0 oy
666 göst.
Diğer kategorisinde (728 puan) tarafından
Ben kaçarak evlendim düğünüm oldu çok şükür ama kayınvalidemlerle yaşamak zorunda kaldım onların yatak odasında yattım yatak odası alınmadı düğünde kayınpederim gösteriş olsun diye iki bilezik taktı ama düğün sonrası bütün takıları altınları paraları aldı düğün masrafları için kullanacağını söyledi o zaman cahilim tabi kabul ettim yaş 18di...Aradan 10 yıl geçti bir çift çorap almamışlardır bana yine şükürler olsun el ele verdik çalıştık eşimle ayrıldık o evden kendi yağımızla kavruluyoruz... Geçen gün kayınpederim babasından kalan mirası almış bize söylemediler bile ya insanın içine dert olmazmı bu güne kadar hiç birşey yapamadık şimdi bari eline koluna bişey alalım diye tek gelinleriyim gerçekten para yada altın değil benim derdim sadece değer görmek yarın yaşlanınca elden ayaktan düşünce gelinlik beklerler bakmanı isterler.. Eşimde bu yüzden çok kızıyor onlara kayınvalidemin evini bir görün sanki o gelin ben kaynanayım hep kendilerini düşünüyorlar 

13 Cevaplar

+2 oy
(86 puan) tarafından
Canım kaçsanda kaçmasanda düşüncesiz insanlara denk gediysen yapacak hiç birşey yok rabbime havale ediyorum diyeceksin geçeceksin düşünerek hayat geçmez
(728 puan) tarafından
Aynen canım allaha bıraktım aslında düşünmüyorum ama arada bi böyle aklıma geliyor
(86 puan) tarafından
Aklına geldikçe odak noktanı değiştir o zaman daha az aklına gelir
-Reklam-
+1 oy
(1,021 puan) tarafından
Giden gitmiştir canim verdginle kalırsın yapmazlar değer vermezler ama kendilerine gelince herseyi senden beklerler boyle insanlar
+1 oy
(2,923 puan) tarafından

Hayir istesende altin para zaten hakkin ne yapicaklar bu yasta parayi anlamiyorum bazen dedigin gibi yaslaninca senden gelinlik bekliycekler. Bazen en iyisi bosvermek biliyomusun çünkü yine insan düşünüp düşünüp kendine yapiyo ne yapiyosa. Kalbinden gonlunden ne geciyosa en guzeli senin olsun insallah kardesim. Hayırlı geceler <3

+1 oy
tarafından
Kaçmakla ilgilisi yok bunun kuzum bnm bende eşime en baştan dedim yoksa benimkileri da almaya çalıştılar eşim engelledi bizde sizin gibi kendi emeğimiz ile ayrıldık kayinvalidemden
+1 oy
(3,135 puan) tarafından
Canım kaçmamış olsanda aynı muameleyi görürdün. İnsanlar çok bencil. Sadece kendilerini düşünürler. Benim kayınbabam da iki oğluna araba alması için para yardımında bulundu ama eşime bir kuruş dahi vermedi. Ve bi kaynıma tv ünitesi aldı diğer kaynımın çocuklarına da oda alacak kendisine de ünite aldı. Ama bize bir iğne dahi almadı. Tv altına koydukları eski bi sehpa var onu bize verecekler bende istemiyorum bizim ki duvarda asılı kalsın dedim. Eşimde getirecem dedi ona kızdım zaten. 

Ama evlendiğimde allah var en ağır eşyaları en iyisini aldı. Salon takımım yemek odası takımım ve yatak odası takımımı sadece 75 bin tl ye aldı. Diğer eşyaĺarı ve yaptığı masrafı da saymıyorum. Ama diğer çocuklarını düşünürken biz hiç aklına gelmiyoruz tüm hamileliğimi iki kat kıyafetle geçirdim ve kıyafetlerim de yazlık. Bu soğukta yazlık kıyafetleri giyiyorum. Kaynanam birkaç kere dedi bu kıyafetleri giyme ayıp bende dedim kıyafetlerim olmuyor mecbur giyiyorum. O an demiyorlar en azından biz alalım. 

Bu durumları görünce zoruma gidiyor. Eşimde hiç demez neden bana almadınız bende istiyorum falan. Gerek yok bizimkiler bize yeterli. Sürekli çok şükür der bende derim ama insan yine de gönül hoşluğu ister
(728 puan) tarafından
Aynı canım aynı düşüncesizler aslında çul çaput onlara koymaz ama köprüyü geçtilerya harcayacakları paraya acıyorlar
(3,135 puan) tarafından
Amin inşallah canım. Anlayabiliyorum seni çok şükür muhtaç değiliz yeme içme de kısıtlama olmaz ama onun dışında kısıtlı yaşarız biraz ama yine de şükür. 10.ayda eşimin maaşına da nerdeyse iki katı zam gelecek o zaman biraz rahatlarız inşallah. Bende çalışmış olurum daha rahat ederiz
(3,135 puan) tarafından
Varsın ne yapıyorlarsa yapsınlar evinde huzurun olsun yeterli. Senden uzak dursunlar.
Kaynanamlarla aramızda sorun yok altlı üstlü otururuz. Ama yine de burdan uzaklaşıp başka yerde yaşamayı çok istiyorum inşallah rabbim gönlüme göre verir de birgün burdan gideriz. Çünkü kaldığım sürece yorulan yıpranan ben olacam
(728 puan) tarafından
Bunlarda tam tersi biz kiradayız kendi evlerini satıp bi sokak öteme taşınıyorlar iki kez yaptılar bunu hem dibimden ayrılmıyorlar hem yardım etmiyorlar bundan sonra taşınırsam en ücra köşeye gideceğim demeyecwğim bunlara :D biz kıt kaanat geçiniyoruz canım  ama bir şekilde döndürüyoruz allah yardım ediyor... Seninde Allah  gönlüne göre versin istediğin gibi olsun herşey ne kadar uzak o kadar iyi
(3,135 puan) tarafından
Amin inşallah rabbim hepimizin gönlüne göre verir. Çok şükür eşim memur o yönden sorun yok bende öğretmenim ama atanamadım. Çalışırsam durumumuz daha iyi olacak. Ev kira değil bizim ama yine de uzakta olmayı çok istiyorum. Eşimi kandırabilsem altınları satıp ev alsak taşınırız buralardan. Gün doğmadan neler doğar. Zaman herşeyi gösterecek
0 oy
(3,762 puan) tarafından

Bende kaçarak evlendim ailem yine geljnlgmle cikayim diye kınami düğünümü yaptılar daha da geri dönmedik zaten geriye başka şehir de gorumcemn yanında kldk eşim iş buldu ev bulduk ne zor zor günlerdi ama şükür hepsi bitti kendi yuvamı kurdum  nrmlde esiminailesine göre eşim çalışmaya gidip onlara yardım edecekti bende hizmetçilk edickdm daha neler neler ama allah onların içindeki kötülüğü nasip etmedi bende yuvamı kurdum esimde yanimda oldu her daim saolsun 

Öldün mu kaldınmo  diye aramazlar bile ahh ahh bırak maadi yardımı yoklar bile

(728 puan) tarafından
En güzeli uzak durmak aslında ne kadar yakın o kadar kötü
(3,762 puan) tarafından
Bende çok uzuluorm çok çabaladım konustrmk yakinlastrmk için ama hep uzaklastrdlr kendilrindn ne ettiilerse hep kendileri etti ben suçlu oldum nasıl oluorsa artık.d uzuluorm keşke iyi olsalardı da knssudk
(728 puan) tarafından
Boşver hiç zorlama demekki çocuklarına değer vermiyorlar sana gard alarak çocuklarını sıkıntıya sokup soğutuyorlar eşine iyiysen kimseyi takma ben öyle yapıyorum eşimle iyiyim o yüzden ağzıma geleni söylerim onlara sadece bu maddi konulara girmiyorum utandırmamak için onları ama az kaldı kendimi tutamıyorum artık patladıktan sonrada ben birdaha onların yüzüne bakmam onlar sağ ben selamet
(3,762 puan) tarafından
Eşim benim onu herkezden çok sevdgmi sahiplendgmi görünce özellikle herkezi gösterdi zaten
Ve ben lafımı hiç ckmedm eşime karşı ailesi knsnda hep üslup li knstm ama zamnla neyi hakediolr ise ole knstm oda allah razı olsun ailem e ne dion diye dönmedi bi kaç defa şey etti ama sustrmasni bildim..
Ben onlara birşey demiorm genelde demedm yani hep eşim knsti ben araya girmedm allaha havale ediyorum ben onları..
Uzuluorm ve koyuyor biraz ailem bisiler yapmaya clsior özellikle annem tabi babam dgl..
Onlar ne maadi ne manebi hiç yoklar:(
0 oy
(7,936 puan) tarafından
Gösteriş olsun diye 2 bilezikmi?

Komik valla çok gösterişli olmuş:)))
(728 puan) tarafından
Gerçekten gösterişli oldu doğru dedin allaha bıraktım ben bunun yaşlılığıda var
(7,936 puan) tarafından
Insanin kaderi güzel olcak ya valla bak
Insan bazi yükleri kaldiramiyo
Bosver sende ye iç keyfine bak
0 oy
tarafından
Üzüldüm senin adına eşin çok kızda bile huylu huyunda vazgeçmez:(
(728 puan) tarafından
Geçmiyor zaten eşim dünyanın lafını söylemiş yarabbi şükür demişler gamsıza ne desen boş
0 oy
tarafından
ah bacım ah bende ki.cahillikle inat yüzünden herşeyi yeşil altın aldım şimdilik böyle olsun milletin çenesi kapansın dedim kayinbabam ne sözler verdi ama yapmadi aynı senin ki gibi gel gör evleri eşyaları yeni gelin gibi ama bırak bana layık görmeyi lafını etmediler kız.bi tane hali ya hani bile vermiyorlar ev hali dolu çok şükür esim bi yüzük aldı ama bilezik hak getire herşey eridi gitti 
0 oy
(2,577 puan) tarafından
Kız aynı seyleri yaşamışız bizde aynıyız. Eşimle el ele verdik evimizi dizdik. Kendime beyaz eşya almıştım taksitle oduyorduk bana dedi ki çamaşır makinasını bana ver evi dizdiginiz zaman ben sana yenisini alırım benimki bozuldu. Bende inandım eltimde dediki bak sakin sakin verme alırsa sana geri almaz dedi bende vermedim. İyiki vermemişim. Biz ikimiz çalıştığımız için yedek anahtar kaynanamdaudi biz alışveriş yapardık akşam bı gelirdik dolap bomboş. Noldu e pis olmasın diye biz yedik derdi şimdi evdeyim anahtarimi aldım bişey olursa ben evdeyim diye. Bı kavga çıkardı bana anahtarimi ver diyor bende benim evimin anahtarı sende ne gezecek dedim sustu oh iyi yaptım 
0 oy
(3,241 puan) tarafından
Aşırı benzer durumu ben de yasadım canım. Bende kactım bende de dugun oldu ama tum, para altın kaynatam ia verildi Bir iğne bile vermemıslerdır. Esımden para istiyordu hep bebek mama yiyordu en sonunda baba bebege mama alıyorum cebımde 50 TL var 20 TL versem sana dedı. Bak yine vermek ıstıyor ama az diye almadı bizi evden kovdu kavga gurultu ayrıldık. Elimizde hıc bırsey yoktu sadece kıyafetler vardı. Benım ailemin yardımıyla esimin halası gılın yardımıyla ıyı kotu Bı ev tuttuk esya yerlestırdık. Kaynatam gıle yuklu bir miras kaldı babasından dolayı. Kimseye 1 TL vermem dedı ben ölunce size kalacak zaten dedı hayattayken sefasını surcem dedı bızde istemedik bırsey zaten canım. Karı kız ayagı var emınım ona harcıycak hepsını. Benım esimin cebinden para calip karı kıza gidiyordu yine susuyorduk ama artık evimiz ayrı yolumuz ayrıya ona sukredıyorum onlardan gelecek para Allah, dan gelsın canım 
0 oy
(1,793 puan) tarafından
Bizimkiler de hiç birşey yapmadı üstüne düğünde gelen paraları toplamda 12 bin di istediler eşim vermedi. Hepsinin durumu Süper bı altın takan olmadı.. Kaynana vefat etti iki ay önce. Kayınbaba şimdiye kadar olan mali büyük oglanlara yedirmis. Köyde iyi para eden bi arsaları var. Güya eşime verecekti vermedi. Evinin yanında küçük bı bahçe var bı ev yeri kadar onu eşime tapuladi. Satsan satılmaz çıkmaz sokakta.bes para etmez. Evi de iki katlı biri sana biri abine demişti eşime. Ama o nu da diğer abisine vermiş.. Bı de durmadan gecinemiyoruz diyorlar eşim memur ya kendilerinden daha iyi durumda görüyorlar. Hepsinin 3 dört evi arabası var ama aclar
0 oy
tarafından

Kız hepimizde hemen hemen aynı sorunlar var inan, 

Evliliğimin ikinci yilindayim birgün olsun doğru düzgün birşey görmedim , o kadar soğudum ki herşeyden eşimi görünce zebaniler ruhuma çökmüş gibi hissediyorum , 

Hamileyim dogumuma 93 gün kaldı daha çocuğuma bir çöp parçası bile alamdim kıyafetlerim bana olmuyor bunu goruyur yine bana tek parça birşey almıyor ,

Annem kardeşlerim bana alıyor birşeyler , onları almama izin vermiyor , annem bana para verse annemin verdiği parayida benden alıp götürüyor ..

Geçen gün ablam bana para verdi aldım sakladım ama nasıl harcayacam ki , onu görse onuda alıp götürecek ...

İnsan hayırsızlara denk geldi mi ister aile rızası ile evlen istersen kacaarak evlen her iki sonuç aynı ...

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 694 göst.
17 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Nurrrrr (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 276 göst.
30 Haziran 2022 Diğer kategorisinde 0234_sevim. (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 765 göst.
1 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,135 göst.