Klima kumandasının ekranına su kaçtı, nasıl düzeltebilirim?

0 oy
129 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,120 puan) tarafından

Kzlar bu çocuklar ne yaramaz kızım nasıl yaptysa klima kumandasınin içine su doldurmus kumandayı elime aldm klimayi kapatmak için baktım ekranın ici su dolu çevirdim su damladi ay i su halka oyuncakları varya ona donmüstu :))) neye ugradigimizi sasrdik  için açtık temzledik falan filan ama  nafile kumanda çalışıyor ama ekranda hiç bişey yazmıyor ekran gtmis   kumandada pahalı sanırım Arçelik bizimki  bakalm nasıl olucak en son kızım bardaktan su içiyordu  nasil olmuş çözemedim :)))) bu arada bebekllkten beri kırdığı diktugu hiç bişey yoktu bugün onun lafını ettik kardesin herşeyi kırıyor sen böyle değildim diye sonuç kumandadan olduk :))) 

4 Cevaplar

0 oy
önce (5,142 puan) tarafından

Sarılalım mı 🤭🤭 aynı durumdayım

önce (1,120 puan) tarafından

Benim 2. Çok fena ona laf ediyordum ki başıma bu geldi :)))  

önce (5,142 puan) tarafından

Demek ki laf etmemek gerekiyormuş 😂😂

Öyle vallah ağzımı açmam artik

-Reklam-
0 oy
önce (8,337 puan) tarafından

Ohooo sen benim kızla 3 gün vakit geçirsen delirirsin herhalde. Benim dlyen erkek çocuğuna taş çıkartır. 

Benm ikiside kiz ve erkek çocuklar belki daha iyidir canm 

0 oy
önce (46 puan) tarafından

Şu saate evde boks maçı düzenlediler 

Maşallah çok tatlı 2 erkek yada 2 kız olması cok iyi oluyor benmde 2 kızım var boyleler :)))

İki erkek ama çocuk demeye bin şahit ister canavar bide ben bu fotoyu nasıl dilerim onu çözemedim 

Yorumunun altına bak kalem isareti var ya ona bas resimi goruceksin resmi basılı tut  sil 

Teşekkür ederim Allah korusun çocuklarımıza nazar değer yaramazlık yapamazlar daha sonra sakın anneler oluruz 😂

0 oy
önce (1,498 puan) tarafından

Cani sagolsun Oğlum ,telefonumu yıkamış pislenmiş diye, bize hic kumanda dayanmıyor evde sürekli 3-4 tane yedek bulunduruyoruz😂 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Klima kumandasının içine su kaçarsa ekran neden çalışmaz?
Klima kumandasının içine su kaçtığında ekranın çalışmaması, sıvı nedeniyle iç devrede veya LCD panelin bağlantı noktalarında meydana gelen kısa devre ya da oksitlenmeden kaynaklanır. Sıvı teması sonrası ekranın hiçbir şey göstermemesi, kumandanın sinyal göndermeye devam etse bile ekran paneli ile ana kart arasındaki iletkenliğin bozulduğunu veya ekranın kalıcı olarak zarar gördüğünü işaret eder.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Su kaçan klima kumandası nasıl kurutulmalı ve tamir edilir?
Su kaçan klima kumandasını kurtarmak için öncelikle pilleri hemen çıkarmalı ve kumandanın içini açarak kuru, tüy bırakmayan bir bezle veya düşük ısıda saç kurutma makinesiyle tamamen kurutmalısınız. Eğer içini açıp temizlemenize rağmen ekran görüntü vermiyorsa, sıvı ekranın arka ışıklandırmasına veya bağlantı soketlerine ciddi zarar vermiş olabilir; bu durumda profesyonel teknik servis desteği gerekebilir.
Klima kumandası ekranı su alması sonucu tamamen bozulur mu?
Evet, suyun LCD ekran katmanları arasına sızması ekranın tamamen kararmasına veya çizgilenmesine neden olabilir. Özellikle Arçelik gibi markaların özel üretim kumandalarında, sıvı teması sonrası ekranın içindeki sıvı kristaller zarar gördüyse bu durum genellikle donanımsal bir arızaya dönüşür ve çoğu zaman kumanda fonksiyonel olsa dahi ekran panelinin tamamen değişmesi gerekir.
Islanan klima kumandası pirinç içine koyulmalı mıdır?
Islanan klima kumandasını pirinç içine koymak, içerideki nemin hapsolmasına ve pirinç parçacıklarının kumanda tuşlarının arasına girerek daha fazla hasara yol açmasına neden olabilir. Bunun yerine, kumandayı pilsiz bir şekilde açık tutarak 24-48 saat boyunca hava akımı olan, nemden uzak bir ortamda doğal yollarla kurumasını beklemek elektronik cihazlar için en sağlıklı yöntemdir.
Klima kumandası ekranı gitmişse nasıl kontrol edebilirim?
Ekran gitmiş olsa bile klima kumandasının çalışıp çalışmadığını anlamak için kumandayı telefonunuzun kamerasını açarak kameraya doğru tutun ve tuşlara basın. Eğer kamera ekranında kumandanın uç kısmındaki kızılötesi (IR) vericinin mor veya beyaz bir ışıkla yandığını görüyorsanız, kumandanızın kartı çalışıyor demektir ancak ekran paneliniz sıvı nedeniyle tamamen işlevini yitirmiştir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 801 göst.
23 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yarin (205 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,193 göst.
2 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Asabii (1,497 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 834 göst.
21 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Keklik (2,441 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 412 göst.