Kendime gerçekten güveniyorum diyebilmek için ne yapmalıyım?

+1 oy
582 göst.
önce Diğer kategorisinde (281 puan) tarafından

Ben olayları çok güzel yönetirim kendime göre tecrübem var çevremdekiler genelde fikirlerimi düşüncelerime beğenir diyen var mı

24 Cevaplar

+2 oy
önce (4,501 puan) tarafından

En İyi Cevap

Bende kaos zamanı robotik bir cerrah soğukkanlılığı oluyor. Belki seri katil donukluğu.

Sosyopatik bir ruha bürünüp survive modumu açıyorum istemsizce. İnanılmaz rahatsız edici bir sakinlik.

Korku, panik vb insanı telaşa sürükleyen hiçbir duyguyu bünyem kabul etmiyor. Sanki şalter atmış gibi.

Her olayda olayın boyutuna göre bunun derecesi de alçalıp yükseliyor. 

önce (281 puan) tarafından

Aradığım bacı

-Reklam-
+7 oy
önce (871 puan) tarafından

Herşey de 4*4'lüğüm herşeyi bilirim diyen insan net cahil insandır 🤣🤣

önce (303 puan) tarafından

Net 😁 

+3 oy
önce (2,374 puan) tarafından

Ben🤣kaos çözmek dert dinlemek ve çözüm bulmak kavga ayırmak insanlara akıl vermek🤣Allah benim. Bu huyumu keşke alsa hiç sevmiyorum çünkü kime iyilik etsem kol gibi kazık giriyor bana işleri bitince 🤣

önce (4,002 puan) tarafından

Karnı doyan sofraya pisliyor desene

önce (2,374 puan) tarafından

Hiç sorma valla aklımın yettiğince hep iyi yönde akıl veriyorum ama dönüp baktığım zaman en sonunda sanki ben farklı bişey yapmisim gibi kötü oluyorum ama yok yine akillanmiyom

önce (65,893 puan) tarafından

haha nasil anlatırım diye dusunurken son cümlesine kadar ayni 🙂

+2 oy
önce (9,904 puan) tarafından

Ne konuda mesela 

Bildiğim konularda konuşurum çevrededw fikrim sorulur . 

Bilmediğim konularda ahkam kesmem susmayı ve dinlemeyi tercih ederim

+2 oy
önce (6,565 puan) tarafından

Her konuyu bilirim, her olayı çözerim, her konuda bana danışılır diyen olur mu ki? 

İnsan bilmediği yerde de susabilmeli.

Ben ise yerine göre davranırım. 

+2 oy
önce (5,306 puan) tarafından

tam olarak evet böyleyim diyen net narsisttir

Olayları kendime yada kişiye göre yönetmem adalet neyi gerektiriyorsa onu yaparım bu konuda babamı tanımam suçlu hatalı olan babam bile olsa yanlışı savunmam bir fikir vereceksem mutlaka çift taraflı bakış açısıyla değerlendiririm bu özelliğim pek sevilmez ama bana göre olması gerekendir olaylar karşısında genelde soğukkanlı olduğum için kaosları veya felaketleri iyi yönettiğimi söylerler bilmediğim emin olmadığım bir konuysa fikir bile beyan etmem

önce (5,306 puan) tarafından

Bir tek yanımda kavga varsa birşey yapamam panik atagım oldugu için elim ayağım titrer oturup aglarım

+2 oy
önce (132 puan) tarafından

E bu sensin @Alaska

önce (4,501 puan) tarafından

Annemin kızı mısın ya nasıl bu kadar iyi tanıyorsun beni ❤️‍🔥😁

önce (132 puan) tarafından
+1

Buradaki hemen hemen herkes senin tavsiye lerinden faydalanıyo, iyiki varsın eksik olma 🤲🌹

+1 oy
önce (32,867 puan) tarafından

Konuya göre değişir genelde fikirleri beğenilen biriyim ama çok özgüvenli değilim + kimseye sormadan fikrimi belirtmeyi sevmiyorum ( bana da yapılmasını sevmiyorum) Bir şeyi de bilmiyorsam bilmiyordur bilgiçlik taslayıp kendimi komik duruma düşürmem

+1 oy
önce (16,161 puan) tarafından

o anki durumuma bağlı ama eşim çok soğuk kanlıdır, o güzel çözer

+1 oy
önce (822 puan) tarafından

Ben genelde çok fevri ve saldırganım o yüzden kaos ortamında yönetemem ama akıl verme veya başka konuda  konusunda tecrübem be bileyim varsa konuşurum yoksa paylaşım yaparak noktalar bulurum 

+1 oy
önce (1,055 puan) tarafından

Herseyı bılmem belkı ama 

Arastırmayı ve ugrasmayı seven bırıyım bırının bır konu hakkında bır sormaya ıhtıyac varsa oncelık benım fıkırlerıme onem verırler hatta kaynanam ne zanan bana sordugu halde dedıgımı yapmasa yıne ona gelır😀 

+1 oy
önce (1,147 puan) tarafından

Ailenin en küçüğü olduğum için en doğru fikri de sunsam kimse tınlamaz ama iş yerinde iş arkadaşlarım hatta yöneticilerim bile mutlaka akıl danışırlar

+1 oy
önce (6,128 puan) tarafından

Tam tersi en büyük çözümüm oturup ağlamak 

Arkadaşlsrım genellikle fikrimi önemser sorunları varsa ya da üzgünlerse, kimseye anlatamadıklsrı dertlerini bana anlatırlar. Ağlayacaksakta beraber ağlarız

+1 oy
önce (1,040 puan) tarafından

Yok ya öyle üst perdeden çok takılmam  ya  en ufak bişey de ablamı ararım kız kardeşimi ararım 😃 daha kendimi yönetemiyorum kaldımı ki örnek olayım🤣😂

+1 oy
önce (2,108 puan) tarafından

He o benim krizi cok guzel yonetirim biri gorse duysa kiz nasil akil ettin onu helal olsun der biri bi derdini anlatsin on numara fikir veririm onlarinda yonetmesine yardimci olurum beni doguran ana bile cogu zaman benden akil alir tu tu tu masaAllah bana 🤭

+1 oy
önce (86 puan) tarafından

Üşengeç olduğum için zor işleri hemen pratik bi şekilde yapıyorum yada birinin derdi olduğunda gayet güzel fikir verıyorum ama iş kendime geldımı bi salaklık bi salaklık sorma :) 

0 oy
önce (5,260 puan) tarafından

Kaosa fln hiç gelemem hiç sevmiyorum haklısın dıyıp cekılırım sjsjjs 

0 oy
önce (27,992 puan) tarafından

Sadece beni ilgilendiren konualrini işime gelir sekidle yonetirim shshdh

0 oy
önce (1,731 puan) tarafından

Aklimi kemdime kullanmayi tercih ederim disarda bilsem bile bi konuyu o an dahil degilsen susarim en yakinlarim olunca akil veririm akil alirim ozellikle sorulmadikca karismam 

0 oy
önce (59 puan) tarafından

Hangi konuda meselaaa

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Özgüvenimi nasıl daha sağlam bir temele oturtabilirim?
Özgüveninizi sağlamlaştırmak için öncelikle kendi yeteneklerinizi ve geçmiş başarılarınızı objektif bir şekilde listeleyerek işe başlayın. Kendinize olan güveninizi artırmanın en etkili yolu, zorlu durumlarda verdiğiniz doğru kararları ve bu kararların sonuçlarını analiz etmektir. Çevrenizden gelen olumlu geri bildirimleri içselleştirin ve kendi karar verme sürecinize güvenerek küçük çaplı sorumluluklar alarak bu güveni pratikle destekleyin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kendime olan güvenimin sarsılmaması için neler yapmalıyım?
Kendine güvenin sarsılmaması için kişisel sınırlarınızı belirlemeli ve kendi değer yargılarınızla tutarlı hareket etmelisiniz. Olayları yönetme yeteneğinizin arkasında durmak, başkalarının fikirlerinden etkilenmeden kendi tecrübelerinize odaklanmayı gerektirir. Sürekli öğrenmeye ve mevcut tecrübelerinizi geliştirmeye devam ederek, karşılaştığınız sorunlarda çözüm odaklı kalmak özgüveninizi daimi kılar.
Başkalarının fikirlerini önemsemek özgüveni nasıl etkiler?
Başkalarının fikirlerini önemsemek, özgüvenin sağlıklı bir denge içerisinde kalması için bir geri bildirim kaynağı olarak kullanılabilir ancak ana belirleyici olmamalıdır. Çevrenizin fikirlerini beğenmesi, yeteneklerinizin fark edildiğinin bir göstergesidir fakat kendinize olan güveniniz, dış onaydan ziyade kendi içsel değerlendirmenizden gelmelidir. Dış görüşleri bir teyit mekanizması olarak kullanmak, kendi kararlarınızın doğruluğunu pekiştirmenize yardımcı olur.
Tecrübelerimi özgüvenimi güçlendirmek için nasıl kullanırım?
Tecrübelerinizi özgüveninizi güçlendirmek için geçmişteki kriz yönetimi deneyimlerinizi analiz ederek kullanabilirsiniz. Hangi durumlarda soğukkanlı kaldığınızı ve hangi yöntemlerin işe yaradığını not almak, bir sonraki zorlukta size rehberlik eder. Geçmiş başarılarınız, bugünkü olayları yönetirken ihtiyaç duyduğunuz kanıtlardır; bu tecrübeleri hatırlamak, olaylara daha temkinli ve kendinden emin yaklaşmanızı sağlar.
Gerçekten kendime güveniyorum diyebilmek ne anlama gelir?
Gerçekten kendinize güveniyorum demek, kendi yeteneklerinize, karar verme gücünüze ve tecrübelerinize olan inancınızın tam olması demektir. Bu durum, çevrenizden gelen takdirle birleştiğinde özgüvenin daha somut bir hale geldiğini gösterir. Gerçek bir özgüven, hatalardan korkmadan olayları yönetebilme kapasitesine sahip olduğunuzu bilmek ve kendi içsel sesinize güvenerek adım atmaktan geçer.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 1,659 göst.
26 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Ipek41 (11,320 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 726 göst.
8 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gmzz (183 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 898 göst.
10 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Ahsenbennn (1,789 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,772 soru