0 oy
534 göst.
Diğer kategorisinde (3,151 puan) tarafından

Iyi geceler annisler biz 19 haftalığız bi ara kıza benziyor gibi gibi dendi kız ismimiz hazır ama şuan erkek gibiymiş belli değil erkek ismi olarak sizce Meriç Kağan mi daha güzel Meriç Batın mi? Başka önermeyin lütfen listeyi zor eledik kafamız cabuk karışıyor :D:D

7 Cevaplar

+1 oy
(471 puan) tarafından
Tek isim neden koymuyosun ? Meriç yeterli bence zorlama gibi duruyor yan yana canım 
(3,151 puan) tarafından
Meriç eşim söyledi bende yanına seçenek olsun dedim kiziminn2 adi var haksızlık olmasın diye bide 2 isim sünnet derler ya o bakımdan. Bide çocuğunda seçme hakkı olur diye düşündük.
(834 puan) tarafından
Merhaba affınıza sığınarak soruyorum acaba bu 2 isim sünnet diyorsunuz ya  bunu hangi hadise hangi sahih hadisçiye dayandırarak söylüyorsunuz. Kulaktan dolma bir bilgi mi yoksa gerçekten bu konuda hadis kitaplarını araştırdınız mi? Bu konuda çok bilgisizim beni aydınlatırsanız çok müteşekkir olurum. Gerçekten bir bilgim yok çünkü
(3,151 puan) tarafından
Aslında çok üstüne düşmedim bazı hocalar sohbetlerde filan sünnet diyor bazıları değil diyor. Kimisi peygamber efendimizin bile 4 ismi var onun yaptığı herşey sünnet olduğu icin sünnet tabiki diyor. Kimisi de öyle olsaydı torunlarına tek isim koymaz 2 isim koyardı diyor. Bende tam bilmiyorum açıkçası. Ama peygamber efendimizin bile 4 ismi varken 2 isim kötü sayılmaz bence hem bebeğinde seçme hakkı olur ilerde.
(834 puan) tarafından
:) bebeğin seçme hakkı tek isimliyken de var. 18.den sonra isim değiştirilebiliyor.  İki isim koyup ya bunu ya bunu seç yavrum demek de pek farklı değil. Ayrıca Peygamber efendimizin sav. 4 tane ismi yok çok daha fazla çok daha farklı isimleri var. Mesela Kur'an-ı Kerim 'de Tâhâ ismiyle çok geçer efendimiz, emin, mustafa, ahmed, muhammed'den çok çok fazla ismi var.  Sırf sünnete uymak için iki isim verecekseniz kısa öz ve güzel anlamlı isimler koymalısınız. Çünkü mesela komik oluyor yani çocuğuna Meriç Kağan koyucam, sünnet diye demişsin :D isimler Arapça değil filan karmaşık yani. Hani Ömer Asaf, Ali Osman gibi bir isim değil ki. Meriç bir nehir Kağan da bildiğimiz hükümdar demek... yani bunu sırf sünnet diye yapıyor olmanız çok ilginç geldi kusura bakmayın. :) yanlış anlatmıyorumdur umarım  kesinlikle yargılamak değil niyetim bu 'sünnet-i mevzu çevremde de çok var. O yüzden soruyom. Ha sanki sen ne koyucan oğluna dersen bizimki de seninkiyle aynı. Babası adını koydu bile Tuna Han koyacağız Allah nasip ederse. Meriç Kağanla aynı nerdeyse anlamı. Tuna bir nehir Han da hükümdar anlamına geliyor :D sizi yargılamıyom yani bu sünnet olayı çok kafama takıldı da
(3,151 puan) tarafından
18 den sonra isim değişmek o kadar kolay değil.keske olsa mahkemelerde uğraştık bunun için ama çok meziyetli bir iş o şekilde uğraşmak yerine tek seçenek olmasından ise 2 taneden birisini seçmesi en azından %50 şans yaratır. Hz.muhammed tabiki pek çok isimle anılıyor ama tam ismi genelde ahmed mehmed muhammed mustafa olarak geçiyor bir çok yerde en azından ben o şekilde duydum :) sunnet olmasi için arapça isim koymalısınız demissiniz ama hicbir hadiste de ben böyle bir şart duymadım sadece anlamı güzel isimler koyun kuranda geçmesi şart değil deniliyor illaki arapça olması şarttır demiyor ki mesela haktan ismi kuranda yok diye biliyorum ama anlami haktan gelen allahtan gelen demek zira inanc da oyle bir seye inanmak demek(din,görüş vs.) Ne niyetle koyduysan mesele emir haktan veya inanç haktan kuranda geçmezler ama anlam olarak çok güzel isimler oluyor. Tunahan da çok güzel bir isim bence eski türk isimlerinden gayette hoş. Umarım bende demek istediğimi anlatabilmisimdir. :)
-Reklam-
+1 oy
(1,690 puan) tarafından
Meriç batın daha hoş duruyo canım ama batın ın anlamı isim olarak bence hoş değil.. karın demek sonuçta.. o yüzden ben bu isimler arasında koycak olsaydım meriç kağan koyardım kağan da imparator demek gayet güzel bence :)
(1,690 puan) tarafından
Evet kuzum Allah ın ismi ama ben şahsen çocuğuma Allah ın ismini koymazdım.. bu bence pek uygun değil bunu da bi araştır istersen dinen uygun mudur koymak.. bi de bildiğim kadarıyla eğer böyle bi isim koycaksan başına abdül eklemen gerekiyo.. abdülbatın olması gerekiyo diye biliyorum ama yanlış da olabilir bu konuda daha bilgili birileri varsa çevrende bi danış istersen
(3,151 puan) tarafından
Arapçada allahın simi olarak koyarsan öyleymiş ve batın değil batin yazdırmak lazimmis ama türkçe de batın olarak koyarsan o farklı bir isim oluyormus ama onunda anlami guzel degil iste karin demek kagan daha mantikli sanki bu durumda
(1,690 puan) tarafından
Bence de her koşulda kağan daha mantıklı :)
(3,151 puan) tarafından
Teşekkürler:)
(1,690 puan) tarafından
Rica ederim :)
+1 oy
tarafından

Meriç batın güzelmiş cnm Kağan bence zaten başlıca başka bir isim batın ekleme gibi hoş durmuş :)

(3,151 puan) tarafından
Cinar çok beğendiğim bir isimdi aslında onu koymak istiyordum benden önce kaynanam dedi çınar ismini seviyorum diye bende hıc konusunu açmadım. Kizima zaten karıştılar bunda da onun sevdiği ismi koymam:))
tarafından
Hahaha kız alemsin ya :D
(3,151 puan) tarafından
Valla sırf oda seviyormuş diye sevdiğim isimden vazgeçtim söylemedim bile koymamak için:D
tarafından
Hahaha :D sağlıklı alalım da Bi inşş kucağımıza :)
(3,151 puan) tarafından
Aynen en önemlisi o vallahi :)
+1 oy
(169 puan) tarafından

Meriç batın bence canım bayılıyorum batın ismine :)

(3,151 puan) tarafından
Öyle aslında ama türkçede anlamı karin boşluğu diye anlamsız diyorlar biraz öyle sanki Bende cok beğeniyorum ama :)
+1 oy
(144 puan) tarafından
Aaahh ahhh bana Batın demeyin ilk oğlumda da çok istedim eşime kabul ettiremedim şimdi de oğlum olacak yine kabul etmiyor :) zaten ben sadece taşıyıcı görevi görüyorum kızlarım isim arayışında bana fikrimi soran bile yok :)))) bana sorarsan Meriç Batın:)
(3,151 puan) tarafından
Eşimde meriç bulunca bende batın la kağan arasında kaldım yine eşime sordum :D meriç batın olsun o zaman dedi ama batın ismi çok güzel de arapca seklinde dini olarak konulmaz filan diyorlar turkce haliyle koysak anlami karin boslugu demek bilemedim napsak :))
(144 puan) tarafından
Neden konulmuyor ki arapça olarak Allah'ın isimlerinden biri. Mesela Fettah da Allah'ın isimlerinden biri ve bir sürü var koyan. O kadar derinlemesine incelemedim ama kulağa hoş geliyor son karar sizin :)
(3,151 puan) tarafından
Evet bende senin gibi düşünüyorum samed kadir aziz fettah birçok isim abd eki almadan koyuyorlar ama nedense insanlar hep batın ismine gelince olmaz diyorlar bende anlayamadım. Tam bilgimde olmadığından arada kaldım hocaya sormak lazım aslında sanırım gerçekten özellikle batın kötülemiyorsa günaha girmeyelim yada bu sadece söylenti mi gerçek mi öğrenmek lazım. :)
(144 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla böyle ağır isimlerin yanına bi isim daha koymak gerekiyor çocuğa ağır gelmesin diye bide ilerde çocuğa hakaret ve küfür falan edilmemesi lazım kutsal bi isim olduğu için onun dışında bi sakıncası olduğunu düşünmüyorum açıkçası
(3,151 puan) tarafından
Yanına bir isim daha düşünüyoruz zaten ve diğer isim kullanılır büyük ihtimalle batın kimlikte kalır saadece. Kızımda öyle oldu çünkü. Ilk ismi söyleniyor ikincisi kimlikte kaldı. Arada ven soyluyorum sadece kızım bilsin diye.
0 oy
(368 puan) tarafından
Canim bildigim kadariyla Batin ismi Allahin 99_ismi arasinda oldugu icin konulmuyor veya konulrken Abdulbatin koyman gerekiyor bi araştir cocuguna ağir gelmesin, saglikla kucagina al insallah
(3,151 puan) tarafından
Öyleymiş ama arapça olarak bâtin olarak koyarsan öyle oluyormuş türkçe olarak batın şeklinde yazinca farklı oluyormuş türkçedeki anlamda karin boşluğu demek o zamanda anlamı biraz kötü oluyor bilemedim. Eşimde meriç batın olsun diyor bakalım.
(368 puan) tarafından
Hayirlisi olsun insallah bende istemistim snra boran olark degistirdim bidaha erkek olursa benan istiyorum :)
(3,151 puan) tarafından
Boran da çok güzel bir isim parkta duymuştum daha bekarken ve çok hoşuma gitmişti şuan da da istanbullu gelin sayesinde baya duyuldu boranlar diye diye ama eşime kabul ettiremedik adiyla büyüsün paşa:)
(368 puan) tarafından
Aynen :) cok sagol sizinkide insallah
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Benim oyum meric kagana :)
(3,151 puan) tarafından
Teşekkür ederim :))

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 145 göst.
2 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Citipiti (2,487 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 857 göst.
20 Şubat 2024 Aile kategorisinde Mutsuzz (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 111 göst.
0 oy
16 cevap 252 göst.
15 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde clk38 (1,371 puan) tarafından soruldu

379,888 soru

11,372,214 cevap

34,855 kullanıcı

...