Ultrasonda kese görünüp kanda hamilelik çıkmaması normal mi?

0 oy
157 göst.
önce Diğer kategorisinde (86 puan) tarafından

image

Selamünaleyküm hanımlar dün bir posta atmıştım evde yaptığım test pozitif çıkmışti bugün kadın doğum doktoruna gittim kan alındı bir şey çıkmadı adetim 5 gün geçti ve ben de düzensizlik yok yani usg ile baktı kese var dedi 4 haftalık dedi sonra kan verdim kanda bir şey çıkmadı ilaç yazdı bunu kullan adet olmuşursun dedi hocam kese görmüştünüz dedim yok hayır hiçbir şey görmedim dedim çok saçma sapan bir doktordu zaten şimdi ne yapsam bilmiyorum ilacı kullansam mı biraz daha mı beklesem ama olsaydı kanda çıkardı demi hanımlar ilaç bu 

image

3 Cevaplar

0 oy
önce (32,667 puan) tarafından

Bence bir doktora daha git kese diye gördüğü şey ne acaba 

önce (86 puan) tarafından

İlacı icmiyim mi 

önce (32,667 puan) tarafından

İlacı kullan adet olursun dediğine göre hamilelik varsa zarar verir tabi ama olsa da kanda çıkardı diyor insan bir yandan ben olsam başka bir doktora randevu alıp tekrar muayene olur veya bir kaç gün daha beklerdim 

Yani düşük mu olur ne olur bebeğe mi Zarar verir 

-Reklam-
0 oy
önce (49 puan) tarafından

Bence ilacı hemen kullanmayın. Bazen havalardan yada o ay içerisinde ilaç kullandiysak ondan bile adet gecikmesi olabiliyor. Hamilelik yoksa zaten bikaç gün içinde adet olursunuz. Hormon ilaçları insanın dengesini bozuyor. Birde diğer arkadaşın yazdığı gibi bence de başka bir doktora daha görünün bakalım o ne diyecek. 

Gebelik varsa ilacı ictisyem bebeğe zarar verir mi peki 

0 oy
önce (262 puan) tarafından

Kese varsa madem üstüne 4haftalik demis.. neden adet söktürücü vermiş onu anlayamadım kullanma bence başka doktora  gozukmelisin başından salmış..

Büyük ihtimalle öyle bişey oldu ama kan da da birşey çıkmadı bi daha randvu nasıl bulcam düşmüyor ya 

İmkanın varsa canım özele gözük

Onların ücreti çok fazla ya bi muane 4 bin 

Yine iyiymiş sizin orada o fiyat benim görümcem sırf cinsiyetini öğrenmek için 7bin verdi..normalde devlet hastanesi söylemiş erkek olacağını kabullenemedigi için cinsiyetini yine de gitti özele..hangi şehirdesin  bilmiyorum..o yüzden fiyat  iyi yani

İstanbul dayım da

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ultrasonda kese görünüp kanda gebelik çıkmaması ne anlama gelir?
Ultrasonda kese görüldüğü halde kanda Beta-hCG değerinin saptanmaması tıbbi olarak beklenen bir durum değildir, çünkü gebelik kesesi ancak kanda hormon belli bir seviyeye ulaştığında oluşur. Bu durum genellikle laboratuvar hatası, testin yanlış yorumlanması veya ultrason görüntüsünün gebelik kesesi ile karıştırılmış olması gibi teknik aksaklıklardan kaynaklanabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Adetim 5 gün gecikti kanda gebelik çıkmadı, hamile olabilir miyim?
Adet gecikmesine rağmen kan testinin negatif çıkması, gebeliğin olmadığını veya döllenmenin çok geç gerçekleştiğini gösterir. Kan testleri, idrar testlerine göre çok daha erken ve kesin sonuç verir; bu nedenle adet gecikmesinin 5. gününde kanda gebeliğin saptanmaması büyük oranda hamile olmadığınızı işaret eder.
Doktor kese var dediyse ama kanda çıkmadıysa ne yapmalıyım?
Doktorunuzun birbirinden çelişkili bilgiler verdiği durumlarda vakit kaybetmeden başka bir uzman görüşü almalısınız. Kanda gebelik değerinin negatif çıkması ve ultrason görüntüsünün belirsizliği, dış gebelik veya hormonal bozukluk risklerini ekarte etmek adına farklı bir merkezde tekrar muayene olmanızı ve ikinci bir kan testi yaptırmanızı gerektirir.
Gebelik testi pozitif çıktıktan sonra kan testi neden negatif olur?
Evde yapılan idrar testleri bazen buharlaşma çizgisi nedeniyle hatalı pozitif sonuç verebilir veya kullanılan ilaçlar testin sonucunu yanıltabilir. Kan testi gebelik teşhisinde altın standarttır; bu yüzden kanda negatif sonuç alındığında, evde yapılan testin yanlış bir pozitiflik vermiş olma ihtimali oldukça yüksektir.
Doktorun verdiği adet söktürücü ilacı kullanmadan önce ne yapmalıyım?
Doktorunuzun verdiği ilacı kullanmadan önce, kesin bir sonuç almak için farklı bir laboratuvar veya hastanede beta-hCG kan testi tekrarlatmalısınız. Hamilelik ihtimalini tamamen ekarte etmeden veya emin olmadan adet söktürücü gibi hormonal ilaçları kullanmamak, varsa mevcut bir gebeliğin sağlığı açısından en doğru yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 210 göst.
+1 oy
3 cevap 204 göst.
30 Nisan 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Gonca Aslan (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 1,112 göst.
6 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,177 soru

24,745,166 cevap

371,784 kullanıcı

...