Bu konuda hadisler var ama âyetle kanıtı yok. Kimin duası ne zaman kabul olur hiç belli olmaz. Iyi dualar etmeye ve ağızdan çıkan kötü dualara hakim olmaya çalışmalıyız. Bir örnek vermek istiyorum. Benim teyzelermden biri annemin üç yas küçüğüydü yurt dışında yaşardı. AnnemIn aksine namaz kılmaz kurandan tek harf okumayı bilmez tesettürune dikkat etmezdi. Ama o kadar altın kalpliydi ki yurt dışında maaşlı işte çalışır gelir orda kazandığı paranın çoğundan fakir fukaraya içinde bize de hediye alıp herkesi düşünüp Sevindirirdi. Çocuklarına aşıkti ama kızına eziyet eden damadı ile sürekli kavga halindeydi. Berat kandili günü Akşam yemeğe çağırmış kızını damadını. Damat saygısız konuşMuş kavga çıkmış bağırıs çağırs derken Teyzem şu mübarek Gün beni defterden sil Yarabbi gelecek Berata kavuşturma. Acımı göster şunlara demiş. . . Birkaç gün sonra sapasağlam teyzem 49 yaşında kalp krizi geçirip vefat etti. Ne tuhaf değil mi mübarek Gün ettiği tek dua kabul olmuş. Hala düşününce tüylerm diken diken olur