0 oy
505 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (418 puan) tarafından

image

Kizlar bu kac ml oluyor üstünde yazdigi gibi 50 ml mi ?

Ama mesela sagarken o biberonda 20 mlnin biraz üstünde oluyor ?

Birde annemiz suanda 1 hafta süt biriktiriyor birikince bebegine götürecek. 20 cc veriyorlarmis her bir paketin icine bebegin içeceği kadar mi koymamız gerekiyor? Yoksa mesela diyelim ki 100 ml doldurduk süt çözüldü bebege 20 cc verdiler geri kalanini ayni gun icinde bir sonraki beslenmede kullaniyorlar mi yoksa atıyorlar mi ? Ona göre bebegi tek beslemelik mi paketlere doldurmamiz gerekiyor ?

Anne tek bir sagimda 30 cc sutu çıkıyor onu buzdolabinda bekletiyoruz 3 gun assagi kisimda bekleyebilirmiş sonraki sagdiklarinda da ayni pakete diger satımlarını koyup poseti doldursak olur mu ? Çünkü her acip kapamaya oksijen aliyor sonucta bozulma olur mu onu cok merak ediyorum sizler nasil yaptiniz ?

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Her sağdığını farklı poşetkere koyun ve sonra içirilecekse buzlukta saklayın ekşiyor hemen. Onun dışında yeni doğan bi bebeğe yaklaşık 30 cc falan içiriyorlar.
(418 puan) tarafından
Bebek premature olduğu icin 20 cc verdiklerini soylediler canim. Teşekkür ederim saol
-Reklam-
0 oy
(1,065 puan) tarafından
Her sağdığınızı farklı poşetlere koyup  sağım saati ve tarihini mutlaka yazın 
(418 puan) tarafından
Evet canim yaziyoruz teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Her sağdığı sütü ayrı poşete koyacak canım karışmaması lazım hepsinin üstüne tarih ve saat yazın ve 1 hafta birikecekse dondurucuya koyun buzdolabın da 1 hafta durmaz bebeğe 20 ml veriyo bile olsa kalan sütü bir sonra ki beslenme de kullanır 
(418 puan) tarafından
Anladim canim tesekkur ederim yok zaten dondurucuda kaliyor orda biriktiriyoruz yanlis mi yapıyoruz diye sordum allah razi olsun teşekkür ederim
tarafından
Senden de Allah razı olsun canım rica ederim :)
0 oy
(3,241 puan) tarafından

3 saate bir sütümü sağıyordum. Biberon veriyorlardı buna sagın diye yan odaya gecıyorduk sagıyorduk. 30 cc yeterli diyorlardı. Sonra gidip bebeğımıze ıcırıyorduk altını değiştirip kuvezıne koyuyorduk.cok zor gunlerdı Rabbım tez zamanda iyileştirsın kuvezde olan yavrularımızı :(

(418 puan) tarafından
Amin kuzum saol
0 oy
(3,554 puan) tarafından

Şöyle açıklamaya çalışıyım 

Bebegin içecegi kadar süt doldur götür fazlasini atarlar bana oyle demişlerdi.
Farkli zamanda sagdigin sütleri birbirine karıştırma bozulma süresi farkli olur çünkü..
Bide bakıyorum ki sütün hala koyu bu süt cok önemli bebek icin onu degerlendir sağıp poşetle buzluğa at uzerine de tarih yaz buzlukta 3 ay kadar dayanabiliyor.
Gozun aydin kac haftalik doğdu bebek 
(418 puan) tarafından
31 haftalik dogdu canim allah razi olsun teşekkür ederiz
0 oy
(673 puan) tarafından
Paketin iki yandan elinle hafif sık canim poşetin altı genişleyecek o zaman doğru ölçü çıkar her sağımda ayrı poşete koymalı her poşete saat tarih yazmalı dolap da durduğu süre içinde sebzelikde durmalı dolap açılıp kapandıkça ısı değişir süt bozulur 
(418 puan) tarafından
Tamam canim tesekkur ederim hepinizden allah razi olsun
(673 puan) tarafından
Rica ederim canım cümlemizden razı olsun inşallah

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 217 göst.
5 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Trknkrc (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 525 göst.
29 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde ❤ELOŞ❤ELOŞ❤ (1,424 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 206 göst.
0 oy
3 cevap 167 göst.
2 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Emine314 (226 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,441,124 soru

23,689,469 cevap

310,823 kullanıcı

...