Kayınvalidem yüzünden eltim bana trip atıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
227 göst.
önce Diğer kategorisinde (59 puan) tarafından

Mesela şey diyelim kaynananiz  gelince sizin çocuğunuza elbise aldı ama eltinizin çocuğuna almadı (yapılan şey yanlış kim olsa rahatsız olur bu bir gerçek)

Sonra eltiniz size trip attı . rahatsız olur musunuz 

Ama siz gerçekten de kaynanadan bir şey istemedeniz öyle bir şey de empoze etmediniz ,normalde de eltinizle bir sorununuz yok hatta bir araya gelince iyi anlaşıyorsunuz.

Ama eltiniz kaynanizla birlikte size de trip attı ama siz gerçekten de bir şey demediniz,kaynanadan elbise istemediniz kendisi aldı .

Bu durumu normal karşılar mıydınız 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (2,438 puan) tarafından

Sana almak istemistir sana almistir yada ona almak istemistir ona almistir hic tinlamam valla

-Reklam-
0 oy
önce (3,035 puan) tarafından

insan tabiki hislanmaz biyle bir durumda. elti yanindaysa babanne elbise veriirken ben eltinin yerinde olsam

babanensi bizimkiler torun degilmi falan derdim. senin tabiki yapacagin bisey yok. 

0 oy
önce (5,254 puan) tarafından

Ben eltinin yuzune derdim bana niye trip atıyorsun ki ben istemedim bile bile bırsey yapmadım desen belki soyler sorunu çözerdiniz çünkü anlaşıyorsunuz hem oda seni anlar sende onu

0 oy
önce (3,989 puan) tarafından

Tabiki insan nefisten yaratıldığı için bozulur ya almayacak yada alıyorsa diğerlerinde alacak kim olsa kırılır 

önce (59 puan) tarafından

Doğru o konuda haklı zaten ama kaynanaya kırılsın ben bir şey yapmadım ki

0 oy
önce (1,142 puan) tarafından

Aynı benim kaynana ama eltimin de kaynanadan farkı yok. Akrabalar zaten aynı karakter benimkiler 

0 oy
önce (1,390 puan) tarafından

Kaynana ya ikimize birden al ya da bana alma de araya nifak sokuyor çok günah 

0 oy
önce (65,853 puan) tarafından

normalde babanne olarak ayirmamasi lazım ayıp etmis size trip atarakta eltiniz size ayıp etmis keşke gizli gostermeden verseydi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalidemin yaptığı ayrımcılık yüzünden eltim bana neden trip atıyor?
Eltinizin size trip atmasının temel sebebi, kayınvalidenizin tutumu karşısında yaşadığı haksızlık duygusunu size yöneltmesidir. Bu durum psikolojide yer değiştirme olarak adlandırılır; kişi öfkesini asıl muhatabı olan kayınvalideye yöneltmek yerine, durumu daha kolay ulaşılabilir veya yakın gördüğü size aktarır. Siz bir talepte bulunmadığınız için bu tepki haksızdır ancak eltinizi rahatsız eden şey sizin durumdan memnun görünmeniz veya onun mağduriyetini onaylamamanız olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kayınvalidemin haksız tutumu karşısında eltimin tavrını nasıl karşılamalıyım?
Bu durumu kişisel algılamadan, eltinize karşı nötr ve anlayışlı bir duruş sergileyerek karşılamalısınız. Eltinizle aranızdaki ilişkiyi korumak istiyorsanız, kayınvalidenizin yaptığı ayrımcılıktan rahatsız olduğunuzu ve bu durumun sizin isteğiniz dışında geliştiğini açıkça ifade edin. Konuyu uzatmadan, onunla olan arkadaşlığınızın kayınvalidenizin davranışlarından bağımsız olduğunu vurgulamanız aradaki gerginliği azaltmaya yardımcı olur.
Başkası yüzünden bana trip atıldığında nasıl tepki vermeliyim?
Başkası yüzünden size trip atıldığında savunmaya geçmek yerine, empati kuran ancak sınırlarınızı çizen net bir iletişim kurun. Sorunun sizinle değil, kayınvalidenizin eylemiyle ilgili olduğunu nazikçe belirtmek en sağlıklı yoldur. Eğer eltinize 'Senin bu konuda hissettiklerini anlıyorum, ancak bu durum benim kontrolüm dışında gelişti ve ben de bu ayrımcılığı doğru bulmuyorum' şeklinde bir yaklaşım sergilerseniz, yanlış anlaşılmaların önüne geçebilirsiniz.
Aile içi ilişkilerde kayınvalide kaynaklı çatışmalar nasıl yönetilir?
Aile içi ilişkilerde kayınvalide kaynaklı çatışmaları yönetmek için en önemli adım, taraflar arasında köprü kurmadan kendi bireysel alanınızı korumaktır. Kayınvalidenizin yaptığı ayrımcılıkları onaylamadığınızı net bir dille belirtmek, tarafsız kaldığınızı kanıtlar. Eltinizle yaşadığınız gerginlikte ise sorunun sizin değil, kayınvalidenizin davranış biçimi olduğunu hatırlatarak aranızdaki iletişimi bu olaydan ayırmaya odaklanın.
Eltimle kayınvalidem yüzünden aram bozulursa ne yapmalıyım?
Eltinizle aranız bozulursa, durumu düzeltmek için doğrudan ve samimi bir konuşma yaparak sorunun kaynağını netleştirin. Ona kayınvalidenizin davranışını sizin de tasvip etmediğinizi, üçüncü şahısların tutumunun dostluğunuzu etkilememesi gerektiğini söyleyin. Eğer o hala size mesafe koymaya devam ederse, kendi sınırlarınızı koruyarak bir süre sessiz kalmak ve zaman tanımak, ilişkinin doğal seyrine dönmesine yardımcı olacak en iyi yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,907 göst.
0 oy
5 cevap 423 göst.
28 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 776 göst.
29 Haziran 2022 Diğer kategorisinde icimdekiMelodi (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
43 cevap 3,747 göst.
15 Nisan 2021 Diğer kategorisinde H..A .V.V.A.M (2,060 puan) tarafından soruldu