Satılacak arabayla uzun yola çıkmak değerini düşürür mü?

0 oy
194 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (7,709 puan) tarafından

İyi akşamlar herkese sinirden kendi kendimi yiyorum bari buraya yazayım sinirim geçer dedim satilikta bir aracımız var nisandan bu yana daha satilmadi bekliyoruz araç satılırsa %65 benim %35 karşı tarafa şeklinde paylaşacağız neyse geçen ayda sigortası bitti yaptirmadik hem fiyat yüksek hemde satılacak diye duruyor öyle Eylül ortası gibi eşim olacak kişi memleketine gidecek yıllık izne ben bunu duyunca baştan dediydim sakın ha araba ile gitmeyi düşünme diye hem km yükselir hem masraf çıkarır eder elimizde kalır iyice diye bugün çocuğu görmeye geldi annesi aradı işte diyor oğlum araba ile gel hem burda sağa sola gideriz hem gezersin sana araba lazım burda napacaksin arabasız 🙄nevrim döndü ya biz bosanacagiz bu mal ortak benim düşüncem fikrim kimsenin umrunda değil araba bozulur eder km yapar kimsenin umurunda değil kaynana hanım gezme tozma peşinde  doğru düzgün akıl vermesi gerekirken  kadın diyor araba ile gel  bana soran eden yok herkes kafasına göre takılıyor 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (20,732 puan) tarafından

Trafik sigortası yoksa çıkmasın zaten o da sorun canim

önce (7,709 puan) tarafından

Birsekilde yatirrim vs diodu belli de olmaz bu kafayla çıkar mı çıkar sonra uğraş dur

önce (20,732 puan) tarafından

Araba üzerineymis çıkarsa ihbar eder aracım boşanma davası açtığım eşim tarafından gasp edildi derim de rezilliği o düşünsün. 

-Reklam-
0 oy
önce (2,421 puan) tarafından

Sigorta olmadan şuan kullanması bile büyük risk uzun yolda zaten çıkamaz 

Sende o gideceği zaman araba bana lazım desen alsan olmazmi ehliyetin varsa 

Ehliyetim yok 🙂 keşke olsa gerçekten de lazım 

0 oy
önce (8,425 puan) tarafından

Araba kimin üstüne?

Benim

önce (8,425 puan) tarafından

Tehdit et o zaman arabamı benden habersiz götürürsen polisi arar arabayı bağlatırım de. Gerçi senin dağdan inme anlar mı bilmem

Sigorta yokken goturecegini sanmam ama belli de olmaz bağlarlar da ben uğraşırım annesine birşey demedi ama çünkü ben çoktan uyardım onu getir arabayi kapının önüne koy da dedim büyük kavga ederim ben satılsın diye heryere olan veriyorum o gezip tozuyir 

0 oy
önce (1,268 puan) tarafından

Benim aklıma takılan Nisan'dan beri neden satılmadı satmamak için mi uğraşıyor çok zaman geçmiş bir an önce satın herkes payını alsın 

Alıcı yok 2 arayan oldu oda tek kapı diye tercih edilmedi sonra altın düştü piyasa kötüleşti duruyor birde sahibinden her ay ilan yayinlamaya ücret istiyor 3 bin TL 

0 oy
önce (148 puan) tarafından

Bilerek arabaya zarer vereceğini düşünmüyorum çünkü kendiside satılan araçtan pay alacak

Sigortası yoksa nasıl uzun yola çıkacak onu bilemedim 

Zarar degil mesela geçen sene araba ile gittim 1000. Km gidis 1000 km geliş orda araba balata yakti yayla yolunda sanayiye gitti sonra su kaynatti yine sanayiye gitti a dan Z ye bakim yaptirmadan yola çıkacağı için yine sağdan soldan tamiri çıkar 

0 oy
önce (5,385 puan) tarafından

Ben bu durumda müsade etmezdim tehtit ederdim gerekirse

0 oy
önce (3,396 puan) tarafından

Amaann bunun için canını sıkmaya değmez. Kötüyü çağırma. Sigortasız uzun yola çıkması kusurdur. O kadar akılsız değildir diye düşünüyorum. Kilometresi artarsa da değerinde çok bir kayıp yaşamasa gerek. 

Bacım bosanicam araba 219 bin km de git gel gez toz derken 2500 km eklenecek hemde araba 2005 model arıza çıkarması çok normal benim üstüme bağlarlarsa ceza gelirse tamir vs kim uğraşacak çocukla gidecek birde 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Satılık araba ile uzun yola çıkmak aracın değerini düşürür mü?
Satılık bir araçla uzun yola çıkmak kilometre artışına neden olacağı için aracın ikinci el değerini olumsuz etkileyebilir. İlanlarda düşük kilometreli araçlar daha hızlı alıcı bulduğundan, satış sürecindeki bir aracın kullanılmaması tercih edilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sigortası olmayan araçla trafiğe çıkmanın yasal sonuçları nelerdir?
Trafik sigortası bulunmayan bir araçla trafiğe çıkmak 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca kesinlikle yasaktır ve ağır para cezalarına, aracın trafikten men edilmesine ve çekilmesine yol açar. Sigortasız araçla olası bir kazada tüm maddi ve manevi sorumluluk tamamen araç sahibine aittir.
Ortak satılacak araç kullanımı konusunda aile içi kriz nasıl yönetilir?
Ortak mülkiyetteki araçların kullanımında taraflar arasında önceden yazılı veya sözlü bir mutabakat sağlanması krizleri engeller. Aracı satılana kadar kullanmama kararı alındıysa, bu kararın tüm paydaşlara net bir dille ifade edilmesi ve olası kullanım maliyetlerinin paylaşım oranları üzerinden belirlenmesi gerekir.
İkinci el araç satış sürecinde km artışı satışı nasıl etkiler?
İkinci el piyasasında kilometre, aracın fiyatını ve satış hızını doğrudan belirleyen en kritik faktörlerden biridir. Satış aşamasındaki bir aracın kilometresinin artması, potansiyel alıcıların ilgisini azaltabilir ve aracın piyasa değerinde düşüşe neden olabilir.
Satılacak arabanın masrafları nasıl paylaşılmalıdır?
Satılacak araçların sigorta, bakım ve yakıt gibi giderleri genellikle ortaklık payı oranında paylaşılmalıdır. Eğer taraflar arasında %65 ve %35 oranında bir paylaşım söz konusuysa, aracın satışına kadar geçen süredeki tüm masrafların da bu oranlara göre bölüşülmesi en adil yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 597 göst.
19 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 260 göst.
15 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Syvldc (229 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 934 göst.
30 Mayıs 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde BsrByr (1,178 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 656 göst.
18 Mayıs 2026 Tatil-Seyehat kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,207 soru

24,759,048 cevap

372,711 kullanıcı

...