0 oy
597 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (881 puan) tarafından
Kızlar bugün heryer irmik helvası kokuyor bana internettende baktım biri sütle biri suyla biri tereyağıyla biri margarinle tarif vermiş . Sizin evde yaptıgınız kolay bir tarif varmı? 

13 Cevaplar

+2 oy
(4,760 puan) tarafından
Ben geçen gün yaptım baya güzel oldu kuzum 
(881 puan) tarafından
Tarif verebilirmisin kuzum hiç yapmadım ben
(4,760 puan) tarafından
Internetten baktım yaptım istersen oradaki tarifi vereyim kuzum aklımda yanlış eksik malzemeler olabilir kuzum
(881 puan) tarafından
Arkadas vermis smdi canm allah razı olsun
-Reklam-
+1 oy
(88 puan) tarafından
Canim sana yagini Erit icine 1 cay bardagj irmik yarim cay bardagi un koy iyice kavur rengi pempelesince suyunu ekle karistir tam kendini cekince servia yap suyunuda 1 su bardagi su bide 1  bucuk cay bardagi seker koy suyunu ilik suyla yap hic kaynatmaya Greek yok toplam 10 dk surmez yap man simdiden afiyetolsjn
(881 puan) tarafından
Tamam canım allah razı olsun ya
(88 puan) tarafından
Cumlemizden insallah canm
+1 oy
(1,064 puan) tarafından
Ben su ile yapiyorum süt kokmasin diye bana:) sevmedigim için.  Irmigi tereyag ile kavurup sekerli sicak su ilave ediyorum suyunu cekene kadar pişiyor.  Cok guzel oluyor uzerine fistik ceviz koyabilirsin
(881 puan) tarafından
Tamam canm allah razı olsun
0 oy
tarafından
Sütle daha lezzetli olur içine ceviz fındık falan da koy şahane olur 
(881 puan) tarafından
Tamam canım çok sağol
0 oy
(178 puan) tarafından

margarin yerine tereyagi su yerine süt daha güzel oluyor bence suyla olan bana yavan geliyo bol sütlü  boyle hafif sulu gibi seviyorum ben:P

(881 puan) tarafından
Tamam canm teşekkür ediyorum
0 oy
(45 puan) tarafından
Ay brn bu insanları  anlamiyorum biz bugün  kavrulan helvayı  komşuya  dağıtırız  ki sevaptır  bir tanesi de kapını  çalmadı  mı  yani dur bende de bir tarif var gönderiyim  canım  
(881 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım tarif için malesef herkes sizin gibi düşünmüyor benm annemde her kandil yapar bütün binaya dağıtırdı ama herkeste o anlayıs yok ne yazıkki
0 oy
(45 puan) tarafından

image

canim yarım  ölçü  yap cok oluyor  bu ölçü
0 oy
tarafından
ben yarm margarini koyuyorm az riyince irimigi bosaltiyoyrm icine bi taraftanda ocaga serbeti koyuyorm 2.5 bardak su 2.5 bardak seker onu ocaga koyuyorm eriyip az fokurdaynca kapatyrm irmikte esmerlesene kadar karistiriyorm istedgm renge gelnce altini kisip serbeti uzerne dokuyorum cevz fstk varsa icine atyrm karstrym alti kisik suyunu cekene kadar kapagi kapatp bekliyorm ben az sulu kapatyrm oyle severm cok kolay lezzetli oluyo bu 
(881 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ediyorum eşimi bekliyorum bende irmik alcak gelirken çıkmasına az kaldı market uzak bana
tarafından
tmm cnm afyet seker olsun smdiden❤
0 oy
(2,064 puan) tarafından

Ben suyla yapıyorum cnm sütlü sevmiyorum pek tarif vereyim mi yaptın mı :P

(881 puan) tarafından
Yok canım eşimi bekliyorum irmik yok evde :)
(2,064 puan) tarafından
Oyy bebişinin canı nelerde istermiş :)
0 oy
tarafından

Tereyagi kokuyo gbi geliyo bana belki daha guzel oluyodur ama. Yaptiktan snra tabaga boyle guzelce sıkıstir yanlarini. Icine de dondurma koy. Cok guzel oluyo :P

0 oy
(342 puan) tarafından
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağından iki parmak az şeker(ben az şekerli sevdiğimden şekerli seven miktarı arttırabilir)
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 pakett vanilya
  • 10 adet ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Merhabalar
Değişik bir tat arayanlara irmik helvası ceviz parçacıklı tarifimi sizlere sunuyorum.

  1. Öncelikle şerbeti ayrı bir yerde sütü ayrı bir yerde kaynatıyoruz. Şerbet için, şeker ve su bir tencereye alınır ve kaynatılır.
  2. Başka bir tencerede tereyağ ve sıvı yağ eritilir. Üzerine irmik ilave edilerek rengi dönene kadar kavrulur. Koyu renkli isteyenler biraz daha kavrulabilir.
  3. Sonra üzerine kaynatılmış şerbet ve ardından süt ilave edilir. Dikkat edin üzerine dökünce sıçrayacaktır. Ağzı biraz kapalı olarak şerbeti çeksin altını kısalım lütfen.
  4. Sonra kapağı açalım. İstediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirelim. İstenilen kıvama gelince altı kapatılır ve kırılmış cevizler eklenerek karıştırılıp, demlenmeye bırakılır.
  5. Biraz daha sulu sevenler altını erken kapatabilir. Ben normal şerbeti çekmiş seviyorum. Servis için üzerine ceviz kullanabilirsiniz.ben bunu yptım ve begenildi canım
0 oy
(2,564 puan) tarafından
Cnm ben sıvı yağı katıyorum yarim çay bardağı 1 su bardagi irmik yarim sh bardagi un üstüne koyuyorum kavuşuyorum pembelesene kadar  sonra serbettini yap dök 
0 oy
(6,135 puan) tarafından
Bende uzun zamandır un ve pekmez helvası istiyorum yapmaya useniyorum

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 127 göst.
0 oy
2 cevap 207 göst.
0 oy
9 cevap 359 göst.
20 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Hg99 (779 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 539 göst.
16 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde M.emirbebekk (493 puan) tarafından soruldu

404,259 soru

12,110,866 cevap

36,440 kullanıcı

...