Yaa çok merak ediyorum bebekli anneler özellikle yeni doğum yapanlar kendinize veya eve hatta telefona bakmaya dahi nasıl vakit ayırabiliyorsunuz? Benim hiç vaktim yok gibi. Üç hafta oldu doğum yapalı iki haftadır evdeyim bebeğime bakmak dışında hiçbirşey yapamıyorum. İlk defa bugün kahvaltı hazırlayıp yemeye vaktim oldu. Bebeğim sürekli emmek istiyor ve hep ilgi istiyor gibi yalnız kaldı mi ağlıyor. Ona bakmaktan afedersiniz lavaboya gitmeye vaktim olmuyor. Annem gün boyu yanımda olmasa yerimden kıpırdayamam herhalde. Annem de bugün ilk defa gelmedi hava çok soğuk ve hasta olmuş diye.
Ve bu arada sütümün çoğalması için ne denediysem fayda etmedi aetmadı bir türlü. Sol göğsümde sağa göre biraz daha fazla ama sol göğsümde çok kötü yara olmuş yırtılmış artık dünden beri onunla emzirmeyi bıraktım sütü sağıp veriyorum ama gün boyu yetmiyor. Sağ göğsümde dolu dolu olmadığı için yetersiz oluyor geceleri mama veriyorum ve gündüzde bazen bir iki defa veriyorum inşallah zamanla artar göğsüm iyileşse de kızımı doya doya emzirsem ve çoğalsa
Kendi sütünü sür ve açık tut memeni südyen falan da giyme birde uyumak cok iyi süt yapar bende de iki çocuk gece yapıyom islerimi gündüz cocuklarla oynuyom buraya takılıyorum hatta bugün tatlı bile yaptım o derece arı gibiyim arı enerji hopbidi bombasdik maşallah de kız nazar olmasın
Bebekten bebeğe değişiyor o vakit ayırma konusu bence. Elhamdülillah kızımın uykusu düzenli 10 günlükken bi başlamıştı gaz krizleri geceleri 30. Gününde bitti çok şükür. Şimdi kendi gazını çıkarıyor maşallah. O düzenli uyuyunca bende vakit ayırıyorum herşeye bakalım şimdi 40 günlüğüx hep böyle gider inşallah
Süt konusunda da uyumak ve bol bol su içmek çok etkili bide kayısı kompostosu içersen çok faydası var. Yaran içinde göğsünün hava alması gerekiyor nemli tuttukça yara geçmiyor. Allah yardımcın olsun canım
Bizde de durumlar aynı annemlere diyorum siz o kadar çocukla nasıl yaptınız diye dün gece hic uyumadık mesela sabaha karşı nasıl uyuduğumu hatırlamıyorum bile o derece valla zormuş bz de eşimle rahatımıza düşkün insanlardık ondan zor geliyor herhalde çok şükür herşeye rağmen Rabbim acılarını göstermesin bu günlerde geçecek elbet
canim kesinlikle ama kesinlikle esila milk tea yi almalisin acayip iyi sut arttirmak icin ustelik 15 tl ve kup kup seker gibi bir bardak kaynamis suya 2 tane atiyorsun sabah aksam ... acayip faydasi oldu bana ne denediysem olammisti suan kizim.55 gunluk.masallah sutumuz yetiyor onun sayesinde hem ucuz hem bitkisel.hem cok fok ise yariyor
1,496,972 soru
24,454,024 cevap
354,220 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın