Canım şimdi 1 su bardağı kısırlık bulgur u ve aynı bardakta yaırm su bardağı irmiği bir kaba koy 1 su bardağı sıcak su ile ıslat ağzını kapa 10 dk dinlensin.
Sonra soğan, yeşillik yani maydonoz baharat hamur dinlenince kat içine sonra 1. 5 yemek kaşığı salça hepsi çiğden ama 1 yemek kaşığı da un hepsini kat hamura başla yoğurmaya.
Tepsi al az unla bir kase de su elini ıslaa al tıp yop yuvala hepsini yuvala tepsiye at una bulasın
Tencere de salçanı kavur kavrulunca kat sıcak su suyuna da baharat tuz ne varsa karabiber kırmızı biber nane kuru ama sonra yuvarladıjlarını at içine kaynaısn 15 dk da hazır kapa altını.
Altını kapatınca kapağı hemne kapançma erimeşsn hamur bekle az sonra