0 oy
1,101 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar burada yazılmıştı sanırım günah diye tabi baya oluyor unuttum net bilen cevaplayabilir mi internette sakıncası yoktur diyor ama yine de net değil şimdi burda yazılanı da okudum aklıma takıldı yuzumdeki tüylerden rahatsız oluyorum bitmesini beklemem mi gerekiyor 

18 Cevaplar

+1 oy
(29,534 puan) tarafından
Kuzum her rivayet baska birsey diyor ama mecbur kalmadıkça dogru degil alinmasi.
tarafından
Işte ben de böyle arafta kaldım bazı yerler öyle bir şey yok yazmış bazıları alınmasa daha iyi diye ama yuzumdekiler çok rahatsız ediyor her gün alıyorum 1 tane bile olması rahatsız ediyor içim içimi yiyor şu an:D
(29,534 puan) tarafından
Kuzum şart degilse alma ama gerekliyse al mecbur
tarafından
Almasam da olur evdeyim sonuçta alışkanlık olmuş artık o yüzden emin olmak istedim hassas konu çünkü
(29,534 puan) tarafından
Aynen cnmcim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Al kız 1 hafta tüylü mu gezeceksin
tarafından
Ibi de her gün cımbız elimden düşmez içim içimi yiyor :D
tarafından
yüz alabilirsin canım günah değil ama diğer bölgeleri bilemem

Hadi al aynanı basla almayaa❤☺️☺️☺️
tarafından
Sağol canım  :)
0 oy
(3,996 puan) tarafından
gunah degil ama ben tercih etmem ,adet doneminde daha agrili oluyor tuyleri almak
tarafından
Sadece yüz kısmı için canım vucudumdakileri zaten almam
0 oy
(36 puan) tarafından
Günah değil de nasıl alacaksın ki
tarafından
Kuzum sadece yüzümdeki tüyler için soruyorum vücut temizliğini zaten bitince yaparım
(36 puan) tarafından
ahahah genital bölge olarak düşünüyor insan direkt yok kuzum ne günahı öyle dillere düşmüş sadece ama adet döneminde tüy alımı daha ağrılı olur genelde haberin olsun
0 oy
(3,024 puan) tarafından
Benim bildigim sadece cenabetken tuğ alinmaz 
tarafından
Ben de bilmiyorum ki :(
0 oy
tarafından
Ben günah diye biliyorum kuzum emin değilim ama sen yine de riske atma. Zaten adetliyken alınan tüyler daha hızlı uzar ve alırken daha çok can yakarmış 
tarafından
Yüzümdeki tüyler çok rahatsız ediyor beni günahsa bekleyecem mecbur :(*
tarafından
Öyle biliyorum kuzum emin de degilim o yüzden beklerim ben
0 oy
(1,909 puan) tarafından
gusülsuz olduğun için sana ait olan tüylerinde güdül abdesti ile temizlenmesi gerekiyor almamalisin 
tarafından
Beklicem canım yüzümdeki tüyler rahatsız ediyor ama hassas konu riske atmayayım
(1,909 puan) tarafından
aynen riske atma canım zaten evdeyz
0 oy
tarafından
Adetliyken tüy alınmaz canm. Bu dünya da vucudumuzdan koparılar her şey öbür dunyada bizimle birleşicek ve hayızlıyken cunpken kesilen alınan tüyler bizden hesap sorucak
0 oy
tarafından
Ben alıyorum ama yanlış bilgi vermek de istemem 
0 oy
(2,159 puan) tarafından
Adetliyken alınması iyi değil canım. Hem dinen iyi değil hem tıbben iyi değil. 

Tıbben bedenin çok daha hassas oluyor alırsan normal kinden daha fazla kızarır yara bile olabilir ve daha fazla acı çekebilirsin. Dinen de adetliyken gusul abdest olmadığı için yani cünüp olduğun için tüy alırsan tırnak kesersen saç kesersen senin  vücudunun parçaları cünüp şekilde senden ayrılmış oluyor. Bu yüzden dinen de uygun görülmez. 
tarafından
Sadece yüzümdeki tüyler için canım vücut temizliğini zaten adetliyken yapmam ama yüzümdekiler çok rahatsız ediyor
(2,159 puan) tarafından
Az sabret bitsibin öyle yap olmaz mı :)
tarafından
Öyle yapcam napalim :))
0 oy
(1,822 puan) tarafından
Gunah degil ama Allahinda hos gormedigi bir durum canim tirnak kesmekte oyle cunku adetlisin temizlenip gusul alman gerekiyo kil tuy tirnak gibi parcalarinda abdestlenmesi lazim senle o yuzden gunah degil ama yapilmazsa daha iyi olur 
0 oy
tarafından

Cünüp kimse gusletmedikçe (cünüpken) tıraş olmamalı, tırnak kesmemeli, bedeninden herhangi bir parçanın ayrılmasına sebep olmamalıdır. Bunları gusledip temizlendikten sonra yapmalıdır.

Cünüp olan kimsenin yıkanmadan tıraş olması ve tırnak kesmesi haram olmasa da iyi değildir. İmam-ı Gazali, İhyâü Ulum ed-Dîn kitabında şöyle diyor:

Cünüp olan kimsenin tırnak kesmesi, tıraş olması, etek ve koltuk altını temizlemesi, kan aldırması veya vücuttan herhangi bir parça kopartması uygun değildir. Çünkü âhirette bütün vücud geri döneceğinden yıkanmadan kesilen veya tıraş olunan şey cünüp olarak dönecektir.(Mügni' I-Muhtaç, I/75; Halil Gönenç, Günümüz Meselelerine Fetvalar

0 oy
tarafından
Ben alıyorum ilk defa duydum böyle biseyi
0 oy
tarafından
Adetken alinir. Cünüpken alamazsin
tarafından
Adetle cünüp hükümleri aynı ikisi içinde geçerli zaten haram değil fakat uygunda görülmemiş temizlendikten  sonra alınması daha iyi
tarafından
Adet haliyle cünüp hali asla bir degildir. Adetken yemek yiyebilirsin gezebilirsin tirnak kesebilirsin. Ama cünüpken bunları yapman uygun değildir.
0 oy
(1,775 puan) tarafından
Ilk defa duydum bende tuyu herhalde ordan alinmaz diye sandim:) bence sacma fikir
0 oy
(982 puan) tarafından
Yuzdeki tuyleri kaslari almak zaten gunah canim ama yapiyoruz 
tarafından
Kaş değil de boynumda çıkıyor onları her gün alıyorum tek bir tane bile tüy kalması beni rahatsız ediyor o yüzden almayı çok istiyorum ama.kendimi tutuyorum :)
(982 puan) tarafından
Al canim bsy olmaz :)
0 oy
(615 puan) tarafından
Gunah olmasa bıle  adetlyken alırsan cabuk cıkar. Adetten snra al
tarafından
Yüz bölgem için yazdım her gün alıyorum neredeyse alışkanlık oldu artık tam emin olmak istedim
(615 puan) tarafından
Anldım cnm da gelel olarak hormonlar dan dolayı
0 oy
tarafından
Haram deil sadece uygun deil.Ayrıca adetliyken alınan tuyler ve kıllar daha cabuk cıkar.Daha cok agrir vucudun alirken.Ama yüzümde tuy olsa ben aldiririm yani.Sonuc olarak haram deil.
tarafından
Zaten vücud temizligimi adetken yapmam yani günler çuvala girmedi ya :) ama yüz bölgem neredeyse her gün aldığım için beni rahatsız ediyor
tarafından
Yani bencede:)

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 215 göst.
28 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Haticegokoglu (70 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 346 göst.
12 Şubat 2025 Diğer kategorisinde 2801 (762 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 48 göst.
8 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Berraninannesi (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 317 göst.
21 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sude6191 (3 puan) tarafından soruldu

413,030 soru

12,434,887 cevap

45,782 kullanıcı

Kategoriler

...