Sezaryen sonrası yaram çok büyük, nasıl bakım yapmalıyım?

+2 oy
481 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,024 puan) tarafından

Kizlar . Eltim iyi bugün banyo yaptırdim sütü de geldi ssagdik biriktirdik. Doktor yarayı açın dedi hava alsın dedi kapalı kalmasın dedi yarayı açıp batikon sürdük . Yaptığım hoşaf gazına iyi geldi çok şükür ilaçları içti. Şimdi işte enfeksiyon kapmasin tek amacım bu doktor yara açık kalacak demiş eltimde doğrulup eğilirken yaraya karnı yapışıyor canı yanıyor . Birde çok fazla kesisi var anladım çok büyük normal mi ya bu kadar büyük kesi

8 Cevaplar

+1 oy
önce (424 puan) tarafından

Masallah muhabbetinize

Bizde birbirimizi gormezden geliyoruz iste😑

Gozunuz aydin bu arada

önce (1,024 puan) tarafından

Sağol canım . Napim bana zararı olmayan bir insanı onemseyemem o çocuk benimde kanım canım benimde yiyenin cocuklarimin kuzeni . Eltimde bir bebeğin annesi vallahi birakamam

Annesi var normalde eltimden bir gün önce annesinin. Gelini doğum yaptı sezaryen ikizleri oldu. O kadının annesi yok diye eltimin annesi mecbur ona bakıyor gorumcelerim şehir dışında yetisemedilwr eltimde de ben bakıyorum bacısı da yok

önce (424 puan) tarafından

Masallah tekrardan.

Bazilarina varligin bile zarar oluyor oyle deme. Hic bisey yapmasan bile.

Valla canım onun hari iyiliği için yanındayım bir zararın yok öyle düşünürse çok üzülürüm vallah ama eltimi seviyorum bide benden yaşça çok küçük tecrubesiz

-Reklam-
0 oy
önce (14,556 puan) tarafından

Benimde yaramı Dr kapatmadı çok ince bir temiz ütülenmiş tülbent yada tek kat sargı bezi koy demişti karnı yapışmasın diye yapabilirsiniz 1 karıştan bitık az benim kesi yeri 

Ay bir karısı geçiyor ben baktım normal heralde gazlı bez kapatalım ozaman canim

0 oy
önce (1,071 puan) tarafından

Normalde doktor korse öneriyor karnı katlanıyor ya o kat yaraya baskı yaptığı için yara geç iyileşiyor  özel Bi korse. Bi sorsaydınız

Yav bu doktor değişik bişi demedi

0 oy
önce (10,722 puan) tarafından

Temiz bir gazlı bez veya tülbent terletmecek şekilde sezaryen yerine yerleştir ki terlemesin 

Gazlı bez getirces ya

0 oy
önce (187,729 puan) tarafından

aaah meltom yaa 🥰🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Öyle işte canım sevdos napim 

0 oy
önce (16,313 puan) tarafından

karnı büyük diye kesi büyük görünür, karnı indikçe kesi 10cm bile kalmaz. benim de öyle kocamandı. 

Belki Rahmi sis diyemi öyle geliyor inse yerine gelir 

benim sezaryen kesiğim büyüktü bir de dren takılıydı. ama diren yerine dikiş bile atmadılar o kadar küçük, sezaryen yerinin hemen yanındaydı.

çok mu alttan kestiler acaba ama sezaryenda her yerden kesilerek yapılmaz, pubik bölgeyle karnın kesişimi, kılların başladığı yerden kesilir

Kılların başladığı yerden değil içinden kesmiş iste birde baya büyük yabi o bölge boydan boya

kontrole gittiğinde sorsun mutlaka niye öyle yapmışlar. 10.günde beklerler genelde kontrole 

Evet canım 10 gün demis

0 oy
önce (9,272 puan) tarafından

Temiz atletinden kessin koysun oraya canım bir de iz kremi var benim belirli belirsiz izim antibiyotığini düzenli içsin birde cırtlı korseler var medikal korse diye geçiyor sanırım ondan alın karnını sarsın

Aşkım bebisin ağız mendili vardı düz İnce temiz yıkanmış utulenmis onu koydum

0 oy
önce (1,011 puan) tarafından

Canım antibiyotik vermedi mi doktor??

Verdi içiyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sezaryen sonrası yaranın hava alması için açık bırakılması mı gerekir?
Evet, sezaryen sonrası yaranın iyileşme sürecinde hava alması, dokunun nemden arınması ve enfeksiyon riskinin azalması için doktorlar tarafından sıkça önerilen bir durumdur. Ancak bu süreçte bölgenin hijyenine dikkat edilmeli, temiz ve kuru tutulması sağlanmalıdır. Eğer yara çevresinde kızarıklık, aşırı şişlik veya kötü kokulu akıntı gibi belirtiler fark ederseniz vakit kaybetmeden doktorunuza danışmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sezaryen kesisi neden büyük olur ve bu durum normal mi?
Sezaryen kesi boyutu, bebeğin pozisyonu, bebeğin kilosu, annenin anatomik yapısı ve ameliyatı gerçekleştiren cerrahın tercihine göre değişkenlik gösterebilir. Genellikle yara iyileşmesi zamanla gerçekleşir ve kesi izi zamanla solar. Ancak normalden çok daha büyük veya endişe verici bir kesi olduğunu düşünüyorsanız, operasyonu yapan hekimle görüşerek yaranın durumunu ve iyileşme sürecini netleştirmeniz en doğrusu olacaktır.
Sezaryen sonrası yara bakımı ve pansuman nasıl yapılmalı?
Sezaryen yara bakımı için doktorunuzun önerdiği antiseptik solüsyonları temiz bir gazlı bez ile yara çevresine nazikçe uygulamalısınız. Bölgeyi mümkünse kuru tutmalı ve tahriş edebilecek dar kıyafetlerden kaçınmalısınız. Hareket ederken karın bölgesindeki gerilmeyi azaltmak için ani eğilip kalkmamaya özen göstermeli, doktorun belirttiği periyotlarda pansumanı aksatmadan uygulamaya devam etmelisiniz.
Sezaryen ameliyatı sonrası enfeksiyon belirtileri nelerdir?
Sezaryen sonrası enfeksiyon belirtileri arasında yara yerinde aşırı kızarıklık, ısı artışı, kötü kokulu akıntı, şiddetli ağrı ve 38 derecenin üzerinde ateş yer alır. Ayrıca yara bölgesinde şişliğin artması ve dokunun sertleşmesi enfeksiyon habercisi olabilir. Bu belirtilerden herhangi birini fark ettiğinizde, komplikasyon gelişmemesi için en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak profesyonel destek almanız hayati önem taşır.
Sezaryen sonrası iyileşme sürecinde gaz sancısı nasıl geçer?
Sezaryen sonrası gaz sancısını hafifletmek için en etkili yöntemlerden biri erken dönemde hafif yürüyüşler yapmaktır; bu bağırsak hareketlerini hızlandırır. Ayrıca rezene veya kimyon gibi gaza iyi gelen doğal içecekler tüketmek ve karnı zorlamadan ılık kompres uygulamak rahatlatıcı olabilir. Eğer sancı çok şiddetliyse ve geçmiyorsa, doktorunuza danışarak güvenli gaz giderici ilaçlar kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 132 göst.
23 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde Ryhn5461 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 207 göst.
11 Ağustos 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde diill..assd (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 328 göst.
0 oy
10 cevap 672 göst.
19 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (2,057 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,335 soru

24,761,047 cevap

372,821 kullanıcı

...