Devlet hastanesi diş randevum iptal edildi, ne yapmalıyım?

0 oy
335 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,247 puan) tarafından

Geçen hafta cuma günü oğlumun dişi ağrımaya başladı.en erken  7 gün sonraya haftaya Cuma'ya devlet dişe randevu vardı  Hece 12 de çığlık çığlığa ağlamaya başladı . Calpol ve pedifen verdim evde onlar vardı o da kesmedi ağrıyı. Bizde özel hastaneye götürdük diş kökünde enfeksiyon var denildi antibiyotik verdiler. Devlete aldıpım randevuyu iptal etmedim antibiyotiği 1 hafta kullanır tedavisini devlette yaptırırım diye  düşündüm. Bugün saat 3 de 182 arayıp doktorun muayene düzeninde değişiklik olduğu için randevunuz iptal edildi diye. Saçmalığa bakar mısınız? Yarın muayeneye gidecektik şimdi kaldık ortada çok şükür özele götürebilirim imkanım var sistem çok can sıkıcı. Şimdi en erken randevu 5 gün sonraya. 

4 Cevaplar

0 oy
önce (16,226 puan) tarafından

doktor izim falan aldıysa maalesef böyle

size yine haber vermişler. eşim, randevunun iptal olduğunu gittiğinde öğrendi. doktor izne ayrılmış, (olabilir) sisteme girmemişler. eşim bir de randevuya gitmeyen hasta konumuna düştü 15 gün randevu alamadı 

önce (2,247 puan) tarafından

Ama gerçekten bu yapılan çok saçma hele sizinki daha saçma 

-Reklam-
0 oy
önce (6,148 puan) tarafından

Randevu bulamamak ayrı sorun bulduğunda iptal edilmesi cabası.bizde 2 hafta sonraya anca randevu bulabildik

Birde diş biz çol zor dayanıyoruz diş ağrısına onlar nasıl dayansın

0 oy
önce (13 puan) tarafından

Ya sanırım şehir şehir değişiyor bu sorun ben Antep'te randevu ile bile saatlerce sıra beklerken Antalya'da randevusuz giriş yapıp baktırabiliyorum konu Bebek olunca da can sıkıcı bir durum

Olabilir Ankara'da sadece 10 15 dk bekleme oluyor genelde ama diş tedavisi olunca işler değişiyor bazen

0 oy
önce (9,266 puan) tarafından

Ben üni hastanesine götürdüm diş kökü enfeksiyon vardı malsef çekildi ama bir hafta önce çocuk acile ates sebebiyle basvurmuştum antibiyotik başlanmıştı zaten üni hastanesini dene istersen bir ilk tedaviyi yaparlar ama dolgu falan baya sonraya atıyorlar bizi taaa kasıma attılar dolgu için 

Benim o kadar vaktim yok ilk tanı randevusu sonra tedavi için randevu alıyorsun çocuğu o kadar bekletemem

önce (9,266 puan) tarafından

Ben 2 gün içinde hallettim canım pazartesi tanısını koydular apse olduğunu bildir ertesi gün çektiler 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Devlet hastanesi randevum neden iptal edildi?
Devlet hastanesi randevularının iptal edilmesinin en temel sebebi doktorun çalışma düzeninde meydana gelen zorunlu değişikliklerdir. Sistemsel bir aksaklık olabileceği gibi, doktorun idari izinleri, sağlık sorunları veya nöbet değişikliği gibi durumlar randevunun merkezi hekim randevu sistemi üzerinden otomatik iptal edilmesine yol açabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Diş randevum iptal edildiğinde ne yapmalıyım?
Randevunuz iptal edildiğinde öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden veya 182 hattını arayarak yeni bir boşluk olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer acil bir durum söz konusuysa bağlı bulunduğunuz bölgedeki ağız ve diş sağlığı merkezlerinin acil servis birimlerine başvurmanız en doğru yöntemdir.
Çocuklarda gece başlayan diş ağrısı için ne yapılır?
Çocuklarda gece başlayan şiddetli diş ağrısı genellikle diş kökündeki enfeksiyonlardan kaynaklanır ve bu durum acil tıbbi müdahale gerektirir. Öncelikle bir diş hekimine başvurarak enfeksiyonun kaynağını tespit ettirmeli ve doktor kontrolünde antibiyotik tedavisine başlamalısınız. Evdeki ağrı kesiciler sadece geçici rahatlama sağlar.
Diş enfeksiyonu olan bir çocuk için antibiyotik ne zaman etki eder?
Diş enfeksiyonu kaynaklı ağrılarda antibiyotik kullanımıyla birlikte genellikle ilk 24 ile 48 saat içerisinde ağrının hafiflediği ve şişliğin azaldığı gözlemlenir. Tedavinin tam sonuç vermesi için antibiyotiğin hekimin belirlediği dozda ve sürede, aksatılmadan kullanılması enfeksiyonun tamamen kuruması açısından hayati önem taşır.
Diş randevusu alırken nelere dikkat edilmeli?
Diş randevusu alırken merkezi sistemi düzenli kontrol etmek ve mümkünse en erken tarihe planlama yapmak önemlidir. Randevu gününden önce sistemi tekrar kontrol ederek doktorun çalışma durumunda bir değişiklik olup olmadığını teyit etmek, muayene gününde mağduriyet yaşamamanız adına etkili bir önlemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 215 göst.
24 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 769 göst.
25 Ocak 2025 Diğer kategorisinde 2801 (1,517 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 897 göst.
24 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde hdgsbsk53440 (91 puan) tarafından soruldu
+1 oy
25 cevap 1,218 göst.