Eşimin ailesi 15 yaşındaki oğlumu dolduruyor ne yapabilirim?

0 oy
207 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (221 puan) tarafından

Eşim ve ben ailesiyle konuşmuyoruz baya kavgalar falan oldu evi annesinin mahalleden başka mahalleye taşındık ama eşimin ilk evliliginden çocuk yanımda babanneleri bunu arayıp benim hakkımda çocuğu dolduruyor ağzından laf alıyor ne yaptigimiz falan öğreniyor ben şüpheleniyordum burdan laf goturdugunu ama biraz önce mutfakta burda olanı bitteni anlattığını duydum ne yapabilirim ben oğlan 15 yaşında

5 Cevaplar

0 oy
önce (3,322 puan) tarafından

Eşinde kavgalıymş bence eşine anlat o konuşsun oğlu ile

önce (221 puan) tarafından

Eşimde birşeylerin farkında ama anlatsın ne olacak diyor ama ben rahatsız oluyorum 

Mesela yeni tasindik bu eve diğer evi daha teslim etmedik esylar var biraz oglandan oranın anahtarını istiyor ne yapacaksa

-Reklam-
0 oy
önce (4,447 puan) tarafından

Çocuğun yaşı küçük değil bence babası konuşmalı. Senin söylemen uygun olmaz gibi 

Evet küçük değil ama bazı şeylere gelince malesef çocuk anlatsın oluyor bende soyleyince üvey anne olmuş oliyorum 

önce (4,447 puan) tarafından

Ama bu hoş bi davranış değil laf taşımayı öğreniyor bi nevi ileride karakterine iyice oturmuş olacak 

Bunu anlayan maalesef yok 

0 oy
önce (2,228 puan) tarafından

15 yaş küçük değil ki küçük olsa tavlayarak ağzından laf alıyorlar diyelim

Cocuk 6 aylıktan beri babanne baktığı için herseyleri söylüyor babanne diğer taraftan neler söylüyorsa bilmiyorum ama tamam babanne deyip duruyor bende rahatsız oluyorum evin içinde ne olup biten onlara gidiyor 

0 oy
önce (3,049 puan) tarafından

15 yasind akoskoca cocuga bisey tembihlenmez anlatma o bu. zaten akli basinda ne isterse onu yapar.  bide anlatsin nolcak esinin ailesi gelip maydonoz olmadiktan sonra en fazla iyiliginize olan seylere hasetlenip catlarlar. kotulugunuze olan sey anlatiosa vocuk olumsuz durumsa oh beter olsunlar derler en fazla nolabilir yani

cocuk onlarin lafiyla sana babasina kardeslerine agresif kotu davranmiosa

Çocuğu tembihliyor canım örnek yediğini mutfağa götürme kirlini sepete atma o temizlesin onun dediği bı şeyi yapma gibi cocogu tembihliyor cocukta onu dinliyor içtiği bardağı bile mutfağa götürmüyor 

önce (3,049 puan) tarafından
+1

oAman cocuk kucuk degil . orda yasamak istiosa gtsin orda yasasin alip karainiza konusun . milletin doldurusyla yasayacaksan hangi ev sana daha cazip geliosa orda yasa diye babasi konussun madem tembihlenen seyleri orda yapsin yada yaomasin. kucuk degil kararini versin memnun degisle ordakilerin sozunu dinleyerek hareket ediosa babamnesiyle yasasin madem

0 oy
önce (16,141 puan) tarafından

yorumları okudum da işin çok zor. çocuğa yok anahtarı ver, yok kirlini bırak o toplasın falan büyük sıkıntı. tam ergen bir şey desen ters de teper. senin konuşman olmaz, babası konuşacak, ne o karı gibi laf taşıyorsun gibisinden🤦🏼‍♀️

kaynanan da evlerden ırak bir tip🤦🏼‍♀️ 

Eşim işte şuan sabah gelince konuscam zaten bu çare bulsun yoksa böyle gitmez 

Kaynana kimsenin başına vermesin yalan desen var iftira var bazen diyorum Allah'ım affetsin cenabı mevlam canını alsa herkes kurtulsa ama yok o ölmezde bu yaptiklarindan çok çeker 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

15 yaşındaki çocuğun aile içi tartışmalarda doldurulması nasıl engellenir?
15 yaşındaki çocuğun aile içi çatışmalara dahil edilmesini engellemek için öncelikle çocukla açık ve yargısız bir iletişim kurmalısınız. Çocuğun özel alanına saygı duyduğunuzu hissettirin ve büyüklerin sorunlarının sadece büyükler arasında kalması gerektiğini sakin bir dille ifade edin. Çocuk, babaanne veya diğer aile bireyleri tarafından doldurulduğunu fark etmeye başladığında, ona gerçekleri manipüle etmeden, yaşının getirdiği olgunlukla anlatmak güven bağınızı güçlendirecektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Babaannenin torununu anne veya baba hakkında doldurması durumunda ne yapılmalı?
Babaannenin torununu doldurması durumunda çocuğun psikolojik sağlığını korumak adına uzman bir pedagogdan destek almanız en sağlıklı yoldur. Çocuğun içine çekildiği bu durumun bir manipülasyon olduğunu ona hissettirmeden, kendi ev ortamınızdaki huzuru ön plana çıkarın. Aile sınırlarını net bir şekilde belirleyin ve çocuğun ev dışındaki kişilerden aldığı olumsuz telkinleri, evdeki sevgi dolu ve şeffaf tutumunuzla dengeleyerek etkisiz hale getirin.
Eşin ailesiyle sorun yaşandığında çocukların bu duruma dahil olması neden tehlikelidir?
Çocukların ebeveynleri ile aile büyükleri arasındaki çatışmalara dahil edilmesi, çocuklarda ciddi kaygı bozuklukları, güven kaybı ve kimlik çatışmalarına yol açabilir. 15 yaşındaki bir genç, bu tür bir manipülasyona maruz kaldığında taraf tutma zorunluluğu hissedebilir, bu da çocuğun duygusal gelişimini olumsuz etkiler. Aile içi sorunların dışarıya sızması ve çocuğun bir haber taşıyıcı konumuna getirilmesi, sağlıklı ebeveyn-çocuk ilişkisini ciddi şekilde zedeler.
Evdeki özel konuşmaların başkalarına anlatılması durumunda hangi sınırlar çizilmelidir?
Evdeki özel konuşmaların dışarıya sızdırılması durumunda, bu eylemin çocuğun mahremiyetini ve güvenliğini tehdit ettiğini net bir şekilde belirten sınırlar koymalısınız. Eğer çocuk 15 yaşındaysa, onunla 'evin sırlarının evde kalması' konusunda yetişkin bir birey gibi konuşarak sınırların önemini vurgulayın. Aile üyeleriyle görüşme mesafesini artırarak veya kısıtlayarak bu bilgi akışını kesmek, evinizin huzurunu korumak adına alabileceğiniz en etkili önlemdir.
15 yaşındaki bir çocuk aile içi çatışmalarda nasıl korunur?
15 yaşındaki bir genci korumak için en önemli adım, çatışma ortamından onu fiziksel ve duygusal olarak uzak tutmaktır. Çocuğun aile büyükleri tarafından sorgulanmasına izin vermeyin ve onunla kurduğunuz bağı güçlendirmek için kaliteli zaman geçirmeye odaklanın. Çocuğun kendisini bir taraf gibi hissetmesini engelleyecek, onun bireyselliğine saygı duyan ve ev içi huzuru önceleyen bir yaklaşım, dışarıdan gelen manipülasyonlara karşı en büyük savunma kalkanıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 542 göst.
20 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde I3lknurum.02 (948 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 876 göst.
3 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Bahar_6565 (277 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 202 göst.
1 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Elifff0 (484 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 403 göst.
20 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde ptrck (1,191 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,665 soru

24,751,593 cevap

372,194 kullanıcı

...