Eşim kişisel bakımına hiç dikkat etmiyor, ne yapmalıyım?

0 oy
806 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,394 puan) tarafından

Ben genel olarak bakımıma temizliğime özen gösteririm güzel kokuyu evde de olsun kendimde de olsun severim fakat eşim tam tersi bakımsız temiz değil yani ne bilim güzelce konuşuyorum ama çok değişiklik yok salmış kendini yani bu başka sorunların dışında da ayrı bir sorun oluyor benim için insan soguyor ne bilim ne yapacağımı da bilemiyorum söylesem alınıyor bir şey de değişmiyor eşi böyle olan var mı nasıl baş ediyorsunuz 

16 Cevaplar

+4 oy
önce (2,986 puan) tarafından

oyle bir durumda uyarmakla kalma birak alinsin yerin dibine girsin utancindan kendini ezik hissetsin az bi toparlasin kendini

önce (2,394 puan) tarafından

Yok valla öyle oluyor gibi ama yine de bi değişiklik olmuyor 

önce (988 puan) tarafından

Ay katılıyorum. Valla ben yediğime içtiğime, iç giyimime dış giyimime ayrı dikkat edip haftanın 4 günü spor salonunda eşek gibi ter döküyorsam beyefendinin de g.tünü biraz olsun kaldırması lazım

-Reklam-
+1 oy
önce (2,313 puan) tarafından

Hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım şükür hergun düzenli dus alır kıyafetini değişir ütüsuz asla gezmez dişlerini fircalr tirasini olur duzenli saçını vs yapar tertemizdir yoksa ben katlanamam açıkçası çünkü temizlik benim için çok önemli hem kıyafet hem beden temizligi en ufak leke görsem sinirlenecegomi de bilir bu birazda insanın kendi içinden gelmeli canım ya çocuk degilki konuşup duzeltesin bu yaştan sonra

önce (6,649 puan) tarafından
+13

Kocanı ve kendini övmen bitiiyse arkadaşa tavsiyen ne tam olarak? 

Bu arada benim bu konuda pek tavsiyem yok malesef. 

önce (2,313 puan) tarafından
+4

Kocamı ve kendimi övmek mi 🤣🤣🤣herşeye salça olmayı bırakmakta güzel bir huydur tavsiye ederim mesela bunu sana dene iyi gelir 😉 dediğim gibi tavsiye verilecek bir durum yok kocaman adam olmus bu saatten sonra Bebek gibi eğitim verilemez zaten konuştum defalarca değişmiyor demiş nasıl bir tavsiye verebiliriz al eline odunu döv mu diyelim yoksa evden at yatağa filan almami

önce (69 puan) tarafından

Harikasınız. 

0 oy
önce (48 puan) tarafından

Benim de tam tersi çocuklar ,ev ,hamilelik derken ben kendimi saldım eşim ise tam tersi evde düzensiz ama kendisine o kadar bakıyor ki ben istemiyorum o kadar bakma kendine çünkü benim başıma aldatma geldiği için hep şüphem var bir erkeğin sabahları yüzünü buzlu suya koyup maden suyuyla yıkayıp sürekli bakım ürünü kullanması tuhaf geliyor 

Yani öyle olsun da  demiyorum zaten ama bi ayarı olmalı

önce (2,986 puan) tarafından
+1

ona ben bile useniyorim. hic derdi kederi yok heraldeki okadar rahat ugrasiyor kendiyle.  sabah yapilan bir sorumluluk yukle cocugun kahvaltisi mada kursun bise yapsin kendiyle ugrasacagina. ben gicik olurum ozellikle okula gden cocuk varsa kosturmacadan ben tuvalete bile gidecek firsat bulamiyorum sabah beslenme hazirligi o hu cocugu kaldirmaya ugras giyin diye durtukle falan yaparken . esimde hoyle keyfli keyfli yiz bakimi yapsa cinnet gecirirm heralde benin vc gtcek zaman bulamazken

0 oy
önce (2,531 puan) tarafından

Benim eşim öyleydi ben sert konuştum iç çamaşırlarını yıkamadım giyecek kalmayınca anladı biraz uzun zaman uğraştım şimdi kendisi bakımlı toplum içine girmeye başladı insanlar yüzüne demiyor ama kokunu alıyorlar pis koktuğunu düşünüyolar dedim rezil ediyosun kendini dışarda yatağa da gelmeni istemiyorum dedim yastığı verdim eline salona attım gün içinde bilerek terledim akşam yıkanmadım öyle terli yattım nasıl oluyomuş anla dedim 

Buna söylediginde daha da inatlaşıyor inadına bakmıyor kendine 

0 oy
önce (1,120 puan) tarafından

Her gün duş alıyor mu  yada dedorant vs kullanmıyor mu benim eşim sigara içiyor sigara kokusu siniyor diye yaz kış günde 2 defa bazen 3 defa yikaniyor :))  bide işigerwgi sakal tıraşı olmak zorunda  o yüzden tras sonrası yine banyo yapıyor bence kötü kokmamali insan

önce (1,120 puan) tarafından

Bide böyle alskanliklar sanki bekarliktan kazanılıyor eminim ki Esin eskidende böyleymiş 

Banyosunu yapıyor da saç sakal birbirine karışıyor aynı tshirti üç dört gün giyiyor öyle yatıyor öyle kalkıyor bir yere gidecekse işte roll on sürüyor rahatsızlık duymuyor yani bekarken öyle değildi yani benimle tanıştığı zamanlar gayet bakımlı kokusuna dikkat eden biriydi 

0 oy
önce (972 puan) tarafından

Bakım dan kastın canım hani terlimi geziyor ayaklarını yikamiyor dış fircalamiyor mi . 

Dişini hiç fırcalamaz zaten terlediği tshirti giyer kaç gün öyle yatar öyle kalkar gibi gibi

önce (972 puan) tarafından

Kötü ya konusmalisin

0 oy
önce (5,153 puan) tarafından

Bu insanın içinden gelen yada gelecek olan birşeydir sizin söyleminizle olacak birşey değil en fazla eve gelirken gelmez oturmadan hadi duşa gir diye tepesinde dikilebilirsiniz

0 oy
önce (32,665 puan) tarafından

Benden daha iyidir tek sevmediğim huyu aşırı terliyor ama deodorantını eksik etmez Ve işten gelince değil işe giderken duş alıyor haliyle içmemesine rağmen sigara kokuyor. Ara ara söylesem de bazen dikkat edip bazen salıyor. 

0 oy
önce (1,427 puan) tarafından

Ne konuda bakımsız mesela 

0 oy
önce (65,734 puan) tarafından

pasaklı değildir yeri gelir günde uc kez duş alir terledim deyip tirnak bakimina cok ozen gosterir olmayan tirnagini keser el yikamasi falan yerinde cok şükür 🙂

0 oy
önce (601 puan) tarafından

Yani makyaj yapmam ama üstüm başım temizdir özelikle parfüm çok severim asla ter kokmaya izin vermem 

Eşimde aynıdır bakar kendine her sabah duşunu alır dedoraant kullanır saçlarını yapar kendine bakar yanı asla salmaz kendini 

0 oy
önce (10,347 puan) tarafından

Maalesef benim eşim de öyle 😐

0 oy
önce (247 puan) tarafından

Eşi bakımsız olmayan var mı yazılan posta eşinin bakımlarını yazanlar 😄

Dostum sürekli uyar alınsın kırılsın, böyle sen daha çok kırılıyosun 

0 oy
önce (838 puan) tarafından

Benim eşim de zorla duşa sokuyorum. Pis değil ama gün içerisinde illa ki koşuşturma ter kokabiliyor. Kıyafetlerini hazırlıyorum duşa gir eşyaların hazır diyorum öylelikle geri çeviremiyor

0 oy
önce (483 puan) tarafından

Canim boyle bir durumdan acikca rahatsız olduğunu kendisine ceki duzen vermesi gerektiğini yoksa ondan soğuduğunu ve evliliğinizi kötü etkilediğini dile getirmelisin seni seviyor fikirlerine deger veriyorsa bir seyelr değişir ondan ziyade merak ettiğim.bir sey var acaba eşiniz depresyonda filan olabilir mi bu kadar kendini salmış önceden de boyle miydi

0 oy
önce (3,008 puan) tarafından

Benim eşim yazın yani bu aylarda hem işten gelirken hem işe giderken duşunu alır Hatta kışın bile çoğu zaman duş alıp işe gider üşümüyor musun diyorum yok alıştım diyo dişlerini fırçalar 2 hafta demeden kuaföre gider yazın yüzü çok yağlandığı için hep maske yaptırır diğer vücut temizliklerinde de çok titiz özellikle diş fırçalamaya ayrı zaafı var eve gelince yemekten sonra fırçalar sonra yatarken tekrar fırçalae sabah kalkar tekrar fırçalae iş yerine bile götürdü fırça :) 

Bi yere gidecek oluyoruz mesela sabah banyo yaptı öğleden sonra gideceğiz ya banyoya girip tekrar saçlarını yıkar elini yüzünü sabunlar hahahah bazen benim yüz temizleme toniklerimi de kullanıyor 

Böyle bi durum çok rahatsız edici olmalı ama yani bi insana da bakımsızsın kokuyorsun dense hemen anlar ya diğer konular farklı tamam anlamak istemez belki ama bakım çok önemli bişey ben hamileliklerimde aşırı koku hassasiyeti yaşadığım için içtiği sigara beni çok rahatsız ediyordu sigarayı içip hemen banyoya gidip üstünü değiştirip saçlarını yıkıyordu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin kişisel bakımına dikkat etmemesiyle nasıl başa çıkabilirim?
Eşinizin bakım konusundaki isteksizliğiyle başa çıkmak için öncelikle suçlayıcı olmayan bir dille net sınırlar koyan bir konuşma yapmalısınız. Ona bu durumun ilişkinizdeki duygusal yakınlığı ve çekim gücünü olumsuz etkilediğini, sadece kendi ihtiyaçlarınız değil ilişkinin sağlığı açısından önemli olduğunu açıklayın. Tartışma yerine 'sen şunu yapmıyorsun' demek yerine 'bu durum beni senden uzaklaştırıyor ve üzüyor' gibi ben diliyle duygularınızı ifade etmek savunma mekanizmasını azaltabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bakımsız eşe kişisel bakım alışkanlığı nasıl kazandırılır?
Bakım alışkanlığı kazandırmak için ortak aktiviteler planlayarak süreci teşvik edebilirsiniz. Birlikte duşa girmek, alışverişe çıkıp sevdiği kokuları seçmek veya evde bakım günü yapmak bu süreci bir zorunluluktan çıkarıp bir oyun haline getirebilir. Küçük değişimleri fark ettiğinizde onu takdir etmek ve olumlu geri bildirimde bulunmak, yeni alışkanlıkların kalıcı hale gelmesi için en güçlü motivasyon kaynağı olacaktır.
Eşimin temizlik ve bakım konusundaki ilgisizliği evliliğimizi neden etkiler?
Eşin temizlik ve kişisel bakıma özen göstermemesi, partnerde zamanla fiziksel soğumaya, değersizlik hissine ve cinsel çekimin azalmasına yol açar. Kişisel bakım sadece dış görünüş değil, aynı zamanda eşine duyulan saygının ve ilişkinin sürdürülmesi için gösterilen çabanın bir göstergesidir. Bu özen eksikliği devam ettiğinde, taraflar arasında duygusal kopukluk yaşanması ve ortak yaşam alanındaki huzursuzluğun artması kaçınılmazdır.
Eşim temizliğine önem vermiyorsa profesyonel destek almalı mıyız?
Eşinizin kişisel bakımındaki ihmali ani bir değişimse veya kronik bir depresyon belirtisi gösteriyorsa profesyonel bir destek almak çok önemlidir. Eğer bu ihmalkarlık sadece tembellik değil de bir ruhsal sağlık sorunuysa, bir aile terapisti veya psikolog yardımıyla bu davranışın altında yatan nedenleri keşfedebilirsiniz. Uzman desteği, sorunu kişisel bir çatışma olmaktan çıkarıp tedavi edilmesi gereken bir süreç haline getirebilir.
Eşim temiz olmadığı için ondan soğumam normal mi?
Partnerinizden temizlik ve bakım eksikliği nedeniyle soğumanız oldukça doğal ve insani bir durumdur. Fiziksel çekim, sağlıklı bir ilişkinin temel taşlarından biridir ve hijyen eksikliği bu çekimi doğrudan baltalar. Kendinizi bu yüzden suçlu hissetmek yerine, yaşadığınız rahatsızlığı dürüstlükle paylaşarak bu soğumanın kalıcı bir kopuşa dönüşmemesi için yapıcı adımlar atmaya odaklanmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 566 göst.
25 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 965 göst.
22 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Havva4545 (1,185 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 521 göst.
8 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Hicrannn (2,394 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 344 göst.