0 oy
295 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Merhaba ben yabancı uyruklu bir vatandastim 4 ay olduku TC cumhuriyet vatandaşı oldum ve e devlet şifremi yeni aldım bugün tesadüf eseri SGK borç girince  3.294 TL GSS pirim borcu çıktı bu ne hiç bilgim yok itiraz şansım varmı zaten yeşil kartliyiz yeni doğum yaptım itiraz şansım varmı benim hiç bir bilgim olmayan bir borç zaten maddi durum iyi değil bu neyin nesi cimere yazsam fayda edermi ? Cimerde

Adalet bakanlığınımı

Sağlık bakanlığınimi

İçişleri bakanlığınami

Yazsam hangisine yazsam ?

2 Cevaplar

0 oy
(1,449 puan) tarafından
Cimer çok ilgili oraya yaz zaten gerekli birime aşama aşama iletiyorlar
tarafından
Tamam teşekkürler cevap için
-Reklam-
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Yazabilirsin ama gss genel sağlık sigortası yani bunu ödemen gerekebilir. Normal kaaş üzerinden yatırılan sigortadan değil sadece sağlık için. Aylık ödemeside düşük şuan 80 veya 90 tl olabilir aylık. Sen bu borcu ödemediğin sürece de borcun artar her ay. E devlette çıkıyorsa daha ayrıntılı bak aylık dökümanına. Belki vatandaşlık bayvurusu ya da hamilelik sürecinde başlamıy olabilir yeşil kartını işlememeş olabilir kurum  mümkünse sgk yü gidip dilekçe ver oradan çok daha ayrıntılı bilgi edinirsin itirazınıda buraya yapabilirsin.
tarafından
Tamam teşekkürler zaten bunu oduyecek durumum yok yani heray nasıl 80 90 TL nedir peki yardımcı olursanız sevinirim
(1,865 puan) tarafından
Ganel sağlık sigorta pirimi 80 90 tl civarında net bilmiyorum rakamını. Bu pirimi ödediğiniz takdirde kamu hastanelerinden ücretsiz yararlanabililorsunuz sağlık sigortanızdan dolayı. Birde çalıyan veya işverenlerin ödediği pirim var. Bu pirim miktarı 800 civarından başlar isteğe bağlı maaşa göre de artar. Bu sigorüa kapsamında da ilerde gerekli gün sayısı ve yaş tamamlandığından emekli olunur ve bu süriçte kamu hastanelerinde ücretsiz tedavi görülür  ayrıca ilaçlar içinde sigortadan yararlanırsın  ama sizin yeşil kartınız varmış o yüzden önceliğiniz yeşil kart olsun yani kamu hastanelerine herhargi bir sigorta pirimi ödemeden yararlanasilirsiniz ilaçlardanda aynı şekilde yararlanırsınız. ama sokak yasağı bitince en kısa zamanda bir sosyal güvenlik kurumuna gidin.
tarafından
170 aradım 2013 ayında ulyeye giriş yaptığınız için devlet sizi sağlık güvencesine almış dedi her ay ücret adınıza işlenmiş dedi ve faize binmiş benim anlamadığım devlet kime sorduda beni otomatik sigorta yaptı ve bunu bana niye bildirmediki zamanında oduyeyim ve sunuda pek anlamadım madem beni sigorta yapmış ozaman ben gittiğim her devlet hastanesinde neden hep girişte 50 TL ödedim yeşil karttan önce yani yeşil kartı yeni yaptık
(1,865 puan) tarafından
Canım bizim ülkemizde yabancı vatandaş girişinde nasıl uygulama var bilmiyorum. Ama ben yurtdışında öğrenim gördüm ve vize  alırken şartlardan birisi seyahat sağlık sigortasıydı. 90 günden fazla olacak şekilde poliçe almıştım. Türkiyede de böyle olabilir.  Ama senin durumunda olsaydım daha  ülkeye giriş yaptıktan belli bir süre bu pirim işlemiş. Yani o tarihten bugüne her ay işlemiş olsaydı çok  daha fazla pirim borcun çıkardı  yeşil karttaki çok ayrıntılı uygulamayı bilmiyorum.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 201 göst.
10 Nisan 2023 Diğer kategorisinde ozgecangursoybursa (10,874 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 166 göst.
9 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 182 göst.
9 Ocak 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Mihra (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 628 göst.
15 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Muge (76 puan) tarafından soruldu

379,007 soru

11,344,834 cevap

34,808 kullanıcı

...