İri değil kız iyi ya kilosu zaten tam tutmuyo benim 3200 bekliyorduk 2900 dogdu 40+5 de doğdu hemde. Neler yaptım ne yollar yürüdüm ne platesler ne dil köşe temizlikler cam kaplama balkonun camlarını sildim hatta o göbekle düşün. Onlar canı ne zaman isterse o zaman geliyor. Ama sen yine yap hareketlerini sandalye egzersizi yap YouTube dan aç bak . Bide yürüyüş bol bol . Doğumda çok faydası oluyor çünkü
Ben bı saatte girdim çıktım dogumhaneye . Pelvis dardı hem bende ama şükür çok zor olmadı doğumum. Doktorum sordu bana neler yaptın diğer hastalara da tavsiyede bulunayim diye . O yüzden hareketlere devam kuzum sağlıkla gelsin inşallah bebiş .
Bide
nefese egzersizi çalış iki saatte bir 15 er dakika şunu yap => çiçek koklar gibi içinden dörde kadar say derin nefes al burnundan , sonra mum üfler.gibi içinden sekize kadar say yavaşça ağızdan ver . Doğum sancıların tutunca bunu uygula doğuma alınana kadar . Sonra dogum sandalyesinde alınınca doğum başlayınca sancı gelince nefesini tut ve ikin bu kadar sonra bı bakmışsın bebiş doğmuş bile :)
Uzun oldu biraz hakkını helal et canım inşallah faydasi olur tüm bunların