0 oy
568 göst.
Diğer kategorisinde (877 puan) tarafından
Kızlar 38+1 olduk doktorum normal doğumu destekliyo yaşlı bi ebe çatı muayenesi yaptı çatın çok dar sen çok zorlanırsın dedi doktorum çatıya bakmadan normal yaparsın merak etme falan dedi istersen sezaryen yaparım ama sezaryen doğan bebeklerin akciğerinde bişey oluyomş o ebe psikolojimi çökertti ya çok zorlanırsam ya doğumda kötü bişey olursa sezaryanmi olsam :( eşim tamamen bana bıraktı ama normal yapman iyi olur diyo zerre hareket etmiyorum hep yatıyorum gezmiyorum yapabilirmiyim bilmiyorum 

10 Cevaplar

+1 oy
(1,431 puan) tarafından
Çatım çok dar rahmimde çok gerideydi ama normal doğurdum. Doğum günü kontrol eden ebe bile rahmin çok geride biraz zorlanacaksın dedi 5 saatte çok kolay doğurdum valla
-Reklam-
0 oy
(1,449 puan) tarafından
Şimdi benim kızımın akcigerinde bisey mi var ? Var da benim haberim mi yok ?
(877 puan) tarafından
Ya orayı tam anlamadm ama bişey dedi normallere göre geçmiş toparlanıyomuş ne öyle bişey
(3,275 puan) tarafından
Normal doğan bebekler sıkışarak çıktığı için ciğerlerindeki suyu atıyorlar ama sezeryan olanların bazıları atamayabiliyor o yuzden kuveze girebiliyor cnm muhtemelen onu söyleşiler ama bu cok düşük bi ihtimal 2 tane sezeryan oldum ama benimkiler de sıkıntı olmadi
0 oy
(5,438 puan) tarafından
Benim iki dogumumdada hiç catima bakılmadı cnm normal en iyisi kolaylaştırmak için hurma ye ılık duş al merdiven in cik yürü bol bol bide inşirah süresini oku bol bol faydası olur mutlaka allah yardmcn olsn 
(877 puan) tarafından
Çok dikiş düşer diye korkuyorum ebe öyle demese bu kadar düşünmezdim belki şartladı beni
0 oy
tarafından
Aaa olur mu öyle sey nasil yatıyorum son haftalar çok tehlikeli bebegin yeri daralıyor ve kordon dolanıyor boynuna aksine daha fazla gezmen lazim kuzum 
tarafından
Evin icinde gez kuzum dışarı çıkmana gerek yok
Bende de hiç çatı muaynesi olmadi ve iki tane normal doğum yaptım korkma yani Allah kolaylık veriyor
(877 puan) tarafından
Amin inşallah çok dikişin oldumu canım o dikişler sonra geçiyo mu tamamen
tarafından
Ilk kızımda  4 tane oldu ikincisinde hic olmadi güle oynaya çıktım düşün ve hemen bana tatlı ile cay verin dedim :)))
10 güne düştü dikisler kuzum kendi düşüyor zaten merak etme sonra ben hani eline igne falan batarys öyle bir aci hissettim bi kaç gün 1 hafta sonra kalkip evime boya yaptım işimi de gördüm sıkıntı etme yani
(877 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım bilgiler için
tarafından
Rica ederim canim
0 oy
(2,159 puan) tarafından
O dediğin akciğer şeysi  

Mesela bebek anne karnında ciğerleri su dolu oluyor ve normal doğum yaparken bebek sıkışık Bi yerden çıktığı için doğal olarak o ciğerlerindeki suda akıp gidiyor ama sezeryan da bebek öyle sıkışmadığı için ciğerlerine su kalabiliyor buda enfeksiyona ve daha birsürü şeye sebep olabiliyor 

Ama tabi sezeryanla doğumda doktorlar ciğerlerindeki suyun çıkması için bebeğin burnuna bişey yapıyorlar ne bilmiyoeum ama videolarda görnüştüm.

Merak etme bir çok insan sezeryanla doğuruyor çünkü sezeryan bazı durumlarda bebek içinde anne içinde en sağlıklısı olabiliyor. 
(2,159 puan) tarafından
Canım her an doğurabilirsin haftan gelmiş bile çocuk doğum kanalına girmeden başka doktora git fikir al mutlaka.
Benim arkadaşımın çatı darlığından değil de bebek çok kilolu olduğu için sıkışmış yazık seni korkutmak istemiyorum ama sıkışmış bebek ve bebek kanalda olduğu için mecbur normal şekilde doğurtmuşlar çok bastırmışlar vakum  kullanmak zorunda kalmışlar bebeğin omzu çıkmış kafasının Bi kısmı içine göçmüş.
Onun bebeği çok kilolu olduğu için sıkıştı senin de çatın darsa ondan sıkışabilir. Lütfen burda kötü haberini okumak istemiyorum başka doktorlara git :(
(7,668 puan) tarafından
Doğum yapacak birine söylenecek şey değil bence bu dedikleriniz
tarafından
Bizde oldu işte o sıkıntı normal yapamadım açılmam olmadı bir türlü neyse sezeryan oldum oğlum doğduğu günün akşamı nefessiz kaldı uyurken. Birden boğulma gibi sesler çıkarmaya başladı nolduğunu anlamadık tabi acemiyiz. Sağolsun ne hemşire ne ebe nede doktor böyle bir durumdan bahsetmedi. Hemen getirdik müdahale odasına burnuna upuzun hortum sokup içindeki suyu dışarı çıkardı ebe. Sonra düzeldi çok şükür...
(2,159 puan) tarafından
Mihrace
Ben arkadaşı kötü etkilemek için söylemedim olabileceklerden bahsettim.
Zamanında bnimde enfeksiyonum çok ilerlemiş ti ama benim başıma gelebilecek olan durumları kimse bana anlatmadı ve bebeğimi kaybetme durumuna gelmiştim doktora  enfeksiyondn bebeğini kaybedebilirsin demişti.
Bnim burda insanları korkutmak değil amacım. Sadece olabilecek durumları anlatıyorum ki arkadaş farklı doktorlara da gitsin bebeğinide kendinide tehlikeye atmasın.
(877 puan) tarafından
Normal doğum risk tabi ne olacağını kestiremeyiz dua etmekten başka çare yok
0 oy
(3,073 puan) tarafından
Çatı olayı bir Turkiyede var valla. 38bhaftadan önce normal doğum yapanlarda çatı sıkıntısı oluyor mu. Bilmiyorum bana saçma geliyor açıkçası. Benim de çatı muayenem yapıldı normal dedi doktor. Çok şükür normal doğum yaptım ama yine de çok zor bir doğum oldu. Bu süreç tamamen tevekkül işi. Doktorun olumsuz konuşmuyorsa ona güven
(877 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(3,073 puan) tarafından
Bir de benim doktorumun onerdigi bir hareketi soylıyım sana bir yukseklik bul kendine basamak gibi. Merdiven çıkar gibi sağ bacağını kaldır üstüne. Sonra sol sonra sağ. Hem basit evde yapabilirsin aklına geldikçe. 
(877 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım
0 oy
(12,773 puan) tarafından
31 yaşındayım ciğerimde bir şey mi var kız sezeryan ile doğmuşum ben de öyle doğurdum çatım da dardı riske atmadık 
(877 puan) tarafından
Bilmiyormki valla doktor öyle dedi
0 oy
(4,958 puan) tarafından
Ben hiç çatı muayenesi felan olmadım direk doğurdum. Ama benim bebeğim iri olmadığı için öyle bişey yapılmadı galiba.
(877 puan) tarafından
Ne güzel canım darısı başıma
(4,958 puan) tarafından
Olur inşallah onlara takılma sen. Her türlü gelecek o bebek. Allahım sağlıkla kucağına almayi nasip etsin.
(877 puan) tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
tarafından
Dün intermetten baktım biraz çatı dar olması doğumu etkilemez diyor iyice bı araştır istersen normal doğum en iyisi bence
(877 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 649 göst.
23 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde AlpereNur (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 339 göst.
3 Aralık 2019 Aile kategorisinde Zeynep bebek (458 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 67 göst.
0 oy
5 cevap 175 göst.
24 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2935 (789 puan) tarafından soruldu

406,015 soru

12,170,923 cevap

36,636 kullanıcı

...