0 oy
329 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (37 puan) tarafından
Arkadaşlar bişey sormak istiyorum. Bebeğim beş aylık. Diyet ve spor yapıp zayıflamak istiyorum. Fakat bazı kişiler sen emziriyorusun ne diyeti. Sütün azalır bebeğinin rızkını azaltma falan diyorlar. Aslında benim diyet dediğim de ekmek makarna pilav pasta börek tatlı türü şeyleri tüketmeden diğer sağlıklı yiyeceklerden doyana kadar yemek. Ama bazıları ki artık maalesef ki bende buna inanmaya başlıyorum tatlı süt yapar ye deniyor. Ama bu sefer kilolar verilmiyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce dikkat edilmeli mi? Yoksa gerçekten tatlı mıdır çok süt yapan? Yemeliyim ve sütümü arttırmalıyım mı yani bu süreçte? Bilemedim lütfen yardımcı olur musunuz?

6 Cevaplar

0 oy
(12,777 puan) tarafından
Hayır tabiki diyet ve spor yapabilirsin evet göğüs terbiye oluyo ama gene sen süt yapıcı He tatlı vs süt yapmaz ekmek şeker kes korkuyo isen diyetisyen git ama ek gıda geçsin bence 1 2 ay daha bekle kızım yemek yiyo 10 aylık başlamıştım diyete o zaman kadar yedim sende dengeli şekilde verebilirsin bakma millete bana da çok kızdı lar  aaa süt gider vs emdi ve emiyo da kesilirse her şekilde kesilir zaten 
-Reklam-
0 oy
(557 puan) tarafından
Ilgisi yok canim bence sebze daha cok sut yapior yesil seyler tuketmeye calis tatli sut yapmaz 
0 oy
(2,891 puan) tarafından
6 ay diyet yapmadan sadece tatlı, ekmek ve hamur işini keserek, su alımını arttırarak ve hafif egzersiz ile kilo verebilirsin gerisine ek gidadan önce tavsiye etmiyorum ben 5 ayda yaptım hemen sütüm azalmışti. Bende böyle yapmıştım. Ayrıca en fazla süt yapan gıda sudur.
0 oy
(4,668 puan) tarafından
Bende diyet değil de yediklerime dikkat edeyim özellikle şekerli şeyleri tamamen hayatımdan çıkarayım dedim 10 günün sonunda sütüm tamamen kesildi neredeyse. Gerçekten çok üzüldüm sütüm azalınca,aglayasım geliyordu çocuk boş memeyi çekince. Başlarım diyetine de kilosuna da dedim ne bulduysam yemeye başladım şükür ki sütüm geri geldi. Ben denedim böyle oldu. Sen de bi dene inşallah benimki gibi sütte azalma olmaz da Zayıflarsın hemen.
0 oy
(5,323 puan) tarafından
Dikkat edilmeli süt yapar diye tatlıya hamurişine abandım zaten severim kilolar yapıştı şimdi. Önemli olan bencr sıvı şeyler ve su
0 oy
tarafından

Öncelikle eğer gerçekten kilon var ise ayy 55 kiloydum 59 olduuummm boyda 160 felansa lütfen tapma ama benim gibiysen sağlıklı dediğin şekilde elbette yapabilirsin :)

Öncelikle tatlı süt yapmaz, tatlı yiyince boool su içildiği için su süt yapar tatlıgı aracı olarak kullanıyoruz yani :) 

Ve düşüncen sağlıklı yaşam için çok güzel bu şekilde bebeğine bir zarar sütüne bir zarar olmaz. Suyumu asla eksit etme sadece. En az 2 buçuk litre içmelisin. Yine çorbalarını, etini valığını sebzeni tüket makarna pirinçte azıcık ye ama öğle yemeğinde ye akşam ekmeksiz dilediğini ye. Hiç bir sıkıntı olmaz. Zayıfladıkçada çok iyi hissediyor insan. Psikolojik olarak daha verimli oluyorsun en başta kendine. Yani istiyorsan düşüncen güzel :) başarılaaaar... 

(37 puan) tarafından
Keşke bu düşünceyi tam bir irade ile gerçekleştirebilsem. Sütüm azıcık azalsa kendimi yemeye veriyorum. Boyum 162 kilom 72.5 çok fazla maalesef ki. Ekmek çok sıkıntı değilde ah şu tatlılar olmasa. Hayranım şu bişey yemiyorum ama sütüm çok fazla diyenlere. Keşke onlardan olsam bende.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 109 göst.
27 Eylül 2023 Aile kategorisinde Gammmze (1,315 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,090 göst.
20 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Merveadiyaman (162 puan) tarafından soruldu
+2 oy
52 cevap 1,083 göst.
7 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 172 göst.
16 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

379,910 soru

11,372,803 cevap

34,855 kullanıcı

...