Tabi yazarim canim :)
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kakaolu petibör bisküvi
Hazırlanışı
İrmiği, şekeri, sütü ve hindistan cevizini tencerenize koyup karıştırın.
Ardından ocağa koyup koyu kıvam alana kadar orta ateşte pişirin.
Kek kalıbınızı streç folyoyla kaplayıp irmikli muhallebinin tamamını içine boşaltın ve spatula veya kaşık yardımıyla üzerini düzleyin.
Bisküvileri kenar kısımlardan başlayarak muhallebinizin dibine doğru sırayla batırın. (Resme bakarak nasıl yerleştirmeniz gerektiğini daha rahat anlayabilirsiniz. )
Ardından irmik tatlınız ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğutun.
Soğuyan irmik tatlınızı servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın.
Meyve veya çikolata sosu döküp dilediğiniz gibi sunuma hazırlayın.