1,011 puan) tarafından

ANTİBİYOTİK ŞART malesef

0 oy
(896 puan) tarafından

Canım seni korkutmak istemiyorum ama idrardaki pembe renk kanama veya ciddi tahriş göstergesidir ve enfeksiyonun böbreklere ilerleme riskini taşır. Evdeki yöntemler bakteriyi temizlemez, doktor kontrolünde antibiyotik şarttır. İlerleyip gece yarısı acillik olmaktansa gerekirse çocukları da alıp hemen en yakın sağlık ocağına gitmen en doğrusu. Basit bir tahlille reçeteni alıp rahatlarsın, lütfen ihmal etme.

(1,571 puan) tarafından

Akşama gideceğim alttan muayene yapmazlar heralde 

0 oy
(8,425 puan) tarafından

Sağlık ocağına git bari

(1,571 puan) tarafından

Aksam acile gidiceğiz lojmandayim merkeze heryer 25 30 km

0 oy
(4,819 puan) tarafından

dr ya gitmeye calisin bi ilac veriyor suya katilan , onunla toparlaniliyor . ben de  mahvolmustum . ilacla hemen toparlanmistim . agliyordum tuvalette o kadar kotuydum , su ismiyordum ki tuvaletim gelmesin diye

0 oy
(166 puan) tarafından

Hamile değilsen soğan suyu bire bir 

(1,571 puan) tarafından

Hamile değilim 1 butuk bardak Maydanoz suyu içtim mide bulantım başladı bugün içsem zararlı olurmu

(166 puan) tarafından

Bilmiyorum canım onu. Ben genelde sogan suyu içiyorum ama her gün içmen lazım ki yararı olsun

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İdrarda yanma ve pembelik evde nasıl hafifletilir?
İdrarda yanma ve pembelik genellikle idrar yolu enfeksiyonu belirtisidir ve evde bol su tüketerek idrarın seyreltilmesi süreci rahatlatabilir. Günde en az 2-3 litre su içmek, bakterilerin mesaneden atılmasına yardımcı olur. Ancak, idrarda kan görülmesi ciddi bir tıbbi durumun habercisi olabileceğinden, semptomlar devam ederse veya ateş eşlik ederse vakit kaybetmeden bir uzmana başvurulması hayati önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İdrarda pembelik ne anlama gelir ve ne zaman doktora gidilmeli?
İdrarda pembelik, idrara kan karışması (hematüri) anlamına gelir ve genellikle idrar yolu enfeksiyonu, böbrek taşı veya mesane irritasyonu kaynaklı olabilir. Eğer idrarda yanmaya şiddetli bel ağrısı, yüksek ateş, mide bulantısı veya idrar yapamama gibi şikayetler eşlik ediyorsa, enfeksiyonun böbreklere sıçrama riski nedeniyle acilen bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekmektedir.
İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir?
İdrar yolu enfeksiyonunun en yaygın belirtileri sık idrara çıkma ihtiyacı, idrar yaparken hissedilen şiddetli yanma veya batma hissi ve idrarın renginde değişikliktir. Ayrıca bulanık idrar, kötü koku ve kasık bölgesinde baskı veya ağrı hissedilmesi de tipik bulgular arasındadır. Bu belirtiler başladıktan sonra durumun ilerlememesi için hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve gerekirse tıbbi tedavi desteği alınmalıdır.
İdrar yolu enfeksiyonunda antibiyotiksiz süreç nasıl yönetilir?
İdrar yolu enfeksiyonlarında antibiyotik tedavisi genellikle bakteriyel enfeksiyonu temizlemek için gereklidir ancak hafif başlangıç aşamasında bol su tüketimi ve kızılcık suyu gibi idrar yollarını destekleyen sıvılar süreci destekleyebilir. Yine de kendi kendine tedavi yöntemleri enfeksiyonu tam olarak baskılamayabilir; bu nedenle hekim kontrolü olmaksızın antibiyotik kullanmamak kadar, enfeksiyonu ihmal etmemek de önemlidir.
İdrarda yanma ve sık çıkma şikayeti neden olur?
İdrarda yanma ve sık idrara çıkma, mesane veya idrar yolunun (üretra) tahriş olması veya iltihaplanması sonucu ortaya çıkar. Genellikle dışarıdan alınan bakterilerin idrar yoluna yerleşmesi ile tetiklenir. Özellikle kadın anatomisi gereği enfeksiyonlara daha yatkındır; bu şikayetler başladığında kişisel hijyenin korunması ve idrarın tutulmaması, mesane sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken temel unsurlardır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 350 göst.
0 oy
5 cevap 442 göst.
20 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Seherkzll (305 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 327 göst.
27 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Hasret34 (223 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 232 göst.
28 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Bsranaz (608 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,207 soru

24,759,048 cevap

372,711 kullanıcı

...