Adetim bir gün gecikti, yaptığım gebelik testi doğru mu?

0 oy
289 göst.
önce Diğer kategorisinde (8,868 puan) tarafından

Sor dedide bir gün adeti gecikmiş 

image

5 Cevaplar

0 oy
önce (9,529 puan) tarafından

İkinci çizgi hafif var

önce (8,868 puan) tarafından

Varmı acaba

önce (9,529 puan) tarafından

Var gibi hafif çizgi çıkmış

-Reklam-
0 oy
önce (316 puan) tarafından

Negatif gibi ya testin kendi çizgisi gibi silik gibi degil erken gebelik testi alıp tekrar yapsın bence

Nasıl testin kendisi yaptıktan snra cikmis

önce (316 puan) tarafından

Yada fotoğraftan oyle görünüyor Bilemiyorum 2 tane alsay mis keşke testi

0 oy
önce (6,075 puan) tarafından

Bence silik çizgi var. Birkaç gün sonra tekrarlasın ya da sağlık ocağında test versin.

Erken gebelik galiba 

0 oy
önce (32,983 puan) tarafından

Ben hafif bir pembelik gördüm ya kan versin ya da bir iki gün sonra tekrar etsin 

Kan verdi sabhta yine test yapmış aynısından çıkmamış niye acaba

0 oy
önce (167 puan) tarafından

Var gibi hafif silik yeni olabilir 

Bidaha aynı testen yapmış çıkmamış anlamadım.bende kan verdi sabah

Canm en doğrusu kan zaten bende erken gebelik testinde negatif çıktı uygun olan test var ya onda pozitif çıkmıştı 

Bakmış kanda 200 çıkmamış 

Hamile o zaman canım hayırlı olsun 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adet gecikmesinden bir gün sonra yapılan gebelik testi kesin sonuç verir mi?
Adet gecikmesinin ilk gününden itibaren yapılan evde gebelik testleri %99 oranında doğru sonuç verebilir. Ancak hormon seviyeleri kişiden kişiye değişebileceği için, daha kesin bir sonuç almak adına gecikmenin üzerinden 3-4 gün geçtikten sonra testi tekrarlamak veya kan testi yaptırmak en güvenilir yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İdrar yoluyla yapılan hamilelik testlerinde ikinci çizgi neyi ifade eder?
İdrar testinde çıkan ikinci çizgi, vücutta gebelik hormonu olan hCG hormonunun algılandığını gösterir. Test üzerinde silik de olsa ikinci bir çizgi belirmesi genellikle pozitif sonuç olarak kabul edilir ve bu durum gebeliğin başladığına dair güçlü bir işaret sayılır.
Gebelik testi ne zaman yapılmalıdır ve en doğru zaman hangisidir?
En doğru sonuç için gebelik testinin beklenen adet tarihinin geçmesini takiben yapılması önerilir. İdrardaki hCG yoğunluğunun en yüksek olduğu sabah saatlerinde yapılan testler, hamileliğin daha erken dönemlerinde dahi daha net sonuçlar elde etmenize yardımcı olur.
Adetim bir gün gecikti gebelik testi negatif çıktı hamile olabilir miyim?
Adet gecikmesine rağmen negatif çıkan test, idrardaki hCG seviyesinin henüz testin algılayabileceği düzeye ulaşmadığını gösterebilir. Özellikle yumurtlama dönemi geç gerçekleştiyse hormon seviyesi düşük olabilir, bu nedenle 3-5 gün bekleyip testi tekrarlamak veya bir sağlık kuruluşunda kan testi yaptırmak gerekir.
Evde yapılan idrar testleri hatalı sonuç verebilir mi?
Evde yapılan idrar testleri, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin kullanılması, idrarın çok sulu olması veya testin yanlış uygulanması gibi durumlarda hatalı sonuç verebilir. Test sonuçlarından emin olmak için mutlaka talimatlara uygun hareket edilmeli ve şüphe devam ediyorsa bir uzman görüşü alınmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 539 göst.
+1 oy
6 cevap 491 göst.
28 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde 1Sehzade Annesi (553 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,977 göst.
14 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Fatmayaren (879 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 284 göst.

Kategoriler