0 oy
524 göst.
Aile kategorisinde (8,332 puan) tarafından
Liya’nın koliğinin bitmesine rağmen  ağlamalarının bitmediği günlerdi. Saya saya üç ay şafağını da bitirmiştik oysaki. Sonra  “ Sen bir okut bebeğe rahatlar” dediler. 

Annemin karşı komşusu vardı. Yattığı yer nur olsun ağzı dualı, güler yüzlü bir zat, Gürel Dede. 

Bahçesine girdiğinizde gülün daha önce hiç görmediğiniz türlerini ve renklerini görebilirdiniz. Tevatür müydü bilinmez, söylediklerine göre yalnızca kökünden biten bitkileri dalından dikerek filizlendirmeye başarıyormuş. 

Liya’yı bilmiyorum ancak ben daha bahçeye  adımımı atar atmaz ferahladığımı söyleyebilirim. 

Kısa bir hoşgeldin  faslından sonra bahçesinden elleriyle yaptığı gül şerbetini ikram etti. Ben tabi hep ayaktayım, Liya’yı hoplatıp duruyorum, dans ediyor da olabilirim otomatik pilot anaya bağladım bilmiyorumBir ağlarsa susmak nedir bilmiyor zira. 

  Sonra utana sıkıla meramımızı anlattım.  “Herhangi bir sağlık sıkıntısı yok ama sürekli ağlıyor, bir okusanız biraz rahatlar mı acaba.” 

“Bebeklerin ağlamasından bu kadar korkmayın” dedi. “ Onların ağlamalarına Allah rızası için katlanır , şikayetlenmezseniz anne babasına şefaatçi olurlar.”

İlk uyanış bu cümle ile başladı. Ancak “Dün duydum bugün uydum”kadar kolay da  değildi elbet uygulamak. Geçen gün okur dostlardan biri çocuğuna davranışı için “Funda Hanım olsa böyle yapmazdı” demiş. Emin olun Liya’ya yaptığım anneliğin yalnızca onun ağlamalarına katlanmak olduğunu hissettiğim zamanlar oldu. Bir çocuk uyanık olduğu sürenin %90’ında ağlar mıydı? Ağlıyordu işte. 

    Sonra Gürel Dede’nin söylediğini uygulamaya niyetlendim. Siz halis bir niyetle yola çıkarsanız, yel getiriyor, sel getiriyor hakikaten.  Muhteşem insanlarla yolum kesişti sonra, harika kitaplar geçti elime bu yolda. Diyordu ki onların birinde “Allah nezdinde kulun öfkesini yutmasından daha sevimli hiçbir şey yoktur.” 

İnsanın bir başka insan için yaptığı fedakarlık nefsine ağır gelebiliyor, ancak sonunda Allah rızasını gözetiyorsa öfkesini yutmak, hatta mecburi ilişkilere katlanmak çok daha kolay oluyordu. İster evladınız olsun, ister eşiniz hatta anneniz babanız ya da kayınvalideniz , eltiniz vs. İnsanoğlu bir insan hatırına yapamadığı şeyleri ilahi bir güç rızasına çok daha kolay yapıyordu ve mükafatını da iki cihan da alıyordu şüphesiz. Sizlere de fısıldamak istedim.

4 Cevaplar

+1 oy
(454 puan) tarafından
Tam 6 senedir evliyim bebegimiz olmuyordu tup bebekle hamile kaldim simdi 11 gundur yeni dogdu bebegim 

RABBIM HEPIMIZIN EVLATLARINI BAGISLASIN INSALLAH 

Annemlerde kaliyorum kirkim cikana kadar bebegim geceler uyumuyor aglayip kucak istiyor ..Annem Allahim niye uyumuyor bu bebek diyo ..bense Anne birak aglasin bende uyanik kalayim obunla ilgileneyim diyorum ve gorunmez Rabbim sanki sabirlarin sabrini vermis bana ..hic usanip bikmiyorun yavruma bakmaktanki  cok agir uykum var deprem olsa uyanmam ama yavrumun ii sesine uyaniyorum .. RABBIM TUM KULLARINA sabr versin evlatlarimizi hayirli evlat eylesin insAllah
(1,887 puan) tarafından
Ay canım doğum yaptınmı sen maşallh gözün aydın rabbim analı babalı sağlıklı büyütsün inşallah diğer bölümde sohbet etmiştik seninle fazla girmiyorum artık oraya doğum yaptığını bu yazında okudum benim de tüpbebekti hatırlarsın belki :)
(454 puan) tarafından
Evet canim dogum yaptim cok sukur ..ama seni cikaramadim burda iki tane tup bebek yaptiran var tanidigim biri coktan dogum yapti ama biri hala hamile olmali hangisisin bilmiyorum:)guzel sozlerin icin cok tesekkur ederim Allahim senin bebeginide bagislasin
-Reklam-
0 oy
(1,048 puan) tarafından

- Peygamber efendimiz (s.a.v) buyurmuştur: 
"Çocuklarınız ağladığında onları dövmeyin; çünkü ilk dört aydaki ağlamaları 'lâ ilâhe illallah' zikridir, ikinci dört aydaki ağlamaları Peygamber'e (s.a.v) 'salâvattır', üçüncü dört aydaki ağlamaları ise anne ve baba hakkında duadır." 



Ne kadar doğru bilmiyorum :angel:

(8,332 puan) tarafından
Biz doğruluğa yoralım canim dogru olsun onlar dılsız melekler dunyayı ögrendıklerı süre zarfında bızler rehber olmalıyız sabırla
(1,048 puan) tarafından
Ben kızım ağlayınca kızamıyorum zaten . aaaaaayyyy diye ağlar mı bi bebek :D yaşlılar gibi :De
0 oy
(338 puan) tarafından
Cok guzel anlatmissin keske sabirla karsilayabilsek bazen insan kendini taniyamiyo sabri bitiyo iste
0 oy
(2,423 puan) tarafından
Çok güzel anlatmış bunu bi sayfadan falan mi aldınız nasıl ulaşabilirim başka yazıları var mi benim bebegimde hiç durmuyo sani beni anlatmış sürekli  hoplama derdindeyiz okumak iyi geliyo başka yazıları varda okumak isterim
(8,332 puan) tarafından
Doğal anne canım facede oyle aratabılırsın.
(2,423 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 80 göst.
18 Ocak 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (2,804 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 324 göst.
6 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Seherl (569 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 134 göst.
5 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Asel_34 (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 169 göst.
20 Ocak 2024 Aile kategorisinde Ladybird85 (0 puan) tarafından soruldu

380,617 soru

11,396,010 cevap

34,913 kullanıcı

...