Selam arkadaşlar, herkes çok endişeli ancak ölüm oranlarını paylaştıkları halde neden bu kadar korkuyor insanlık anlam veremedim. 0-9 yaş arası ölüm yok. 45 yaşına kadar % 0.2. Yani oldukça düşük. Sigaradan, trafik kazalarından, kanserden (Allah korusun) ölüm oranı daha yüksek.
Bi de şuna inanmıyorum. Ülkede 80 milyon kişi yaşıyor ve milyonlarca insan yurtdışına gidip geliyor. Yurtdışından da bize gelen var. Aralık ayında henüz dünya duymamışken Çin olan biteni saklıyorken de insanlar giriş çıkış yaptı ülkemize. Hiç mi kimseye bulaşmadı? Yani bu kadar bulaşıcı bir hastalık sadece bugüne kadar 1 kişiye mi bulaştı? Bana pek inandırıcı gelmiyor.
Ayrıca Aralık ayında burda bir salgın vardı. Hastaneler doldu taştı. Belirtiler aynen bunun gibiydi. Biz de ailecek hasta olduk. Hatta ben o zaman demiştim ki bu çok değişik birşey. Grip gibi ama değil. Burun akıntısı yok, nefes darlığı ve ishal vardı. Çok ilginç. Eşimle oğlum hafif atlattı. Ben çok ağır geçirdim. Eşimle konuştuk bugün. o hastalık korona olabilir miydi acaba? Aralıkta vardı çünkü hastalık ama kimsenin haberi yoktu. Hatta burda yaşlı bir teyze öldü.