0 oy
448 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (170 puan) tarafından
Kızlar napcami şaşırdım artk sadece silikon kalıpta guzel oluyo granit denedim normal denedm kekim cok guzel kabariyo ama sonuyo napcam anlamadim bi türlü bana fikir verin

9 Cevaplar

+1 oy
(207 puan) tarafından
 
En İyi Cevap
İlk 20-25 dk firinin kapagini acmamaniz gerekiyor. İci iyice pismeyen kek soner. Kapagi acip kontrol etmekte aceleci davranmayin. Firini onceden hedeflenen sicakliga getirip keki oyle firina vermelisiniz. Kekin tum malzemeleri onceden oda sicakligina getirilip hamuru oyle hazirlanmali. Buzdolabindan cikar cikmaz malzemeyle kek yapilirsa hem ham kalir hem kabarmaz. Cok sayida kalip cesidiyle yuzlerce kek yaptim 1 kere bile sonme durumu yasamadim. Mikser disinda metal cirpici kullanmayin mikserle isiniz bitince un vb toz malzemeleri karistirmak icin mutlaka tahta kasik kullanin. Benim püf noktalarim bunlar :)) herhangi bir sey değişmezse firinla ve sicaklikla ilgili sikinti olabilir.
(170 puan) tarafından
Teşekkür ederim canm cok saol ınsallah şimdiki yaptığım olur
(170 puan) tarafından
Şimdiki süper oldu
(207 puan) tarafından
Ellerine saglik canim afiyetle yiyin :)) yapa ede tecrübe ediyor insan mutfak isleri oyle :D
(170 puan) tarafından
Bu sefer silikonda kalıpta yaptm canm bide oda sıcaklığında koydum malzemeleri guzel oldu:) yemeye beklerim :)
-Reklam-
+1 oy
(4,876 puan) tarafından
Pişince hemen fırından almayın ben öyle yapıyorum. 

Çünkü sıcaktan hemen soğuğa alınca sönüyor 
(170 puan) tarafından
10 dk beklettm ama yetmedi galiba tekrar yapcm
(4,876 puan) tarafından
Acaba malzemeleri mi iyi karıştırmıyorsun  mesela şeker ile yumurtayı iyice çırp  hepsi oda sıcaklığında olsun
(170 puan) tarafından
Anlamadığım sey silikon kalıpta süper oluyo ama granitte olmuyo
+1 oy
(747 puan) tarafından
pişirken fırının ağzını açarsan o zamanda sönme ypr 
(170 puan) tarafından
1 saat hic açmadım yine sondu simdi silikon kalıpta yapcm yine o kadar malzeme ziyan oldu :(
(747 puan) tarafından
hımm inşallah bu sefer sönmez mazemelerin soguk olmasın dikkat et
(170 puan) tarafından
Şimdi cikardm soğukluğu ciksn
+1 oy
(3,141 puan) tarafından
Nasıl pişiyorsun canım 
(170 puan) tarafından
150 derecede 1 saat canm
(3,141 puan) tarafından
Canim önce isınmış olsun fırının 180 derecede alttan pişir sonra ayarını düşürüp üstünü pişir hemen fırının ağzını açma
(170 puan) tarafından
Tamm canm teşekkür ederim
(3,141 puan) tarafından
Rica ederim canim
0 oy
tarafından
ozeniosun ya guzel olsun die olmazz :) ben hic ozenmem saattte bakmam gayet guzel olur
0 oy
(1,379 puan) tarafından
Oncelikle tüm malzeme oda ısısında olmasi gerekiyor yumurta beyazı ile şekeri çırpın kar beyazı gibi beyaz köpük olsun  sonra sarilari  ekleyin ama spatula  kullanın  kesinlikle celik malzeme kulkanmayjn yavaş yavaş yedirin koydugünüz tüm malzemeleri eleyin fırını önceden isitin  muhakak ve firinin kapağını asla 30 dakika açmayın 
(170 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(55 puan) tarafından
En guzel alüminyum kalipta kabariyor kek bide onu deneyin :)  
(170 puan) tarafından
Onuda denerim yeterki iyi olsun
0 oy
tarafından
Az limon sık kekine bı dahakine
0 oy
(661 puan) tarafından
Benim keklerime bayiliyorlar cnm ,160 derecede onceden isit firrini , kabarip uzeri kizarana kadar da kapagni acma cnm kendi kendine icini cekerek piser , firini kapatinca da ilk sicagi cikana kadar frndan cikarma  hee bu arada cirparken de hep ayni yone cirp , 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 122 göst.
0 oy
7 cevap 239 göst.
16 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde hillylcn_ (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 130 göst.
22 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Minikii (808 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 130 göst.
14 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Djdjjdhd (856 puan) tarafından soruldu

412,735 soru

12,426,686 cevap

45,511 kullanıcı

Kategoriler

...