0 oy
592 göst.
Diğer kategorisinde (25,192 puan) tarafından
Kur'an-ı Kerim okumayı kaç yaşında öğrendiniz? Hiç hatim ettiniz mi? Aklıma geldi merak ettim :) Ben küçüklüğümden beri camiye gittim yaz tatillerinde Allaha şükür ilk hatimimi 13 yaşında ettim, ikinciyi 1 sene sonra, üçüncüyü de 1 sene sonra toplam 3 kere ettim şükür. İlk hatimimi duası camide büyük olmuştu herkes hediye getirmişti hatta gelen bir havluyu hala kullanırım eskimedi resmen :) Hatimden sonra yasin i Şerif i ezberletmişlerdi camide. Şükür hiç unutmadım ezbere bilirim. Kur'an-ı Kerim'i de direk tecvidli öğretmişlerdi tecvidli okurum hep Allah bin kere razı olsun öğretenden. ❤️ Darısı herkesin başına inşallah 

18 Cevaplar

0 oy
(467 puan) tarafından

10 yaşlarında falandım herhalde her ramazanda onun dışında hatim getirim şükürler olsun nasip eden rabbime <3

(25,192 puan) tarafından
Maşallah canım
-Reklam-
0 oy
(6,676 puan) tarafından
9, 10 yaşlardaydım daha erken de olabilir
(25,192 puan) tarafından
Maşallah canım
0 oy
tarafından

5. 6 yaşlarin da annem kuran kursuna gönderdi ozmn dan şimdiye bilirim topluluk içinde hatim lerim çok oldu gecen ramazan 2 hatım ettim hamileyken inşallah bu ramazan cemaatle yine 2 yada 3 hatim verecegim Allah nasıp ederse :) 

(25,192 puan) tarafından
İnşallah canım maşallah. Bende çok küçükken bütün duaları öğrenmiştim annem yatarken öğretirdi gözümün önüne geldi şmdi
tarafından
En güzeli küçükken ögrenmek kizim 8 aylık tvden açiyorum dinliyor inşallah onuda erkenden okutucam
(25,192 puan) tarafından
Aynen unutulmuyor küçükken öğrenince. İnşallah bende oğlumu öyle yetiştiricem. Çevremde dua bilmeyen hatta bismillah demeyi bilmeyen öyle cocuklar var ki üzülüyorum.
0 oy
(1,250 puan) tarafından
Allah razı olsun babaannem 5 yasimdayken neredeyse tüm sureleri ezberletti kuranida o civarlarda öğrendim.. Hatimim var ama henüz bitmedi :)
(25,192 puan) tarafından
Allah kabul etsin canım
0 oy
(419 puan) tarafından
Çocukken hep öğrenirdim ama hatim indiremedim hiç. Ortaokuldan sonra medrese hayatım başladı. Çokça hatim indirmişimdir. 3 sene talebelik yaptım sonra hoca oldum. Evlendikten sonra da devam ettim. 4,5 yaşında çocuklara kuran öğrettim. Sonra da eşimin de desteği ile hafızlık yaptım. Rabbime şükür. Bu aralar biraz gevşeğim 35.haftama girdim.
(25,192 puan) tarafından
Maşallah canım
0 oy
tarafından
7 yaşındaydım camiye giderdik kızlarla orda ilk öğrendim sonra iki hocam vardı orda ezberledim çok cüz ezberledim sayısını bile bilmiyorum düşün ama şimdi aklimda kalan tek şey bile yok unuttum hepsini ilk  babamdan bir süre ders aldım ilk hatimi babamla bitirdik çok şükür o günden bu yana hep okurum her yıl bir hatim indiririm şimdi iki çocuk var düşünüyorum bu ramazan napicam diye ):küçük bebegimde var hep emzikte 
(25,192 puan) tarafından
Maşallah canım allah yardım eder
tarafından
Amin ıns geçen sene kızım küçüktü  indirdim son sayfalarda yetişmedi  babama devrettim bu sene öyle olmaz ıns
0 oy
tarafından
Çok küçükten biliyorum bin şükür Rabbime

Arapça ve fıkıh hocası oldum 18 yaşında icazetimi aldım hocalarım ve ailemden Rabbim razı olsun inşAllah...
(25,192 puan) tarafından
Maşallah canım
0 oy
tarafından
7 yaşında annem kurani ogretti bize . Bize derken bana ve 3 abim ile ablam kiz kardesim . Biz raziyiz omdan allah da ondan razi olsun. Ne zaman hatim yaptigimi inan hatirlamiyorum. Ama 5 6 senedir her ramazanda 1 ya da 2 hatim okuyorum.  Gecwn yıl okuyamadim hamilelikten dolayi son demlerdi fazla zorlaniyordum okuyamadim sadece 15 cuz okuyabildim. Bu ramazana 2 tane dusunuyorum yine allahin izniyle.  Ahirette rabbim anneme neden kuran okutmadin neden namazu öğretmedin diye sorguya çekmeyecek insallah. Çünkü namazi da ogretti kurani da okuttu cok cok sukur. Rabbim bizleri salih ve saliha kullarindan eylesin insallah . Amin.
(25,192 puan) tarafından
Amin inşallah canım benim ❤️
0 oy
tarafından
Okurken imrendim resmen yaa en çok istediğim şeydir kuran-i kerimi bilmek ama maalesef öğrenmedim inşallah rabbim ölmeden okumayi nasip eder banada maşallah sanada canım benim allahim kabul etsin inşallah ❤
(25,192 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun canım benim ❤️ inşallah sende öğrenirsin hiçbşy için geç değil.
tarafından
Şu unutkanlığım bi geçeydi kızımı da büyüteyim biraz öğrenmeye çalışıcam inşallah ☺
0 oy
(496 puan) tarafından
22 yaşında öğrendim yengem vefat etmişti herkes okuyordu ben okuyamadım baba 2 yıl analık etmişti Allah rahmet eylesin hakkını ödeyemem zoruma gitti okuyamamak 1 hafta da  sadece harfleri ve üzerinde ki cezm sedde falan onları gösterdi gelini onun üzerine zorla ilk yasin i Şerif i okudum ve hergün okumaya devam ettim tam okuyabilmek için her gün Yasin okumaya dev m ettim şimdi elhamdülillah hızlı okuyorum tabi tecvit falan öğrenmedim ana şuan internetten acıyorum mukabele hoca ile birlikte okuyorum onu da ogrenicem inşallah. Hatim dersen 10 a yakın hatim indirdim saymadim hiç. 
0 oy
(5,816 puan) tarafından

Kaç yaşında öğrendim tam bilmiyom ama kurban olduğum annem ve babam gösterdiler 7 hatmim oldu şuan  birtane daha başlamışım ama hamilelikten üşeniyorum okumaya :ermm:

Tabi camiyede gitim allah razı olsun hoca yarısına kadar öğreti sonra ne oldu okumadım tekrar başladım ve annem babam yardımcım oldular artık 

0 oy
(2,483 puan) tarafından
8 yasindaydim suan 20 yasima giricem en az 30 kere hatim etmisimdir.

Engelli bi amcam var hep o ogretti bize herseyi halada mahalledeki cocuklara kuran dersi verir. Her ramazanda hatim ederim. Rabbim kabul etsin.
0 oy
(2,480 puan) tarafından
Büyük kurana geçmeden bıraktım yazları komşumuz vardı 3 arkadaş giderdik öğrenmeye 
0 oy
tarafından
15 Di sanirm cnm
0 oy
(16,583 puan) tarafından
Her sene ramazan ayı da hatim ederim yaş olarak da hatırlamıyorum ama liseye gidiyordum camiye giderken 
0 oy
tarafından
ilkokuldan çıktığım yaz halam evde ogretti alfabeyi ilk kelimeleri ertesi yaz annem pekistirdi sonraki iki yaz kuran kursuna gidip tevcitli ogrendim bir kez hatim ettim  sürekli okursam hizlaniyorum arada okuduğumda heceliyorum
0 oy
(11,220 puan) tarafından
4. Sınıfta idim yatılı kalıyordum hayatım hep kuran kurslarında geçti saten :)
0 oy
(135,888 puan) tarafından
15 yasindayken

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 157 göst.
0 oy
3 cevap 104 göst.
30 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Bayanmerakli (920 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 227 göst.
16 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Birisidiye (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 181 göst.
4 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Dilekk (1,136 puan) tarafından soruldu

412,458 soru

12,417,418 cevap

45,071 kullanıcı

Kategoriler

...