Küçük bebeğim var, evi gece mi toplamalıyım?

0 oy
142 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (3,880 puan) tarafından

Kızlar hayrlı geceler 

Temızlıgı gece mi yaparsınız genlde kucuk bebegım var 

Durmuyır hiç topluyorum yıne dağılıyor gbı gelıyor gozume bazen toplayıp yatıyorum ama bazende cok yoruluyorum.

Sabah da toplu eve uyanmak cok ıyi oluyr;)

7 Cevaplar

+1 oy
önce (66,046 puan) tarafından

suan toplamam lazim.bebegimde yok ama canim yapmak istemedi sabah yapicam 🙂 ben keyfime gore hareket ediyorum🙂

önce (3,880 puan) tarafından

Evet Bn de oyle sanırım bebek olunca yetısemıyorum  desteksiz cocuk buyutmek cok zor gercekten:(

o zaman benim ev elli altidan gidiyordu canınız sagolsun bebis iyi olsun

Haklısın cnm ıyı olsunlar da bazen de yapmıyorum kızımla vakıt geçiyorum canları sagolsun 🫠🤲

aman yap yap ayni bende evden çıkmadan bir kanepe ortusunu duzeltmistim digerinde yatiyorum diye ellemedim o duzelecek yatmadan yapayim dedim aman sabah yap diye salladim 🙂 bulasik falan hemen toplayınca sorun olmuyorda benim kızım büyüdü bebek olunca sürekli emzir altini al ek gidaysa hazirla vakit olmuyor

-Reklam-
0 oy
önce (19 puan) tarafından

Off cnm bende aynı dertteyim, 1 koca, 8 yaşında bir çocuk, bir tane yaşlı ve hasta anne, birde yeni doğmuş 21 günlük bebeğim var, ilki normal doğumdu ama bu sezeryanla oldu, gündüzleri hiç enerjim olmuyor. Toparlıyorum ama dönüp bakınca sanki hiç bişey yapmamışım gibi, öğlen bebek uyurken bende kestiriyorum biraz, öğleden sonra enerji geliyor ama herşeye yetişemiyorum, bazende senin dediğin gibi sadece dinlenmek hiç bişey ellememek istiyorum. Okullarda açılacak büyüğünün dersleri, okul çantası hazırlığı felan olacak, nasıl yetişicem bilmiyorum.

Bugünlerde geçecek, büyüyecekler elbet🥹

+1

Gecıyor cnm bnm de lohusalık cok zor gecmısti inan dıceksın ne ara buyudu Rabbım yardımcınız olsun ınsallah yaşlı hastya bakmakta cok zordur cnm 

önce (19 puan) tarafından

Aynen, ilkinde hamileliğim kolay ama lohusalığım zordu. Bunda ise ne hamileliğimi nede lohusalığımı anlamadım valla cnm Allahım yardımcımız olsun

0 oy
önce (279 puan) tarafından

Akşamdan topluyorum ama sabah kalkiyorim yine aynı oluyor hiç iş bitmiyor biz bu hayata is yapmak için gelmisiz

Cok dogru cnm ev hanımı en zor sey bu dünyada 

0 oy
önce (9,983 puan) tarafından

Küçük bebeğim yok ama evi yatmadan toplarım robotu çalıştırırım oturma odası antre mutfak işaretlerim 

Lavaboları silerim mutfağı toplarım 

En son makineye çamaşır atar onunda saatini ayarlar öyle yatarım 

Makineye aksamdan atamıyorum Bn kızım uyanıyır hemn ya uyanıkken yapmaya calısıyırm ama o zmnda durmuyır;(

önce (9,983 puan) tarafından

Makineyi gece çalıştırmıyorum içini doldurup sabah 7 e ayarlıyorum biz uyanmaya bitiyor oda

0 oy
önce (1,088 puan) tarafından

Gece saat 1 2 gibi toplayıp uyuyorum sabah temiz eve uyanıyorum artık uyandığımda kahvaltı yapıyorum öğle yemeği akşam yemeği aynı döngü neredeyse. Ama yorucu ya bebişim izin verirse tabi yapıyorum patron o 

0 oy
önce (7,747 puan) tarafından

Canım ne zaman isterse o zaman toplarım mesela bugün 11 den sonra bulasik yıkadım evi sildim normalde hep gündüz yapardim 

0 oy
önce (17,686 puan) tarafından

2 çocuğum var akşam oyuncakların olduğu odayı sabah dağılacağını bile bile aynı düzenle topluyorum 

Çocuklar ufakken öğlen uykusuna yatınca bir gün yerleri bir güm camları gibi ayarlama yapıyordum akşam uyuduklarında dinleneyim diye 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Küçük bebeği olan anneler evi temizlemek için en doğru zamanı nasıl seçmeli?
Küçük bebeği olan anneler için en verimli temizlik zamanı bebeğin uyku saatleridir. Bebeğin uyuduğu ilk 30-45 dakikayı sadece acil toplama işlerine ayırmak, gün içinde yorgunluk birikmesini büyük oranda engeller. Evin tamamını bitirmeye çalışmak yerine, sadece mutfak ve oturma odası gibi yaşam alanlarını düzenli tutmak psikolojik olarak daha rahatlatıcıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gece yatmadan evi toplamak sabah güne başlamayı nasıl kolaylaştırır?
Gece yatmadan önce evi toplamak, sabah uyandığınızda zihinsel karmaşayı azaltarak güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Düzenli bir ev, sabah saatlerinde bebeğin bakımı ve kişisel ihtiyaçlarınıza odaklanmanız için gereken zamanı yaratır. Özellikle mutfak tezgahının ve oturma alanının temiz olması, yeni güne 'sıfır' hata payıyla başlamanıza yardımcı olur.
Bebek varken evi sürekli temiz tutmak için hangi pratik yöntemler uygulanabilir?
Bebek varken sürekli temizlik yapmak yerine her eşyayı işiniz bittiğinde ait olduğu yere koyan '5 dakikalık toplama' kuralını uygulamak en etkili yöntemdir. Gün içerisinde büyük temizlik hamleleri yapmaktan kaçınarak, sadece evin derli toplu görünmesini sağlayacak küçük dokunuşlar yapın. Deterjan ve temizlik bezlerini kolay ulaşılabilir yerlerde tutarak, kısa boşluklarda hızlıca müdahale edebilirsiniz.
Yorgun olduğum gecelerde evi toplamayı bırakmak bebek bakımını nasıl etkiler?
Çok yorgun olduğunuz gecelerde evi toplamayı bırakıp dinlenmeyi tercih etmek, bebeğinizle olan iletişim kalitenizi doğrudan artırır. Anneliğin ilk dönemlerinde temizlikten ziyade uyku düzeninize öncelik vermeniz, ertesi gün bebeğinize daha sabırlı ve enerjik yaklaşmanızı sağlar. Bir gün evi toplamamanın bebeğin sağlığına veya gelişimine hiçbir olumsuz etkisi yoktur, aksine annenin psikolojik iyilik hali bebeğe daha çok yansır.
Bebeğim sürekli dağıtıyor, ev düzenini sağlamak için neler yapmalıyım?
Bebeğin sürekli dağıttığı bir evde düzeni sağlamak için eşyaları depolama kutularına veya ulaşamayacağı dolaplara kaldırmak en pratik çözümdür. Dağınıklığı azaltmak için bebeğin oyuncaklarını gün içinde sadece belirli bir alanda tutmasına izin verin. Akşam saatlerinde tüm dağınıklığı tek bir büyük kutuya toplamak, evi dakikalar içinde düzenli göstermenin en hızlı yoludur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 966 göst.
0 oy
20 cevap 1,547 göst.
0 oy
6 cevap 703 göst.
2 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Eylülünannesi (699 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 439 göst.
1 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler