7 haftalık hamileyim, kese düzensiz dediler, ne yapmalıyım?

0 oy
643 göst.
önce Diğer kategorisinde (72 puan) tarafından

image

Az önce acile gittim hafif kanamam vardı basta kahverengi geldi sonra kırmızı gibi oldu.Acilde ön muayenede ama kanama çok değil dediler bende çok olmasın diye geldim ya zaten dedim neyse doktor ultrasonda baktı bu arada yaklaşık 7 haftalık hamileyim geçen bi düşüğüm oldu hemen ardından hamile kaldım ultrasonda 6 hafta gibi gözüktü neyse doktor ben keseyi göremiyorum dedi sonra bu gördüğünüz büyük alan ne dedim o senin kanama alanların Bebek düşmüş dedi.Aglamaya başladım çok üzüldüm neyse beni başka bi ultrason odasına gönderdiler çocuk bölümüne heralde daha hassas  bi ultrason diye orda doktor niye ağlıyorsun dedi bebek düşmüş dedim bak ekrana dedi kese bebek ve yolk sacı denilen şey dahil hepsi vardı.Peki kanama alanı var mı dedim hayır  ben göremedim dedi Allah razı olsun beni teselli etti falan.Sonra acildeki hanımefendiye geri dönüp ultason görüntüsünü gösterdim aa varmış dedi (şaka gibi cidden) ama dedi kese sağlıksız aşagıda ve dağınık duruyo böyle gebelikler genellikle düşer ama tutma ihtimalide var progestan verelim dedi şok oldum ya kadına sorumsuz kızlar bu arada kesesi buna benzeyip sağlıklı gebelik geçiren var mı kime inanacagımı şaşırdım siz tecrübelerinizle bana yardımcı olursanız çok sevinirim 💐

10 Cevaplar

+3 oy
önce (696 puan) tarafından

Nasibin olana hiç bir şey olmaz canım korkman

önce (72 puan) tarafından

Öyle ama çok üzülüyorum yinede hayırlısı olsun 

Durumun nasıl oldu canm

Kaybettim malesef kürtaj oldum.

Geçmiş olsun canım 

-Reklam-
+2 oy
önce (165 puan) tarafından

Ben onu bilmem ama sen doktorunu değiştir yani başka bir doktora daha git istersen 

Özelde gidecem bakalım o ne diyecek hayırlısı 

+1 oy
önce (24 puan) tarafından

Pörogestan benim Ayn şekile kanama şikayetiyle hastaneye gitim bana herşey yolunda dediler sonr apırogestan verdiler kulandım sonra gitiğimde beğimin kalbi durmuştu ilaç bendemi yan etki yaptı bilmem ama tavsiye etmem

önce (6,020 puan) tarafından

Progestanı ben 2 gebeliğimdede kullandım.çok şükür erken doğum ve düşüğü önlüyor 7.aylada bıraktım.çok geçmiş olsun sizin bebeğinizin ömrü o kadarmış ilaçlarına ilgisi yoktur.ben ilk gebeliğimde kanamaya gittim 6 haftalıktı kalp atışını duyunca doktor progestana gerek yok kalbi atıyor dedi kullanmadım bende 1 hafta sonra kalbi durmuştu.eper gebelikte düşük tehlikesi kanama varsa kullanılmalıdır.

Ola bilir valahi

Zaten valahi o zamandan beri bir hamileliğim olmadı artık

+1 oy
önce (4 puan) tarafından

Şekle takılma o çekiş açısıyla yönüyle alakalı sen içini rahat tut kontrollerini aksatma ve o doktora bi daha gitme :)

Acil doktoruydu yani agrın yoksa bak muayene gerek yok diyip durdular.hepsinin elinde telefon nerde özveri nerde hizmet anlamadım

önce (4 puan) tarafından

Ben de gece gittiğimde filan öyle oluyo doktoru zorla odasından getirmişim gibi davranıyorlar 

+1 oy
önce (960 puan) tarafından

Ben de 9 haftalık falan gittim doktor kese şeklinde değişmiş ve kanamam vardı işte kürtaja alalım dedi zaten düşük yapacaksın dedi ben de yer düşecekse kendi düşsün dedim hani kürtaj olmak istemedim çünkü ondan önce de bir kürtajım olmuştu fakat şu anda çocuğum 5 yaşında 🫩😅

Nasıl yani kürtaj ol dedi olmadın ve bebek şuan 5 yasında mı??

Evet kanama ile hastaneye gittim kürtaja alalım dediler kese şekli bozulmuş zaten düşük yaparsın dediler ben de gerek yok dedim düşecekse zaten kendi düşsün dedim hatta halı yıkadım o ara bir ev taşıma sorunumuz vardı tezgaha çıkıp atlıyordum annemgil yanımdayken hazır düşüğüm yapacaksam yapayım falan diye düşünüyordum ama hiçbir sorun yaşamadım ve şu anda çocuğun 5 yaşında yani o bana inanılmaz büyük bir ders olmuştu

Maşallah ya banada düşük yapıyosun falan dedi şuan evdeyim ve kanamada yok 

Bu benim şu anda yaşadım 4 gebeliğim eğer 25 haftalık oldum ve bütün hamileliklerimde yaşadığım gibi hep kanamalı geçiyor benim doğumlarım hamilelikte hatta ve erken doğum ilk kızım 30 2 ve 3 kızım 35 haftalık doğdu bunda da şu an erken doğum riski yaşıyorum progestanlarla iğnelerle geçeceğiz o zamanın şükür yaklaşık 2 aydır kanamaların tamamen durdu ama hep başlardan itibaren hep kanamalı geçiyor benimkilerde hep düşük riske erken doğum dediğim gibi zaten anlattım az önce yaşadığım bir yer olaydı şimdi ferah tuttu Allah'ın izniyle hiçbir sorun yaşamazsın çünkü ben kendimden biliyorum

Vala bennde kalbi durmuştu tamamen

+1 oy
önce (599 puan) tarafından

21 haftalik hamileyim ilk aylarda doktorum banada oyle dedi kase var bebek yok boş gebelik dedi ama oyle değildi işte bazı doktor bilmiyor 

+1 oy
önce (43 puan) tarafından

Bazıları kasap misali Dr olmuşlar Allahım bunların elinden bizi korusun parayla okumakla emekle okumak mı demeliyim bilmiyorum bir çok hakkıyla okuyanı ayrı tutuyorum Allah bizleri korusun 

Amin gerçekten iki doktor iki apayrı teşhis çok garip geldi

+1 oy
önce (75 puan) tarafından

Bende senin yaşadıklarını yasadım kanamam oldu geceydi acile gittim niye bu saatte geldinki sabah gelirdin düşük yaptıysan içini temizlerdik dedi şükür bebeğimi sağlıkla aldım kucağıma ama bunlar hastalara neden böyle davranıyor

+1 oy
önce (27,376 puan) tarafından

O acil deki Doktor'un dediği güven vermedi. Bence başka doktora git muhakkak. 

+1 oy
önce (468 puan) tarafından

5+3 te benımde boyleydı ama boştu daha karın ıcıne bebek yerlesmemıstı vajinal baktırmadım cunku lekelenmem vardı ve varsa bırsey olursa diye içim el vermedı bende progestan kullandım 12.haftaya kadarmı neydı sonra bıraktım

Burdaki devlet hastanesinde eşimin teyzesinin kızı hamıleydı doktor demıs cocugun yasıyor gayet saglıklı falan aynı gun özele gıtmıs ordakıde demıs kım demıs yasıyor dıye kalbı durmus falan demıs herkes doktor olamıyor bu devırde artık

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

7 haftalık hamilelikte ultrasonda kese neden düzensiz görünür?
Gebelik kesesinin düzensiz veya aşağıda görünmesi, bazı durumlarda düşük riskinin habercisi olabildiği gibi bazen de yanlış ölçümlerden veya ultrason açısından kaynaklanabilir. Sağlıksız görünen bir kese, embriyonun gelişiminde bir duraksama olabileceğine işaret etse de, bu durum her zaman gebeliğin sonlanacağı anlamına gelmez. Kesin sonuç için mutlaka doktorunuzun belirlediği periyotta beta-hCG takibi ve tekrarlayan ultrason kontrolleri yapılmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Erken gebelikte kanama olması bebeğin düştüğü anlamına mı gelir?
Erken gebelik dönemindeki her kanama bebeğin düştüğü anlamına gelmez; bu durum düşük tehdidi, yerleşme kanaması veya servikal kaynaklı irritasyonlar gibi farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Ultrasonda bebeğin kalp atışlarının izlenmesi ve yolk sac yapısının görülmesi, gebeliğin devam ettiğinin en önemli göstergeleridir. Ancak aktif kanama durumunda mutlaka uzman bir hekim tarafından muayene edilmeli ve gerekli görülen durumlarda progesteron desteğine başlanmalıdır.
Gebelik takibinde farklı doktorların farklı yorum yapması normal mi?
Gebelik takibinde ultrason cihazının kalitesi, doktorun uzmanlık alanı ve hastanın anatomik yapısı teşhislerde farklılıklar yaratabilir. Özellikle acil durumlarda veya erken haftalarda yapılan ilk incelemeler yanıltıcı olabildiği için, görüntüleme sonuçlarının çelişkili olması durumunda bir üst merkezde detaylı perinatoloji muayenesi talep edilmelidir. İkinci bir görüş almak, özellikle gebeliğin gidişatı hakkında endişeli olduğunuz durumlarda süreci daha sağlıklı yönetmenizi sağlar.
Düşük sonrası hemen hamile kalmanın riskleri nelerdir?
Düşük sonrası hemen hamile kalmak tıbbi olarak genellikle mümkün olsa da, rahim iç duvarının ve vücudun kendini toparlaması için bir süre beklemek önerilebilir. Ancak bu durum mutlaka gebeliğin sağlıksız olacağı anlamına gelmez; çoğu kadın sağlıklı bir hamilelik süreci geçirebilir. Önemli olan düşük nedeninin araştırılmış olması ve yeni gebelikte erken dönemde kanama veya ağrı gibi belirtiler varsa vakit kaybetmeden progesteron desteği gibi önlemlerin alınmasıdır.
Progesteron desteği gebelikte kanamayı durdurmak için nasıl kullanılır?
Progesteron desteği, düşük tehdidi yaşayan gebeliklerde rahmi sakinleştirmek ve gebelik kesesinin tutunmasını desteklemek amacıyla yaygın olarak kullanılan bir hormondur. Doktorunuz tarafından reçete edilen fitil, jel veya iğne formundaki progesteron ilaçları, kanamayı azaltmaya ve düşük riskini minimize etmeye yardımcı olur. İlacın kullanımı, dozajı ve süresi tamamen gebeliğinizin durumuna ve doktorunuzun klinik gözlemine bağlı olarak kişiye özel belirlenmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,363 göst.
31 Mart 2022 Diğer kategorisinde Nabercinim (304 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 953 göst.
+1 oy
8 cevap 413 göst.
6 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Leyla343480 (223 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 853 göst.

Kategoriler