Takıntılarım normal mi, neden bu kadar çok takıntım var?

+1 oy
653 göst.
önce Diğer kategorisinde (16,240 puan) tarafından

iyi akşamlar hanımlar🤗🤗

hadi saçma takıntılarınızı yazın 😝

ben söyleyeyim:

-ağız şapırtısı (özellikle sakız) karşımdaki insanı boğma isteği geliyor 😅

-dolap kapakları açıksa uyuyamam

-yatağa yattıktan sonra illa tuvalete 1 kez kalkmam lazım

-her şey çift olacak, (sağ ayağımı bir yere çarptıysam solu da oraya değdiririm🤭)

-dolaptaki kıyafet askıları, hepsi aynı yöne bakacak 

-terlikler, ayakkabılar ters durmayacak

-böyle delikli yüzeyler, küçük desenler bunlara merhaba asla bakamam 

31 Cevaplar

+2 oy
önce (187,694 puan) tarafından

Ahaaa okudukça takıntı güncellemesi gelmeye başladı bana

önce (16,240 puan) tarafından

agsjaha ya bunlar güzel takıntıymış yaa😂😂😂 

-Reklam-
+1 oy
önce (566 puan) tarafından

Benim bi ara değişik birşey vardı herşeyi 8'e kadar sayıyordu 

Bir gün namazım çok geçti bende biraz acele kıldım 2. rekatta 8'e kadar saydım secdeye giderken dank etti 

Onun dışında çizgilere basamıyorum illa ortasına basmam lazım 

+1

çizgilere basmama bende de vardı da bıraktım, 8e kadar saymak ilginçmiş 

+1 oy
önce (2,135 puan) tarafından

Kulağımı ağrıtacak yükseklikte müzik dinlemek. Hani düğünde o yüksek sesli ortamda biri kulağına eğilir bağıra bağıra konuşurda kulağınız ağrır ya ha işte ben o ağrıya bayılıyorum. Sanırım sinir uçlarıma dokunuyor 😂

kafan şişmiyor mu😂 

+1 oy
önce (621 puan) tarafından

Dolaptaki askılar aynı yöne bakıcak 

Çorapsız asla yataga bile çorapla girerim 

Evim hep güzel kokucak yemek kokusu olsa bile iyi kokucak 

önce (1,635 puan) tarafından

Abimin kızı da çorapla yatar 😄 

Evet valla kocamda diyo yeter artık Vazgeç çorapla yataga girmekten yok diyorum vazgeçemem ben çorap kadınıyım sen seversin sevemesin beni ilgilendirmez 

CİDDİ ANLAMDA ÇORAP KADINIYIM 🤣😂😂

Çok seviyorum yaz kış hiç çıkmaz ayağımdan 

çorapla asla yatamam ben ya

Valla yatıyorum asıl çorapsız yatamam

+1 oy
önce (14,521 puan) tarafından

Hangi birini sayayım üşendim şuan 🤣

hepsi benim bebeklerim dr😂 

Evet hepsi hepsi en taze olayı yazayım banyo ve mutfak çamaşır suyum ayrı banyoya giren çıkamıyor kocama çamaşır suyu al dedim unutmuş banyodaki doluydu onu getirmiş tezgaha koymuş e bu dolu diye evde cinayet çıkacaktı az daha 🤣🤣

😅 ovv bu fena

ama ben de banyoda jel gibi olanı, mutfakta su gibi olanı kullanmayı severim 

Ne farkı var diyor birde ama çıkamadı üste bende mutfakta bingo oksijen kullanıyorum banyodada sarı yada yeşil şişeyi 

+1 oy
önce (1,235 puan) tarafından

Her seyin cift olmasi haricindeki diger tüm takintilarin aynisi bende de var ☺️

takıntı kardeşliği 😅 

+1 oy
önce (161 puan) tarafından

Ağız şapırdatması, salatalık, cips, çekirdek seslerine tahammül seviyem sıfır. 

Terlikler ters durmayaval

Bir başkasının evine gidip geldikten sonra çoraplarımı kapıda çıkartmak ve ayakkabılarımı yıkamak 

Horlama sesi nefret ediyorum uyuyamam

Kıyafet asarken siyah renkler bir beyazlar bir Polo yakalar bir sıfır yakalar bir elbise kumaşlarına kadar ayırıyoruz.

Her temizlikte halıları kaldırmam 

Bende bunlar var başkada vardırda aklıma gelen bunlar 😁

+1

takıntılar hayatımızın tuzu biberi 😂 

+1 oy
önce (32,923 puan) tarafından

Kapısı açık odada uyuyamam dolap kapakları açıkça rahatsız olurum yanımda yürüyen kişi ile aynı adımı atmaya çalışırım. İlk aklıma gelenler bunlar başka da vardır mutlaka ama hatırlamıyorum sayılarla da ilgili çift olma veya 0 5 gibi köşe sayılarda bırakırım 13 17 21 gibi tekli sayıları sevmem 

kapısı açık odada ben de uyuyamam ama kızın odasını ayırdıktan sonra kapatamaz oldum

Ben kykda kaldıktan sonra oldu bu oğlum hala yanımda yatıyor sıkı sıkı kapatıyorum odaları ayirinca da ya alışacağım ya da telsiz koyacağım bakalım 

kamera var odasında ve gexe boyu benim baş ucumda kamera açık, sürekli ekrana bakarak uyuyorum yani😅 ona rağmen kapatamıyorum 

Kesin aynısı olacağım benim bir de uykum ağır 

+1 oy
önce (450 puan) tarafından

Eğer ki ben salatalık cips veya nesquik gibi şeyler yemiyosam yanımda yiyen kişiye sinir olurum o sesi acayip sinir eder beni katır kutur😂 halılarım püsküllü o püsküller dümdüz durcak kapaklı sebilimiz var damacanayı koyunca görünmese bile markası düz durcak buzdolabına sana yağ dizerken hepsinin yazısı aynı yere bakacak televizyon ses ayarı tek sayıda asla bırakmam bi kelimeyi yanlış söyleyince doğrusunu defalarca içimden tekrar ederim mesaj attıktan sonra defalarca okuyup yanlış var mı diye kontrol ederim😂 bide gece uyurken eşimle aynı anda nefes alıp vermeye özen gösteririm yoksa onun nefesinden yatamam 😂

önce (1,015 puan) tarafından

hayat senin icin bayagi zor gibi😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮

önce (450 puan) tarafından

Alışınca zorluğu kalmıyo 😂😂

baya zor böyle ama😱😱 

+1 oy
önce (116 puan) tarafından

Birinin yüzünde sivilce görüyüm öpemiyorum :) eşime karşıda aynıyım inşallah kızıma öyle olmam :) 

ben de o kişiler yakınlarımsa patlatmak isterim sivilceleri 😂😂 

önce (116 puan) tarafından

Ben asla gördügüm an mesafeyi korum 😂😂

+1 oy
önce (4,033 puan) tarafından

Sakız yatana kadar ağzımdadir hergun ama ekmek yoksa sakızım varmı diye bakarım😅ne iceceksem bardağı muhakkak calkalarim bir yerden gelince çocuklar komple kıyafet değiştiririm daha baya var işte 

ben sakız çiğnerken çenem ağrıyor 😂 bir kere çenem kitlenir gibi oldu, asla ağzımı açamıyordum doktor sakız çiğne dedi, kabus gibiydi 😂 

+1 oy
önce (715 puan) tarafından

Çamaşır sererken mandallar aynı renk olacak 

Tezgah üstünde asla bulaşık kalmayacak 

Renkli kirli çamaşırları gece asıp beyazları gündüz asmalıyım 

Yatmadan önce illa 1 bardak çay içeceğim geç saatte eve gelsem bile içeri girer girmez çayın altını açarım gece 3 te olsa 1 bardak içmeliyim yoksa başıma ağrılar girer 

Dolap askılarım hep aynı yöne bakar 

Kaşıklıktaki kaşık çatal çay kaşıkları tatlı kaşık çatalları hepsi yan yana dizilmeli üst üste yerleştirmekten nefret ederim buna çok dikkat ederim 

+1

çamaşır olayı ilginçmiş 

+1 oy
önce (247 puan) tarafından

Biyerden gelince hemen üzerimi değiştiririm 

Herhangi musluktan su damlası gelmeyecek tıp tıp eğer damlarda sabaha kadar uyuyamam 

Yazli kisli hayatta çorap giyemem sadece biyere giderken giyer eve geli gelmez çıkarırım 

Aklıma gelen bunlar 

su sesi de gelirse fena oluyor ya

+1 oy
önce (3,405 puan) tarafından

Benm de açık dolap kapağı kapatırım

Duvardaki çerçeve ne varsa düz olacak ***** olmicak 

Bir iş olacaksa asla hata kabul etmem 

Sofrada kaşık bıçak herşey yerinde durulmalı yemek yerken alınıp tekrar tuz ne olursa geri yerine konulmalı 

Birşey alsam ikili alırım 

Bir yeri temizlesem tekrar birşey duşse tekrar temizlerim 

Bu huylarimdan nefret ederim

takıntılar hayatı zorluyor ya

+1 oy
önce (2,140 puan) tarafından

Temizlik benimki ev muze gibi olacsk heran duzenli temiz malesef daha zor bi sezeryan dogum yaptim daha 28 gunlugum 3 gundur cam silip perde yikiyorum asiyorum bugun yetmedi koca dolabi ittim bi de tuttum cektim simdi kasik bolgem sismis dikisim kizarmis durumda 

kız canından zorun mu var🤦🏼‍♀️ geçen ben de herifi beklemeden dolap taşıdım 1 hafta belim ağrıdı. artık yaşlanmışım diye itiraf ettim kendime

senin bi de sezaryen o karnın patlamasın dikkatli ol

Kiz ne biliyim benim koca biraz beceriksiz o yuzden hersey bana bakiyo pek biseye minnet etmiyorum ben gerci bi dolap cekilecek yapardi da bi de cok calisiyo 12 saat is 1 saat yol evde oldugunda da 1 2 saat vakit gecirirsek geciriyoruz o da yemek cay hop bitti geri kalani da uyku bitti gitti o evdeykende is mi yapayim bi de onu nu beklicem dedim 1 ay oldu sayilir tutmustur dikislerimde dedim ittim boyle olcani bilsem yapar miyim annem de iyi saydirdi da olan oldu napiyim 

benim heeif de çok becerikli değil ama ben yaptırırım adama, valla canım kıymetli 

annen haklı😂 

Iyi de olan oldu napiyim simdi🤭

+1 oy
önce (5,305 puan) tarafından

Şu an aklıma pek bişey gelmiyor ama sofradaki zeytin çekirdeğinden aşırı huylanırım 😅

niye kız😂 zeytinin suçu ne

önce (5,305 puan) tarafından

Ayy bilmiyorum ki 😂 iştahım bile kapanır görünce öyle bir delilik 😅😅

+1 oy
önce (6,167 puan) tarafından

Uzun tırnaktan nefret ederim.kendim asla uzatıp mutfağa gidemem.hele ki tırnak uzun ve bakımsızsa.

Karşımda ekşi şeyler yenmesi

En büyük zamanla fobiye dönüşen takıntım, kelle görmek ve dokunmak.

Son olarak başkasının kalktığı koltuk sandalyesine oturamam 

kelleyle ne yaşadın😅 

önce (6,167 puan) tarafından

Çocukken rüyamda siyah bi.gölge elinde insan kafası ve koyun kafasını gelip evimize bırakıyordu. Rüyadan sonra korkar oldum.görünce kötü oluyorum

0 oy
önce (4,648 puan) tarafından

Tuvalet kağıdını ters takılması

Yemek yaparken mutfak kapısının açık olması

Astığım mont vs üstüne birinin kıyafetini alması

ay ben de kapı kapalı yemek yapamam çok ısınıyor mutfak. evin temek kokması da hoşuma gider

0 oy
önce (2,402 puan) tarafından

Takıntı mi temizlik hastalığı mi bilmem ama heryer ip gibi düz duracak mesela dolaba kıyafetleri asarken boy sırasına göre asarım aynalarda leke görünce kriz geciririm mutfak dolap kapaklarının açık olmasına katlanamam evet birde sakız bırak sesini cigneyene bile tahammülüm olmuyor birde şeftali ye dokunamiyorum

önce (148 puan) tarafından

Şeftaliye benimde takıntım var ne yerim ne ellerim 

şeftaliye dokunamamak garip geliyor bana😅 

önce (2,402 puan) tarafından

Nektarı olsa dokunuyorum ama şeftalinin o tüyleri beni mahvediyor mesela kivi de aynı sekil haaaaa kabuğu soyulup verseler çok güzel yerim🤣🤣🤣🤣

0 oy
önce (263 puan) tarafından

Dışarıdan eve geldigim zaman coraplarimi kapi agzinda cikarir öyle eve girerim cocuklarinkini ve esime de cikarttiririm ve üstümü degistiririm 

Su ve ya baska bisey icin bardak kullanmadan önce sudan geciririm 

Kiyafet askilarijin yönü ayni olmali 

Sabah dişlerimi elimi yüzümü yikamadan su bile icemem

Disariya camasir serdigimde çok bekletmeden kurur kurumaz toplarım ama olur ya bazen toplamayi geçiktriyorum evde fln olmayinca çamaşırların kokusu gitmisse tekrar yıkıyorum pis olmus gibi geliyor bana 

kız evşn içinde ne olacak çamaşırlara 😅 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Takıntı hastalığı (OKB) belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır?
Takıntı hastalığı olarak bilinen OKB, kişinin elinde olmadan tekrarladığı düşünceler ve davranışlar bütünüdür. En yaygın belirtiler arasında simetri takıntısı, düzen tutkusu, belirli seslere karşı aşırı hassasiyet ve ritüel haline gelen tekrarlayıcı hareketler yer alır. Eğer bu düşünceler günlük yaşam kalitenizi düşürecek kadar yoğunsa, profesyonel bir destek almayı değerlendirmelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sürekli her şeyin simetrik olması takıntısı neden olur?
Simetri ve düzen takıntısı, genellikle kişinin çevresindeki kontrol alanını düzenleyerek içsel kaygısını azaltma çabasıdır. Çift eşleme veya nesneleri hizalama gibi davranışlar, zihinsel rahatlama sağladığı için beyin tarafından ödüllendirilir ve zamanla alışkanlık haline gelir. Bu durum yoğun stres anlarında daha belirgin hale gelebilir.
Seslere karşı aşırı duyarlılık ve tiksinme hissi nedir?
Misofoni olarak adlandırılan seslere karşı aşırı duyarlılık, çiğneme, yutkunma veya nefes alışverişi gibi belirli seslerin kişide yoğun öfke veya tiksinme yaratmasıdır. Bu durum, sadece bir irritasyon değil, beynin söz konusu sesleri tehdit olarak algılamasıyla tetiklenen nörolojik bir tepkidir.
Delikli yüzeylere veya küçük desenlere bakamama korkusu nedir?
Tripofobi olarak bilinen delikli veya gözenekli yüzeylere karşı duyulan aşırı rahatsızlık hissi, görsel uyarıcıların beyinde tehlike algısı oluşturmasıyla ilgilidir. Küçük deliklerin veya desenlerin tekrarlayan yapısı, bazı kişilerde panik, kaşıntı veya yoğun bir kaçınma isteği doğurabilir; bu oldukça yaygın bir görsel hassasiyettir.
Günlük alışkanlıklar ne zaman takıntı haline gelir?
Günlük alışkanlıklar, yapmadığınızda ciddi bir huzursuzluk, kaygı veya işlevsellik kaybı yaşıyorsanız takıntı sınırına girmiş demektir. Ritüelleriniz yaşam standartlarınızı kısıtlıyorsa, sosyal ilişkilerinizi etkiliyorsa veya vaktinizin büyük bir kısmını alıyorsa bu artık bir alışkanlıktan ziyade yönetilmesi gereken bir psikolojik süreçtir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
36 cevap 2,552 göst.
10 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Gurbetci_Saban (6,016 puan) tarafından soruldu
+1 oy
27 cevap 2,656 göst.
+3 oy
49 cevap 2,889 göst.
1 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde 6haziran (3,021 puan) tarafından soruldu
+2 oy
38 cevap 2,420 göst.
14 Ekim 2024 Diğer kategorisinde BETIGUL (10,867 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,066 soru

24,757,058 cevap

372,572 kullanıcı