Eşim iş stresiyle bana sert davranıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
640 göst.
önce Diğer kategorisinde (972 puan) tarafından

Eşim işten çıktı bayadir düzenli bir iş bulamıyor biraz sitresli 

Gergin işte . Az önce ne zaman geleceksin yemek hazır diye mesaj attım .cocukalr açıktı dedim 

Amacım çok geç gelmeyecekse beklemekti beraber yiyelim onsuz güzel olmuyor tek amacım buydu 

Bana yazmış ki açsan ye ne beni darliyosun disardayim . İnşallah ölürüm hiç gelemem . Paramparça oldum hakettim mi ben bunu eşim ki beni çok sever bana hiç kıyamaz güya .. bu cümleyi mi hakettim . İçim paramparça 

11 Cevaplar

0 oy
önce (972 puan) tarafından

En İyi Cevap

Hemen bir sigara yaktım öyle çok ağladım ki sanki bu mesajı bekliyormusum . Ağlamak icin

-Reklam-
0 oy
önce (4,446 puan) tarafından

Bazen bazı insanlar streslerini içinde yaşadığını sansa da dilleriyle dışarıya yansıtıyorlar ve bunun da hiç farkında olmuyorlar.

Bu, yaptıklarını haklı çıkarmaz tabi ki. Ancak binbir türlü insan var ve eşin de böyle biri. Keşke yapmasa ama yapmış.

Alınmakta güvenmekte çok haklısın, yine de eşinin stresi kendisini ziyadesiyle boğuyor. Bu süreçte kalben zarar görmemek için mümkün mertebe nötr takılmak senin adına daha iyi olabilir.

Eşinin iş bulabilmesi için de 41 fatiha okuyabilirsin. Eşinle aranda sevgi saygı ülfet olsun istersen 20 kere ya Vedüd okuyabilirsin. Her gün cuma suresi okursan da eşinin ahlakı Peygamber ahlakına döner.

Teşekkür ederim . Çok üzgünüm 

önce (2,248 puan) tarafından

Bende bir işe girmek istiyorum 41 Fatiha okumam mi gerekiyor 

önce (4,446 puan) tarafından

Her niyet için okunur 41 fatiha. 

önce (2,248 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Üzülme melto ya erkekler hepsi aynii

Nasıl uzulmim ki canım 

önce (15 puan) tarafından

Benimkide strese girince öyle der hatta inşallah giderim dönmem der

İnşallah diyeceksin olmuyor işte 

0 oy
önce (52 puan) tarafından

Bende eşimle tartıştığımda şiddetli tartışmşsak Allah canımı alsa geberip gitsemde sende herkeste kurtulsa der öfkeyle. Demesi hoş değil ama kendinizi üzmeyin bu kadar çok 3 günlük dünyada. Rabbim gönlünüze ferahlık versin inşallah. 

Haklısın canım 

0 oy
önce (2,580 puan) tarafından

Ya üzülme sitemi sana değil bence bunalmış o da belli ki. Ev gecindirme derdi de zor. 

Bana değil belki ama kırıldım 

önce (2,580 puan) tarafından

Kirildin biliyorum ama alttan al bu seferlik

0 oy
önce (7,592 puan) tarafından

İş arama stresi isszilik çok zor birsey bunu sadece evi gecindiren degil evdeki herkes yaşıyor çok görme stresine ver 

Onu anlıyorum evet ama bende yanlış bişi yazmamıştım üzüldüm 

0 oy
önce (1,120 puan) tarafından

Bence çocuklarını bekletme ben bekletmem ya o denk gelirsek birlikte yeriz onun dışında çocuklar ne zaman açıksa yer  cocugun bekletilmesi yanls kendin bekleyeceksen bekle onun disinda belliki eşin çok takiyor işsizliği.gecim derdi var evi dusunuyor vs bunu istemeden yansıtmış o yüzden alınma onu anlamaya cals

Ya ben ha geldinha gelecek diye beklettim çünkü hemen hemen o saatlerde gelir hep diye

0 oy
önce (2,407 puan) tarafından

Rabbim hayırlı güzel kapılar açsın size inşallah. Kalbin kırılmış ama isteyerek yapmamıştır belliki zor durumda . Hiç uzatma sakinken konuşup birbirinizi üzmeyin canim 

Hiç tepki bile vermedim . Ama çok üzülüyorum gerçekten neden bu durumu şuan yasiyrouz

0 oy
önce (1,088 puan) tarafından

Eğer tam olarak yazdığın gibi olduysa bence eşinin psikolojisi bozulmuş. 

Tam olarak böyle oldu

0 oy
önce (65,734 puan) tarafından

ise canı sıkkın olduğu icin oyle yazmistir erkekler ayni anda iki duyguyu yonetemiyor 

Evet malesef 

0 oy
önce (3,008 puan) tarafından

Sen tabi ki halletmemişsin canım ama onu da anlamak lazım sende diyorsun şu stresli diye iş konusu erkekler için önemli bi durum şu an kafasında kırk senaryo vardır napacağım ne edeceğim diye düşünüyordur geçim derdi kolay değil sitemi sana değil kafası dolu olduğu için patlamış işte zaten erkekler en stresli en üzgün anlarında genelde en sevdiklerine nazını çekecek kişilere böyle yaparlar hiç kendini üzme şu an yaşadığı duruma karşılık yapmış işte gelince de oturup konuş her şey yoluna girecek vs diye ben eşimi  hep böyle Motive ederim canı sıkkın olunca lafları bana çok batmıyor açıkçası çünkü normalde laf söyleyen birisi değil canı sıkkın olunca gereksiz yere bazen laf ediyor dediğim gibi onu ds ben görmüyorum çünkü canı sıkkın karşılık verip birde ben sıkmayayım diyorum çocuklar uyuyunca yanına gidip konuşuyorum benim konuşmam dediğim gibi onu çok Motive ediyor can sıkkınlığı geçiypr azalıyor 

Sanırım kırıldığımi anladı kendinde gelirken getirmedi bende çok severim sana para verim git al dedi😂

Yaaa yazık ama üzüldüm hee adama da Sanada hahahaah yinede anlamış hatasını işte konuşmama sebebi kafa doluluğu senle alakalı dpeil emin ol yarın konuşunca sana kesin şenlik bi durum yok kafam dolu diyecektir :) 

Bencede benle alakası yok ona bende çok üzülüyorum ama çok kırıldım benim.sucum.yoktu. bende aldım dondurmami😂

Çoğu erkek böyle canım merak etme tek seninki değil eşiöindd bi dönem işlerinin ters yüz olduğu bi dönem oldu o zaman eşimde böyleydi ama ben hep yaparız ya hallederiz dedim canın sağolsun canını sıkıp kendini hasta edeceksin biz naparız o zaman vs dedim adam lokum gibi oldu şimdi sende dersin böyle şeyleri inan etkisi oluyor erkekler yanına destek arıyor güzel sözler duymak istiyorlar bu dönemlerinde sen muhakkak böyle şeyler söyle bak seni arkasında hem destek olarak görecek hemde yumuşayacaktır

Umarım istediği işi bulur mutlu mesut devam eder 

Umarım canım Cook TSK ederim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşim iş stresi nedeniyle bana sert davrandığında nasıl tepki vermeliyim?
Eşinizin işsizlik stresi gibi zorlu süreçlerde gösterdiği tepkiler genellikle kişisel bir saldırı değil, stres yönetimi eksikliğidir. Öncelikle duygularınızı sakin bir anınızda ifade etmek için 'ben' dilini kullanın; örneğin 'bu şekilde konuşulduğunda kendimi kırılmış hissediyorum' diyerek durumu paylaşın. Tartışmanın zirvede olduğu anlarda tepki vermeyerek ortamdan uzaklaşmak, gerilimin tırmanmasını engelleyen en etkili yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İşsizlik döneminde olan eşle iletişim nasıl korunur?
İşsizlik yaşayan eşler genellikle özgüven kaybı ve baskı altında hissederler; bu durum öfke patlamalarını tetikleyebilir. İletişimi korumak için eşinizin iş arama sürecini sorgulamaktan ziyade, duygusal desteğinizi ona hissettirecek somut adımlar atın. Günlük rutinlerde onu eleştirmemek, ortak bir 'nefes alma' alanı oluşturmak ve onun stresli olduğu dönemlerde hassasiyetini gözetmek aranızdaki bağı güçlü tutmaya yardımcı olur.
Eşimin bana karşı kırıcı sözleri karşısında ne yapmalıyım?
Eşinizin stresli olduğu bir anda söylediği kırıcı sözleri kişisel algılamamak zor olsa da, bu durumun onun o anki çaresizliğiyle ilgili olduğunu fark etmek atılacak en önemli adımdır. Öfke geçtikten sonra, bu üslubun sizi ne kadar yaraladığını açık ve yargılamadan dile getirin. Saygı sınırını korumak adına, birbirinize karşı sert bir dil kullandığınızda konuşmayı erteleyip sakinleşince devam etme kuralı getirmek sağlıklı bir iletişim zemini oluşturur.
Evlilikte stresli dönemlerde çatışma yönetimi nasıl sağlanır?
Stresli dönemlerde çatışmaları yönetmek için 'zamanlama' ve 'üslup' unsurlarına dikkat etmek gerekir. Eşiniz stresliyken ona sorumluluk hatırlatması yapmak yerine, önce onun duygusal olarak yatışmasını bekleyin. Sorunları anlık tartışmalarla değil, ortam sakinleştiğinde çözüm odaklı ve suçlayıcı olmayan bir dille konuşmak, çatışmaların kalıcı hasar bırakmasını önler.
Eşimin iş stresi ev içindeki huzuru bozuyorsa ne yapabilirim?
Eşinizin iş stresi tüm evi etkiliyorsa, öncelikle sınırlarınızı net bir şekilde belirlemeli ve şiddetli tartışmalardan kaçınmalısınız. Onun stresini yönetemediğini kabullenerek, kendi duygusal sağlığınızı korumaya odaklanın. Eğer bu durum kronikleştiyse ve ev içi huzuru sürekli bozuyorsa, profesyonel bir aile danışmanından destek almak hem eşinizin stresle başa çıkmasına hem de ilişkinizin sağlıklı bir iletişim düzeyine dönmesine yardımcı olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,616 göst.
13 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde ❤️prensesingunlugu❤️ (193 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 648 göst.
14 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 2,454 göst.
5 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde 11357 (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 740 göst.

Kategoriler

1,518,159 soru

24,744,842 cevap

371,771 kullanıcı