2 aydan az bi zaman kaldı. Allah izin verir de bir şey olmazsa normal doğum yapıcam. Biraz korkuyorum biraz çıksın da rahatlayım modundayım sizin doğumlarınız nasıldı kızlar? Çok çok kötü şeyler yaşayanlar yazmasın tabii ki. Fikir sahibi olmak istiyorum. Mesela en çok sancı çekmek mi zordu, bebeğin çıkması mı, doğumdan sonra vajina dikişleriyle durmak mı? Aydınlatınnn
Selam bende 3 ay önce normal doğum yaptım herkez çok korkutuyordu ama hiç de öyle olmadı tam aksine çok eğlendim inşallah seninde öyle olur olumsuz düşünme çünkü herkezin doğumu bir olmuyor ağrını evde çekmeni tavsiye ederim epidural v.b hic bisey yaptirmadim direk dogurdum 20 dakika :) hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah
Ben anlatayım 39. Haftamdı pazara gittik geldik kaynanam eltim falan evimde oturdun sonra kaynanama indim yerde bişey bantlıyodu bnde çömeldim yardım ediyodum dengemi kaybettim yavaşca arkaya oturdum düşmek bile sayılmaz anam bi baktım suyum geldi tabi ben panik elim ayağım titriyo kaynanam bnden panik altına işemiş olabilir misin belki değildir diyo eşim geldi hastahaneye gittik hemen muayene ettiler 1 cm açılmayla yatış yaptım suyum geldiği için eve yollamadılar bn odanın içinde gezşyorum yürüyorum tabi sancı nasıl bişey bilmiyorum hafif tatlı bi sancı geliyo oh be böyle olcaksa diyorum diğer odadan kuzlar bağırıyo ölüyoz bitsin artık falan diye bnde onlara şaşırıyorum be va bunkadar diye tabi saatler geçtikçe o bağıran ben oldum bu arada devlette yaptım doğumu 20 saat sancı çektim benimki çok uzun sürdü yani 5-6 saat alan olsa dayanılmayacak sancı değil kndini korkutma bnim açılmam hiç ilerlemedi o yüzden oldu doğuma çok az kaldı hissediyodum ama hala bayılsam falanda sezeryana alsalar diyodum doğum başladı zaten orayı uyuşturuyolar hiç acı ağrı hissetmiyosun sadece karnıma çok çöktğler nefes alamadım biraz sonrasında herşey bitti ne acı kaldı ne ağrı zaten doğum 3-4 dk bile sürmüyo hiç korkma benim gibi biri normal doğurduysa herkes doğurur.. pek özet olmadı ama meyseh
Kendini hiç korkutma kuzum.Rabbim yardım ediyor o an gercekten.Benimde ilk bebegimdi herkes öyle şeyler anlatmistiki resmen ölüme gidicem sanırım diye düşündüm.Ama bizim bebiş gelmeyince suni sancı ile doğuma alındım.Şükür Allah'ıma 2 saate bebeğim kucagimdaydi.Tabiki herkesin bir olmuyor ama ben doğuma girmeden önce Meryem Ana eli otu var onu okuttum anneme ve suyundan bir yudum içtim.Fikir olsun sanada.Bolbol salavat çek kalbine kötüyü getirme Rabbim yardım eder. Hayirlisiyla kucağına almayı nasip etsin Rabbim
4 tane dogum yaptim hangisini anlatım
Sezaryen ama olsun yazaym.. belki son anda szaryen olursun benim gbi
39+3 ken kontrole gittik. Son ana kdar hep normal doğum odaklıydm fakat doktorum 37.haftada yaptğı çatı muayenesyle beni yıktı :( çook dar vajina girişin ddi. Seni asla normale zorlayamam ddi. Ama bebek kuçuk olduğu için normal doğum şansın var beklicez ddi.
Nyse 39+3ken gittik işte kızımn kalp atışları yavaştı bayağı. Yeniden bi çatıya baktı ve omuz takılması olabileceğne karar verdu. O gün oğlen hemen szaryene aldı. Zaten normal doğuramazmışm 3 tur kordon dolanmş boynuna kzımn onu da ameliyat sırasnda gormuş. Iyiki szaryene almışz dmş eşime sonradsn.
Velhasılı kelam szaryen oldum ve coook memnun kaldm. Ağrısz sancısz yavrum yanmdaydı. Ha sonradan ağrı olmuyor mu mutlaka oliyor. Ilk yuruyuş zor. 1 hfta sonra geçip gidiyor hepsi. Normal doğum cok istiyordum ama olmaynca olmuyor ksmet..
Ozetle alaym ddn ama çok uzatmşm hakkını helal et hayırlı doğumlar
1,502,585 soru
24,533,961 cevap
360,103 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın