Devlet anaokuluna giden çocuğuma akıllı saat takabilir miyim?

0 oy
149 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,237 puan) tarafından

Biz mamakta yaşıyoruz. Mamakın namıda hiç hoş değil bilenler bilir. Oğlum bu sene anasınıfına gidecek devlet okulunda.özeller çok fahiş fiyat istiyorlar.  Oğlumun kaydının çıktığı okul evimize çok yakın 2 bina yanımız ama okulu eğitimini çok övmüyorlar. Öğrencileri ile parkta çok kez karşılaştığımız için bende biraz önyargılıyım. Eğitimi güzel bir kaç okul buldum ama hem bize çok uzak . Şuan arabamız yok birde bunun yazı var kışı var çocuğu otobüslerde hergün hergün süründürmek istemedim.  Servis desem ankara haber de birkaç servis kazaları gördüm bunlar daha 5 yaşında çocuklar Allâh korusun bir kazada tutunamazlar kendilerini koruyamazlar bile evet servis ablası var ama bir tane o kadar çocuğa nasıl yetişsin. Birde geçen sene okul saldırıları falanda çok korkuttu. Ve Allah korusun düşer rahatsızlanır bir sorun olur hemen yanına gidebilirim. hat takılan arama yapışam çocuk akıllı saatleri var konum takibi ses dinleme özelliği olanlar var ondan almayı düşünüyorum okul izim verir mi? Sorun yaparlar mı kullanmasına.

6 Cevaplar

0 oy
önce (16,157 puan) tarafından

bazı okullarda izin vermiyorlar 

ablam yeğenime almıştı, okılda çocuklar oyuncak etmiş diye yasaklamışlardı

airtag alabilirsin 

önce (2,237 puan) tarafından

Aslında ebeveyn kilidi var saatte okulda içimde aktifleştirip tüm özelliklerine sınır koyabiliyoruz. 

önce (16,157 puan) tarafından

okulla görülmen daha doğru işte izin verirler mi vermezler mi bilemem. 

-Reklam-
0 oy
önce (5,310 puan) tarafından

Yok kullandırmıyorlar malesef 

NNasip bakalım

0 oy
önce (3,232 puan) tarafından

Mamak'ta hangi okul

Şehit murat Eroğlu

önce (3,232 puan) tarafından

Bişey olmaz inşallah bizde mamak'ta okuduk şükür bişey olmadı Allah'a emanetler

0 oy
önce (2,152 puan) tarafından

Akıllı saat dahil normal saatler ve kolye, küpe gibi aksesuarlar yasak. Bizimkinde böyleydi ve tüm okullarda da bunun geçerli olduğunu düşünüyorum. İsterseniz müdür veya eğer belirlendiyse öğretmeni ile konuşun muhtemelen aynı şeyi söyleyeceklerdir ama yine de içinizde kalmamış olur. Rabbim çocuklarımızı ve bizleri her türlü musibetten muhafaza etsin🤲🏻💐

İlk hafta soracağım evet

0 oy
önce (32,832 puan) tarafından

Bizim büyük öğrenciler takıyor sadece sınav dönemlerinde çıkartsın isteniyor ama anaokulu ilkokul nasıldır bilmem ama şu ortam dinlemesi hiç etik değil ve yasak olmalı 

Okulda şiddet çok görüp duyuyoruz. Zaten sanmıyorum kimse sabahtan akşama kadar bir ortamı dinlemez ama çocuktan şiddet ağır cezalar yad çok fazla ses yükseltme hakkında şikayet olursa kullanma açısında sıkıntı olmaz bence

önce (32,832 puan) tarafından

Öğretmenin kötüsü kadar Veli'nin kötüsü de var sınıf ortamı bu tarz şeylere açık değil müdür bile grip dersi dinleyemiyor veya sınıf ortamında herhangi bir ses görüntü almak yasak. Ki tehlikleli de bir şey. Herhangi bir olumsuz durumda şikayet olur ve diğer öğrencilerden teyit ettirilir bu olumsuz durum 

Tabiki vardır hiç bir ikili ilişkide tek taraflı hata olmaz. Ama bu da evlat insanın canı. Her türlü şey geliyor akla

0 oy
önce (65,890 puan) tarafından

akilli saat yasak okullarda anaokulu zsten  daha güvenli oluyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Devlet anaokullarında çocukların akıllı saat takması yasak mı?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitim kurumlarında akıllı saat kullanımına dair doğrudan bir yasak kararı bulunmamakla birlikte, okul yönetimleri eğitim ortamını bozduğu veya özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle bireysel kısıtlamalar getirebilir. Okulun iç yönetmeliği ve sınıf öğretmeninin disiplin kuralları bu konuda belirleyici olmaktadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Anaokuluna giden çocuğuma akıllı saat alırken nelere dikkat etmeliyim?
Akıllı saat alırken öncelikle cihazın ses dinleme ve konum takibi özelliklerinin KVKK kapsamında yasal sınırlarını bilmeniz önemlidir. Cihazın şarj ömrünün gün boyu yetmesi, çocuğun kolayca kullanabileceği basit bir arayüze sahip olması ve acil arama butonu gibi temel güvenlik fonksiyonlarının bulunması tercih edilmelidir.
Okulda akıllı saat kullanımında KVKK ve gizlilik sorunları nelerdir?
Akıllı saatlerin ortam dinleme ve görüntü kaydı alma özellikleri, okul içindeki diğer çocukların ve öğretmenlerin kişisel verilerinin korunması kanunu (KVKK) ile çelişebilir. Bu cihazlar kişisel veri toplama riski taşıdığı için, okul yönetimi diğer öğrencilerin mahremiyetini korumak adına saat kullanımına itiraz edebilir.
Çocuğumun okulda akıllı saat takması için öğretmenden izin almalı mıyım?
Okulda akıllı saat kullanımına başlamadan önce mutlaka sınıf öğretmeniyle görüşerek izin almalısınız. Öğretmen, saatin derste dikkat dağıtıp dağıtmadığını veya sınıfta bir huzursuzluk yaratıp yaratmadığını gözlemleyerek size en sağlıklı geri bildirimi verecektir; öğretmenin onayı olmadan cihazı taktırmak disiplin sorunlarına yol açabilir.
5 yaşındaki çocuğuma güvenlik için akıllı saat takarsam sorun yaşar mıyım?
Güvenlik endişeleriyle 5 yaşındaki çocuğunuza akıllı saat taktığınızda, cihazın okul saatleri dışında veya ders esnasında çalması çocuğun dikkatini dağıtarak öğrenme sürecini olumsuz etkileyebilir. Ayrıca saatin kaybolması, kırılması veya oyun aracı olarak görülmesi gibi durumlar yaşanabilir, bu nedenle kullanım öncesinde öğretmenle bir deneme süreci planlamanız en doğrusudur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 245 göst.
9 Eylül 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde johnick (9,396 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 577 göst.
0 oy
1 cevap 214 göst.
30 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Sarioglusumm (554 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 472 göst.
6 Ağustos 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Gurbett (754 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,733 soru

24,752,571 cevap

372,263 kullanıcı

...