Beta değerim 138'den 123'e düştü, düşük mü yapıyorum?

0 oy
92 göst.
önce Diğer kategorisinde (32 puan) tarafından

Ayın 20sinde beya 138 Di bugünde acile gittim 123 düşmüş neden olur  çok korkuyorum 

3 Cevaplar

0 oy
önce (2,634 puan) tarafından

kanaman var mı acile gittin mi bi eğer durum normal olsaydı Beta değeri düşmez aksine yükselirdi

önce (32 puan) tarafından

Kanamam yok herhangi bişeyde yok başım ağrıyor diye gittim 

-Reklam-
0 oy
önce (314 puan) tarafından

Kimyasal gebelik olabilirmi die dusundum doktora git canm insallah bisey yoktur

Gittim dedi 2 gün sonra tekrar kan ver yükselmesse boş gebelik olur dedi 

önce (314 puan) tarafından

Insallah yükselir canm 

ALLAH umme Amin İnşaALLAH 🤲🤲🤲 

0 oy
önce (977 puan) tarafından

Aynı hastanedenmi test verdin cihazda fark edebilir birde  ayın 20 sinde bu yana o rakamin binlere fln çıkması gerekiyordu senin hakkında herşeyin hayırlısı inşallah 

Farklı hastanelerde verdim canım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Beta hCG değerinin düşmesi düşük mü yapıyorum anlamına gelir mi?
Beta hCG değerinin bir önceki ölçüme göre düşüş göstermesi, genellikle gebeliğin sağlıklı ilerlemediğinin veya düşük riskinin bir göstergesi olarak kabul edilir. Ancak bu durumun kesin teşhisi için mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak ultrason ve takip tahlilleri yaptırmanız gerekmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Beta hCG değerleri kaç günde bir iki katına çıkmalıdır?
Sağlıklı ilerleyen bir gebelikte Beta hCG değerleri, genellikle 48 ile 72 saat arasında en az yüzde 60 oranında artış gösterir. Değerlerin yükselmek yerine düşüşe geçmesi veya beklenen artışı göstermemesi gebelik takibinde riskli bir durumun işareti olarak değerlendirilir.
Beta hCG neden düşer ve bu durum neyi ifade eder?
Beta hCG değerindeki düşüş, kimyasal gebelik, erken düşük veya dış gebelik gibi durumların habercisi olabilir. Hormon seviyesinin azalması, gebelik kesesinin gelişmediğini veya vücudun gebeliği sonlandırdığını gösteren en temel klinik bulgulardan biridir.
Beta hCG takibi nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmelidir?
Beta hCG takibi, doktorunuzun belirlediği aralıklarla aynı laboratuvarda kan vererek yapılmalıdır. Değerlerin birbirine kıyaslanabilmesi için farklı merkezlerde yapılan testlerden kaçınmalı ve sonucunuzdaki değişimleri mutlaka uzman hekiminize yorumlatmalısınız.
Beta hCG düşüşü yaşayan biri hangi durumlarda acile gitmelidir?
Beta hCG değerlerinizdeki düşüşe şiddetli karın ağrısı, yoğun vajinal kanama, baş dönmesi veya omuz ağrısı gibi şikayetler eşlik ediyorsa vakit kaybetmeden en yakın acil servise başvurmalısınız. Bu belirtiler dış gebelik gibi acil müdahale gerektiren durumların habercisi olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 474 göst.
21 Haziran 2026 Diğer kategorisinde LadyM (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 372 göst.
13 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde MARMELAT -_- (1,350 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 370 göst.
20 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mona Lisa (1,579 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 368 göst.
22 Nisan 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Alpbebe (14 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,002 soru

24,756,333 cevap

372,516 kullanıcı

...